رژیم صهیونیستی: محمود عباس در تقابل با حماس بسیار به شاباک تکیه دارد
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، امیر بارشالوم، تحلیلگر مسائل نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی به نقل از منابع امنیتی ارشد رژیم صهیونیستی در تحلیلی که در مجله تایمز اسرائیل منتشر کرد، به بررسی تاریخ روابط میان این رژیم و تشکیلات خودگردان فلسطین پرداخت و به این نتیجه رسید که روسای سرویسهای امنیت عمومی رژیم صهیونیستی؛ موساد و شاباک دائما به عنوان کانال ارتباطی میان دولت رژیم صهیونیستی و تشکیلات خودگردان کار میکنند و در نبود گفتوگوی سیاسی، شاباک کانال ارتباطی اصلی میان دو طرف بوده و باقی خواهد ماند.
نشست میان رئیس جدید شاباک و محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین که ماه گذشته انجام شد بنا به دلایلی درست نظیر تنش سیاسی و حساسیت در داخل ائتلاف دولت صهیونیستی و مخالفان با روند سیاسی باز هم بازتاب گستردهای داشت که میتوان آن را روندی سیاسی تعبیر کرد.
وی افزود، این نخستین نشست بار با عباس بود و احتمالا آخرین نشست هم نیست زیرا از زمان امضای توافقنامههای اسلو، سرویسهای امنیت عمومی رژیم صهیونیستی نقش مهمی در روابط با تشکیلات خودگردان فلسطین ایفا میکنند و یکی از اصلیترین دلایل این امر در پیوست امنیتی این توافقنامه نهفته است که هماهنگی امنیتی بین تشکیلات خودگردان فلسطین و رژیم صهیونیستی را تعریف میکند.
این کارشناس مسائل امنیتی رژیم صهیونیستی به نقل از منابع مذکور گفت، در دوره یاسر عرفات، رئیس پیشین سازمان آزادیبخش فلسطین و انتفاضه دوم این مکانیزم به هنگام شرکت برخی از اعضای مکانیزمها در حملات فلسطین از کار افتاد. اما به طور مشخص در دوره عباس هماهنگی امنیتی تنها اصلاح شد و لغو نشد و دلیل اصلی آن فلسطینیها هستند زیرا زمانی که جنبش فتح نوار غزه را به نفع حماس از دست داد ارتباط امنیتی با رژیم صهیونیستی به رهبری سرویس امنیت عمومی این رژیم مانع از بروز کودتا در کرانه باختری شد (مشابه آنچه در نوار غزه افتاده و در نتیجه این منطقه به کنترل حماس درآمده بود).
در واقع عباس در اقدامی نامشخص با اعلام انتخابات پارلمانی فلسطین، نزدیک بود کنترل حماس را به دست بگیرد. به عبارت دیگر، دولت ابومازن کاملا به نیزههای سرویس امنیت عمومی رژیم صهیونیستی متکی است که مشتاق خنثی کردن هرگونه تلاش برای شورش از سوی حماس است.
وی افزود، این اتفاق به عنوان مثال در سال ۲۰۱۴ همزمان با ربوده شدن نوجوانان صهیونیستی و نبرد “الجرف الصامد” رخ داد. سپس رژیم صهیونیستی زیر ساخت عظیم حماس در کرانه باختری را فاش کرد که در آستانه انجام حملات متعدد در اراضی اشغالی و نیز علیه تشکیلات خودگردان بود تا آن را سرنگون کند. تنها در یک شب ۹۳ فعال حماس بازداشت شدند و مسؤولان ارشد سرویس امنیت عمومی جزئیات طرح حماس را که از طریق مکانیزم حمایت اجتماعی نسبت به ایجاد زیرساخت اقدام کرده بود به اطلاع عباس رساندند.
این کارشناس اسرائیلی در پایان گفت: جای تعجب نیست که رئیس سازمان امنیت عمومی این رابطه را معمولاً مستقیماً مدیریت میکند. برای اسرائیل این مکانیزم مناسبی برای انتقال پیام است حتی اگر امنیتی نباشد چرا که به رئیس سرویس امنیت عمومی به عنوان کارمند سیاسی نگاه نمیشود به عنوان مثال در دیدارها میان نداف ارگمان، رئیس سابق این سرویس و عباس، ارگمان همان کسی بود که از ترس شکایت تشکیلات خودگردان فلسطین به لاهه پیام سیاسی را منتقل کرد.
پایان خبر / تاریخ ما