دستگیری‌های پیش از انتخابات در نیکاراگوئه، صدای حقوق‌بشری‌ها را در آورد

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، سازمان دیده‌بان حقوق بشر امروز (سه‌شنبه) قصد انتشار یک گزارش درباره  دستگیری حدودا ۲۰ چهره سیاسی مخالف شامل تجار برجسته، مقامهای سابق و رهبران سیاسی نیکاراگوئه در هفته‌ های اخیر که با انگیزه سیاسی صورت گرفته را دارد. خبرگزاری آسوشیتدپرس به نسخه‌ای از این گزارش دست یافته است.

این سازمان از شورای امنیت سازمان ملل خواسته با به کار گیری بند ۹۹ منشور آن “این مساله را در این شورا مطرح ساخته و آن را به عنوان یک بحران فزاینده همراه با سوءاستفاده‌های حقوق بشری شدید که امکان تضعیف ثبات در منطقه را دارد، معرفی کند”.

اورتگا به دنبال چهارمین دور متوالی ریاست جمهوری بوده و به صورت سیستماتیک در حال پاک کردن مسیرش از رقبا و عوامل بالقوه ایجاد چالش با دست زدن به دستگیری‌ها به بهانه ارتکاب جرم علیه کشور است.این دولت تا کنون به میزان چشمگیری فضای عمومی را برای مانور مخالفان از طریق قوانین و ارعاب سرکوبگرانه کاهش داده است.

دیده بان حقوق بشار عنوان کرده است: این دستگیری‌های سطح بالا و دیگر موارد جدی نقض حقوق بشر علیه منتقدان به نظر می رسد بخشی از یک استراتژی کلی تر برای حذف رقابت سیاسی، فرونشاندن مخالفتها، و هموار کردن راه برای انتخاب شدن دوباره دنیل اورتگا، رئیس‌جمهور نیکاراگوئه برای چهارمین دور متوالی است.

اواخر روز دوشنبه پلیس نیکاراگوئه اعلام کرد ماریا فرناندو فلورس لانزاس، بانوی اول سابق این کشور و همسر آرنولدو آلمان، رئیس جمهور سابق را از بابت ارتکاب جرایم ضدکشوری تحت بازداشت خانگی قرار داده است. اشاره‌ای به محل حضور او نشده است. همچنین پلیس در بیانیه خود گفت، در جریان تحقیقات درباره اتهامات وی، او تحت نظر باقی خواهد ماند.

روز دوشنبه همچنین کارلوس فرناندو چاموروی خبرنگار، پسر ویولتا باریوس دچامورو، رئیس جمهور اسبق نیکاراگوئه، از طریق توئیتر اعلام کرد که پلیس به خانه او یورش برده است. او خواستار احترام به آسایش خواهر ناتنی خود و دیگر افراد همراه با او شد.

او نوشت: آنها نخواهند توانست ژورنالیسم را خاموش سازند. ماه مه پلیس به دفاتر پایگاه خبری اینترنتی او به بنام کونفیدنسیال یورش برده بود. در دسامبر ۲۰۱۸ دولت نیکاراگوئه دفاتر قدیمی این رسانه را توقیف کرد.

پیشتر همچنین سرجیو رامیرز، معاون رئیس جمهور سابق نیکاراگوئه نیز گفت، در این کشور شانسی برای برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه وجود نداشته و مخالفان باید از شرکت در  رای گیری که تنها باعث مشروعیت بخشیدن به پیروزی اورتگا می شود خودداری کنند.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.