هماهنگی مواضع در کنفرانس برلین۲ با محوریت لیبی/ تاکید بلینکن در آلمان بر خروج مزدوران
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، به نقل از روسیا الیوم، عبدالحمید الدبیبه، نخست وزیر دولت وحدت ملی موقت لیبی صبح امروز با مولود چاووشاوغلو، وزیر خارجه ترکیه با حضور نجلاء المنقوش، وزیر خارجه لیبی دیدار کرد.
وزارت خارجه لیبی پیش از این اعلام کرده بود، قصد دارد در کنفرانس برلین۲ طرح ملی تدوین برنامه زمانی روشن برای خروج نیروهای خارجی و مزدور از کشور را مطرح کند.
از سوی دیگر، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در نشست خبری با هایکو ماس، همتای آلمانی خود گفت، اهداف دو کشور درباره لیبی مشترک است اینکه آتش بس ادامه داشته باشد، نیروهای خارجی کشور را ترک کنند و انتخابات برگزار شود.
وی بر لزوم اجرای تمامی بندهای توافقنامه آتش بس و تلاش برای برقراری امنیت لیبی به دور از مداخلات خارجی تاکید کرد.
وزیر خارجه آمریکا که امروز سفری اروپایی را آغاز کرده است، افزود: با آلمان برای اینکه لیبی کشوری با حاکمیت مستقل و باثبات و متحد و آزاد از هرگونه مداخله خارجی باشد، تلاش میکنیم و این حق ملت لیبی است و برای امنیت منطقهای ضروری است.
ماس هم گفت، مهم اتحاد نیروهای امنیتی لیبی است. نیروهای خارجی باید کشور را ترک کنند.
کنفرانس برلین ۲ پیرامون لیبی جهت تثبیت ثبات کشور به میزبانی آلمان و سازمان ملل و با مشارکت آمریکا، روسیه، ترکیه، مصر، امارات و نیز دولت انتقالی لیبی به مدت یک روز برگزار میشود.
در این کنفرانس نتایج روند سیاسی ویژه پایان یافتن دخالت خارجی در درگیری لیبی که از زمان کنفرانس برلین۱ محقق شده است، بررسی میشود.
طبق ارزیابی سازمان ملل، حدود ۲۰ هزار مزدور خارجی از دسامبر ۲۰۲۰ در لیبی مستقر هستند و این رقم تغییر چندانی پیدا نکرده است اما پیشرفتهایی حاصل شده است و پیرامون برقراری آتش بس و تشکیل دولت موقت توافقاتی به دست آمده و قرار است انتخابات پارلمانی ۲۴ دسامبر برگزار شود.
پیش از این خبرنگار شبکه خبری الجزیره گفته بود، در پیش نویس بیانیه احتمالی کنفرانس برلین بر لزوم خروج هماهنگ نیروهای خارجی از لیبی و مجازات ناقضان حقوق بشر تاکید خواهد شد.
در کنفرانس برلین۱ رهبران بسیاری از کشورها حضور داشتند و خواستار آتش بس دائمی در لیبی و احترام به تحریم واردات سلاح به این کشور شدند.
پایان خبر / تاریخ ما