جزئیات نامه «هشدار آمیز» وزیر خارجه آمریکا به سران افغانستان

وزیر خارجه آمریکا تأکید کرده است که واشنگتن هیچ گزینه‌ای را کنار نگذاشته و در حال بررسی خروج کامل نیروهایش از افغانستان تا اول ماه می است.

به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری سرویس اخبار تاریخ ما، «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه آمریکا با ارسال نامه‌ای به اشرف غنی دیدگاه دولتش درباره روند صلح افغانستان و اقدامات واشنگتن در این راستا را شرح داده است.

در این نامه ضمن این‌که بر ضرورت به نتیجه رسیدن روند صلح تأکید شده است، درباره وخامت اوضاع در افغانستان پس از خروج کامل نیروهای آمریکایی و خارجی نیز هشدار داده است.  وزیر امور خارجه آمریکا خود لحن متن این نامه را « فوری» توصیف کرده است.

به گزارش روزنامه 8 صبح افغانستان، نامه‌ وزیر خارجه آمریکا که از سوی زلمی خلیل‌زاد نماینده ویژه این کشور در امور صلح افغانستان به غنی سپرده شده است، به تاز‌گی منتشر شده است. سخنگویان ارگ ریاست جمهوری و شورای عالی مصالحه ملی تأیید کرده‌اند که این نامه را اشرف غنی و عبدالله عبدالله دریافت کرده‌اند.

در نامه‌ای که به غنی سپرده شده است، آنتونی بلینکن گفته است که مشابه این نامه را به عبدالله عبدالله نیز فرستاده است.

وزیر خارجه آمریکا در این نامه توضیح داده است که تاکنون بررسی سیاست دولت بایدن در قبال افغانستان نهایی نشده است، اما به این نتیجه اولیه رسیده است که بهترین راه برای منافع مشترک افغانستان و آمریکا این است که روند گفت‌وگوهای صلح سرعت پیدا کند و همه طرف‌ها به تعهدات خود پایبند باشند.

در بخشی از این نامه وزیر خارجه آمریکا گفته است که با هدف رسیدن به راه حل سریع، آتش‌بس دایمی و جامع، آمریکا تلاش دیپلماتیک در سطح بالا را با طرف‌های دخیل، کشورهای منطقه و سازمان ملل متحد دنبال می‌کند.

به گفته بلینکن، واشنگتن از سازمان ملل متحد خواهد خواست تا نشستی را با حضور وزیران خارجه و نمایند‌گان روسیه، چین، پاکستان، ایران، هند و آمریکا برای بحث روی یک رویکرد مشترک در حمایت از صلح افغانستان ترتیب دهد. او توضیح داده است که کشورهای مزبور منافع‌شان در افغانستان با ثبات نهفته است و برای رسیدن به این هدف باید باهم کار کنند.

در نامه، وزیر امور خارجه آمریکا نوشته است که از زلمی خلیل‌زاد خواسته شده است که طرح‌های پیشنهادی و مکتوب خود را با هدف تسریع روند صلح در مورد راه حل سیاسی، گفت‌وگوها و آتش‌بس با دولت افغانستان و نمایند‌گان طالبان در میان بگذارند.

آنتونی بلینکن گفته است که این طرح‌ها نقشه‌ راهی برای روند صلح است، اما آمریکا قصد تحمیل آن را بر طرف‌ها ندارد. به باور بلینکن، این طرح‌ها دولت و طالبان را قادر می‌کنند که روی اصول بنیادینی که ترتیب قانون اساسی و حکومت آینده را هدایت می‌کند و نقشه‌ راه برای یک دولت فراگیر و آتش‌بس دایمی و جامع کار کنند.

وی از رییس جمهور افغانستان خواسته است که در مورد این طرح‌ها، موضع سازنده‌ای اختیار کند و با زلمی خلیل‌زاد درباره توسعه آن گفت‌وگو کند.

وزیر امور خارجه آمریکا همچنین گفته است که کشورش در آینده نزدیک از ترکیه خواهد خواست تا در سطح بلند نشستی را بین مقام‌های دو طرف برای نهایی کردن توافق‌ صلح برگزار کند. او از رییس جمهور غنی خواسته است که در این نشست شرکت کند و یا هم نماینده خود را بفرستد.

در نامه وزیر امور خارجه آمریکا همچنین بر تلاش‌ها برای کاهش خشونت با سطح بالا تأکید شده است. او گفته است که خشونت‌ها خسارات غیرقابل قبولی را برای بر مردم افغانستان تحمیل می‌کند و تلاش‌ها برای روند صلح را تضعیف می‌سازد.

آنتونی بلینکن همچنین گفته است که کشورش پیشنهادی را برای کاهش ۹۰ روزه خشونت‌ها تهیه کرده است که هدف آن جلوگیری از آغاز حملات بهاری طالبان هم‌زمان با تلاش‌های دیپلماتیک برای حمایت از یک توافق‌ سیاسی در افغانستان است.

در بخشی از نامه بر وحدت میان رهبران افغانستان تأکید شده است. وزیر امور خارجه آمریکا گفته است که اختلاف رهبران افغانستان در اوایل دهه ۱۹۹۰ برای این کشور فاجعه‌بار بود و نباید اجازه داده شود که این بی‌اتفاقی فرصت پیش‌رو را هدر دهد.

وزیر امور خارجه آمریکا به نشست‌های اشرف غنی با عبدالله عبدالله، رییس جمهور پیشین و عبدرب الرسول سیاف اشاره کرده و گفته است از این اقدامات حمایت می‌کند و غنی را ترغیب کرده است که کار با رهبران سیاسی برای توافق روی اهداف مشخص برای مذاکره با طالبان در مورد حکومت‌داری، تقسیم قدرت و اصول اساسی ادامه هد.

آنتونی بلینکن تأکید کرده است که آمریکا هیچ گزینه‌ای را کنار نگذاشته است و در حال بررسی خروج کامل نیروهایش از افغانستان تا اول ماه می است. به گفته وزیر خارجه آمریکا، با وجود کمک‌های این کشور به نیروهای امنیتی افغانستان پس از خروج نیروهای آمریکایی، او نگران است که وضعیت امنیتی افغانستان بدتر شود و طالبان با سرعت مناطق بیش‌تر را تصرف کنند.

در پایان نامه، وزیر امور خارجه آمریکا از غنی خواسته است که «فوریت لحن» او را در این نامه در مورد کار جمعی درک کند و او منتظر ادامه کار با غنی به عنوان یک شریک است.

انتهای پیام/ ر


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.