فرانسه: با آمریکا “تحریم” سیاستمداران لبنانی را در نظر داریم
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، به نقل از خبرگزاری فرانسه، کلمان بون، وزیر امور اروپا فرانسه، بیان کرد: “به نظر من موضع آمریکا و فرانسه یکی هستند و بر حفظ فشار حداکثری و رد نکردن هیچگونه گزینه ازجمله تحریمهای اضافی تاکید دارند”.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا و ژان ایو لودریان، همتای فرانسوی وی جمعه گذشته در پاریس بدون آنکه جزئیات را مشخص کنند، توافق کردند تا فشارهای مشترکی را علیه مسؤولان بحران لبنان وارد کنند.
کلمان بون در سخنرانی در مقابل کمیسیون امور اروپا مجلس سنای فرانسه بیان کرد: “وزیر امور خارجه مرتبا، ازجمله در سطح اروپا، بر امکان یا لزوم تحریم تاکید میکند”.
وی با اشاره به اینکه از تصمیم گیری در سطح اتحادیه اروپا به دلیل حساسیت مساله اطلاعی ندارد، اظهار کرد که اروپا مصمم به بررسی تحریمهای احتمالی در هفتههای آینده و در هر صورت برای حفظ فشار است.
این مقام فرانسوی همچنین گفت: “ایده این است که یک رژیم تحریم ترتیب داده شود تا به لبنان نشان دهیم که آمادهایم تحریمها را علیه عاملان سیاسی که مسؤول بحران هستند، اعمال کنیم”.
کلمان بون تاکید کرد که جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجه اتحادیه اروپا، در حال کار روی بسته احتمالی تحریمها به درخواست فرانسه است و پاریس همچنان به استفاده از فشار ادامه خواهد داد تا این بسته تحریمهای اروپا در دسترس قرار گیرد.
فرانسه، به نوبه خود، اخیراً محدودیتهایی را در مورد دسترسی به خاک فرانسه علیه شخصیتهای لبنانی که مسؤول عدم تشکیل دولت شناخته میشوند بدون اینکه هویت آنها را فاش کند، تصویب کرد.
در این راستا روزنامه لبنانی الجمهوریه به نقل از یک منبع سیاسی فاش کرد: تشکیل دولت همچنان به بنبست خورده است و به نظر نمیرسد در حال حاضر شواهدی دال بر برداشتن آن وجود داشته باشد. زیرا گروههای سیاسی درگیر درباره اختیارات قانون اساسی مصلحت را در عبور از آن نمیبینند بلکه معتقدند مصلحتشان خروج از دایره اختیارات قانون اساسی به سمت اختیارات پارلمانی مقرر شده از ۲۳ مارس ۲۰۲۱ است که میتوان گفت کشور عملا از ابتدای ۲۳ مه وارد مدار آن شده است.
این روزنامه پیشبینی کرد، سپتامبر آینده نقطه عطفی در خصوص تعیین موضع اختیارات دولتی باشد به خصوص که سعد حریری، نخستوزیر مکلف از مدتها پیش بررسی راهکارهایی که میتواند سراغ آنها برود را آغاز کرده است. این موارد در حالی است که پیچیدگیهایی در مسیر تشکیل دولتی از متخصصان مستقل که مدنظر حریری است، وجود دراد و از بین این راهکارها عذرخواهی حریری از بابت تشکیل دولت است؛ موضوعی که برخی از نزدیکانش از هفتهها پیش آن را مطرح میکنند.
در این راستا یک قطب سیاسی مشخص کرد، سناریوهایی درباره آینده اختیارات دولتی در سایه عذرخواهی حریری در طول مهلت داده شده به او نهایتا تا سپتامبر آینده مطرح هستند که از بین آنها اقدام طرفهای مربوطه به تشکیل دولت انتخابات به ریاست شخصیتی مورد توافق حریری است؛ شخصیتی که مورد تایید مردم و سیاسیون باشد.
پایان خبر / تاریخ ما