انتقاد دفتر حقوق بشر سازمان ملل از سوئیس به خاطر ممنوعیت پوشش صورت زنان مسلمان
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، رایدهندگان سوئیسی روز یکشنبه در رفراندومی برنامه ممنوعیت استفاده از پوششهای کامل صورت همچون برقع و نقاب که زنان مسلمان استفاده میکنند و همچنین ماسکهای اسکی و دستمالهای صورت که برخی از معترضان آنها را میپوشند، تایید کردند.
این اقدام پوشش چهره افراد در مکانهای عمومی را ممنوع خواهد کرد البته استثناهایی نیز خواهد داشت، از جمله به دلایل بهداشتی همچون زدن ماسک برای کمک به جلوگیری از شیوع ویروس کرونا. مقامات سوئیس در حال حاضر دو سال فرصت دارند تا قانون جامعی را در این خصوص تدوین کنند.
“راوینا شمداسانی”، یکی از سخنگویان دفتر حقوق بشر سازمان ملل ضمن اذعان به اینکه این یک “موضوع تفرقهافکن” است، گفت: زنان نباید به پوشاندن چهرههای خود مجبور شوند اما استفاده از قانون برای دیکته کردن اینکه زنان چه چیزی باید بپوشند از دیدگاه حقوق بشری مشکلساز است.
وی در یکی از نشستهای متداول سازمان ملل در ژنو به خبرنگاران گفت: این ممنوعیت قانونی بر پوششهای چهره بیجهت آزادی زنان برای نشان دادن مذهب یا عقایدشان را محدود خواهد کرد و تاثیر وسیعتری بر حقوق بشرشان دارد.
راوینا شمداسانی افزود: توافقنامه برجسته حقوق بشری “میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی” برخی محدودیتها بر چنین آزادی را برای حفظ امنیت، بهداشت، نظم و اخلاق عمومی اجازه میدهد اما “توجیهات مبهم” درباره اینکه چطور پوششهای چهره تهدید محسوب میشوند، قانونی و مشروع نیستند.
این در حالی است که دولت سوئیس با پیشنهاد این رفراندوم مخالف بود و پوششهای کامل صورت را یک “پدیده حاشیهای” دانسته است. کارشناسان برآورد میکنند که حداکثر چند ده زن مسلمان در سوئیس با جمعیتی ۸.۵ میلیون نفری از پوششهای کامل صورت استفاده میکنند. برقع و نقاب در کشورهای حوزه خلیج فارس و یا افغانستان رایجتر هستند.
یکی از احزاب پوپولیست و جناح راست سوئیس به شدت از این اقدام حمایت کرده در حالی که احزاب جناح چپ مخالف آن هستند. این تاییدیه سوئیس را به جمع کشورهایی چون بلژیک و فرانسه که در حال حاضر اقدامات مشابهی را اعمال کردهاند، میکشاند.
راوینا شمداسانی گفت: اکنون که این ابتکار عمل در پی یک کمپین تبلیغاتی سیاسی با صداهای قوی بیگانهستیزی تایید شده، سوئیس به جمع اندک کشورهایی که در آنها تبعیض فعالانه علیه زنان مسلمان قانونی است، میپیوندد و این عمیقا باعث تاسف است.
این سخنگو تاکید کرد: چنین ممنوعیتی میتواند باعث به حاشیه راندن بیشتر زنان مسلمان در زمانی شود که آنها تبعیض، رفتارهای کلیشهای، خصومت و حتی در برخی موارد خشونتهای فیزیکی رو به افزایشی را به خاطر پوششان گزارش دادهاند.
پایان خبر / تاریخ ما