مقامات لبنان مشکل تشکیل دولت را برای بورل تشریح کردند
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، به نقل از النشره، نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان در دیدار با جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجه اتحادیه اروپا و هیئت همراش در لبنان تاکید کرد، موانعی که مانع از تشکیل دولت شدهاند کاملا داخلی هستند.
نبیه بری به شرح مفصل ابتکارعملش برای عبور از بحران تشکیل دولت و مراحل طی شده و اینکه کجا الان ایستاده و نیز وضعیت لبنان و پیامدهای بحران تشکیل دولت پرداخت.
رئیس پارلمان لبنان همچنین به قوانینی که پارلمان در زمینه اصلاحات مصوب کرده و آنچه در این زمینه در دست بررسی است تا دولت در ماموریت اصلاحاتی و نجات بخش خود صورت دهد، پرداخت.
او از تلاشهای اتحادیه اروپا و نقشش نظیر ابتکار عمل فرانسه برای یاری به لبنان جهت برون رفت از بحرانش تشکر کرد.
همچنین حسان دیاب، نخستوزیر موقت لبنان در دیدار با بورل به بررسی مشکلات لبنان در دو زمینه مالی و اقتصادی به خصوص تعویق به وجود آمده در تشکیل دولت در نتیجه اختلافات سیاسی پرداخت که باعث بحرانی شدن مشکلات و رنجهای ملت لبنان شده است.
او ابراز امیدواری کرد طرح کوپنها در پارلمان سریع تصویب شود که دولت قبلا به پارلمان داده و منابع مالی آن برای حمایت از ۷۵۰ هزار خانوار نیازمند تامین شده است.
دیاب تاکید کرد: کلید حل بحران مالی، اقتصادی و معیشتی در تشکیل دولت جدید نهفته است تا مذاکرهای را که دولت کنونی با صندوق جهانی پول و براساس طرح معافیت مالی دولت آغاز کرده بود، ازسربگیرد.
نخستوزیر موقت لبنان تاکید کرد: دولت هرگز دست از وظایفش طبق قانون اساسی در راس آن تسهیل زندگی شهروندان و کاهش رنجهایشان برنداشته است.
بورل نیز بر اهمیت اطلاع مستقیم اتحادیه اروپا از وضعیت کنونی لبنان و بررسی چالشهای مختلف فرا روی دولت، چالشهای اقتصادی و اجتماعی و پیامدهایش بر تمامی سطوح تاکید کرد و نسبت به آمادگی اتحادیه اروپا برای یاری به ملت و کشور لبنان برای عبور از بحرانهایشان اعلام آمادگی کرد.
در عین حال میشل عون، رئیسجمهوری لبنان در دیدار با بورل اظهار کرد، اصلاحات نبرد اصلیای که دولت جدید بعد از برداشتن موانع داخلی و خارجی که مقابلش گذاشته شده وارد آن خواهد شد. او تاکید کرد، وضعیت خاص لبنان مستلزم مشارکت در تشکیل دولت است.
عون از بورل به دلیل توجه اتحادیه اروپا به لبنان و کمکهایی که به آن ارائه میشود، به خصوص کمکهای بعد از انفجار بندر بیروت تشکر کرد.
او به بحرانهای دیگری که بر دوش ملت لبنان سنگینی میکند نظیر کوچ آوارگان سوری، وضعیت اقتصادی سخت و کرونا و انفجار بندر بیروت اشاره کرد.
رئیسجمهوری لبنان خواستار ادامه ارائه کمکهای بشردوستانه به لبنان شد و بر اهمیت کمکهای اروپا در بازپسگیری اموال منتقل شده به بانکهای اروپایی تاکید کرد و گفت، باید بررسی کیفری به رغم مانعهای ایجاد شده مقابل این اقدام اصلی مقابله با فساد ادامه یابد، زیرا مجموعهای از مسؤولان سیاسی و اقتصادی و تجار پشت این فساد هستند.
او تاکید کرد: این بررسی کیفری مالی گام اول مناسب در طرحهای نجاتبخش و برنامههای کمک از سوی کشورهای بینالمللی است و بدون آن امکان تحقق اصلاحات و بازیابی اعتماد خارجی به واقعیت مالی لبنان نیست.
رئیسجمهوری لبنان تاکید کرد: لبنان از هر حمایتی که اتحادیه اروپا برای تشکیل دولت جدید ارائه کرده، استقبال میکند و باید این دولت معتبر و قادر به اجرای اصلاحات باشد و براساس اصول قانون اساسی و عرفها و عادات شکل گرفته در سالهای گذشته شکل بگیرد و ما میخواهیم دولت براساس اصول وفاق ملی شکل بگیرد.
میشل عون اشاره کرد: حمایتی که لبنان از جامعه جهانی میخواهد تنها مربوط به بخش انسانی نیست بلکه شامل بخش توسعهای هم میشود.
او بار دیگر بر لزوم بازگرداندن آوارگان سوریه به کشورشان به خصوص بعد از ثبات وضعیت امنیتی در اکثر مناطق سوریه تاکید کرد زیرا لبنان دیگر قادر به تحمل پیامدهای این آوارگان نیست.
بورل نیز در این دیدار بر اهمیت تشکیل دولت جدید و ازسرگیری مذاکرات با صندوق جهانی پول به طوریکه سرازیر شدن کمکهای اروپایی برای حمایت از اقتصاد لبنان را فراهم کند، تاکید کرد.
همچنین سعد حریری، نخستوزیر مکلف لبنان در بیت الوسط با بورل ملاقات کرد. آنها به بررسی آخرین تحولات سیاسی و وضعیت کلی کشور و روابط اتحادیه اروپا و لبنان پرداختند.
پایان خبر / تاریخ ما