تپه های تاریخی حسنلو و بسطام تعیین حریم شدند
جلیل جباری در گفتگو با خبرنگار «تاریخ ما» با بیان اینکه هیئت باستان شناسی طی امسال در این دو اثر تاریخی مستقر شده و به انجام مطالعات پرداختنند افزود: مطالعات و کاوشهای باستان شناسی در تپه تاریخی حسنلو و نیز قلعه تاریخی بسطام در حال انجام بوده و همچنان ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته حریم و عرصه آثار تاریخی در استان به خصوص تپه های باستانی تعیین و مشخص نشده بود گفت: این دو اثر تاریخی که مراحل ثبت جهانی را طی می کنند در مدت کمتر از دو ماه تعیین حریم شدند.
جباری با بیان اینکه با تعیین حریم این اثر تاریخی به همراه سایر آثار تاریخی استان ضمن جلوگیری از دخل و تصرف و تخریب آنها از ورود و خروج احشام و آسیب جدی به آثار تاریخی به خصوص تپه های تاریخی بسطام و حسنلوی نقده جلوگیری میشود.
مدیرکل میراث ، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی اظهارداشت: دژ یا قلعه بسطام سومین محوطه اورارتویی جهان در چایپاره نیز تعیین حریم شد تا روند ثبت جهانی این اثر تسریع شود.
جباری با بیان اینکه امسال تعیین حریم آثار تاریخی مهم استان در دستور کار قرار دارد گفت: در سالهای اخیر به خصوص سالجاری تعیین حریم آثار تاریخی در اولویت و دستور کار استان قرار گرفته و در این خصوص منابع اعتباری مشخصی تعیین شده است.
شهر تاریخی حسنلو در نقده با قدمتی برآمده از دل تاریخ با ۶۳هکتار عرصه قطعی تعیین حریم حفاظتی شد، تپهٔ حسنلو در ۷کیلومتری شهر نقده قرار دارد و قدمت آن به بیش از هفت هزار سال قبل از میلاد میرسد.
معروف ترین اثر باستانی یافت شده در این شهر تاریخی جام طلای حسنلو است و در موزه ایران باستان نگهداری میشود.
قلعه بسطام از نظر وسعت، سومین محوطه اورارتویی شناخته شده دنیا در هفت کیلومتری شهر قره ضیاالدین در شمال آذربایجان غربی واقع شده است.
تازه ترین اخبار میراث فرهنگی ایران و جهان را در تاریخ ما دنبال کنید.
برچیده از سایت مهر