لندن: رفع محدودیت کلاهک‌های اتمی، “بیمه‌نامه” است / البته که باید با چین تعامل داشته باشیم

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، به نقل از اکسپرس اند استار، در بحبوحه گزارش‌هایی مبنی بر تلاش بوریس جانسون برای رفع محدودیت در مورد ذخایر کلاهک‌های اتمی ترایدنت در گزارش “بررسی منسجم”، دومینیک راب، وزیر خارجه انگلیس می‌گوید حفظ “حداقل سطح معتبر بازدارندگی” از اهمیت برخوردار است.

براساس سند فاش شده‌ای که به دست روزنامه گاردین رسیده است، بررسی دولت در زمینه امنیتی، دفاعی، توسعه و سیاست خارجی موجب افزایش محدودیت کلاهک از ۱۸۰ به ۲۶۰ مورد می‌شود و در واقع به سه دهه حذف تدریجی پایان خواهد داد.

این روزنامه گزارش داد، بدین ترتیب راه برای تسلیح مجدد ۱۰ میلیارد پوندی در واکنش به تهدیدات دریافتی از جانب روسیه و چین هموار می‌شود.

دومینیک راب در پاسخ به اینکه چرا دولت لندن خواستار چنین افزایش بودجه‌ای است، به برنامه “امروز” رادیو ۴ بی‌بی‌سی گفت: زیرا به مرور زمان با تغییر شرایط و تغییر تهدیدها، باید حداقل سطح بازدارندگی معتبر را حفظ کنیم. چرا؟ زیرا این تضمین نهایی، بیمه‌نامه نهایی در برابر بدترین تهدید از سوی کشورهای متخاصم است.

گفته می‌شود این بررسی در بخش دیگری هشدار می‌دهد که “یک احتمال واقع‌بینانه” وجود دارد که گروهی تروریستی تا سال ۲۰۳۰ یک حمله شیمیایی، بیولوژیکی، رادیولوژیکی یا هسته‌ای موفقیت‌آمیز را آغاز کند.

بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس امروز سه‌شنبه یافته‌های این بررسی یک ساله را که به عنوان رادیکالی‌ترین ارزیابی مجدد جایگاه انگلیس در جهان از زمان پایان جنگ سرد شناخته می‌شود، به مجلس عوام ارائه می‌دهد.

انتظار می‌رود این بررسی، راه اندازی یک مرکز جدید و پیشرفته برای عملیات‌های مقابله با تروریسم را هم شامل شود تا واکنش پلیس و نهادهای اطلاعاتی انگلیس در صورت وقوع یک حمله ساده‌تر باشد. همچنین یک “مرکز وضعیت” جدید مشابه اتاق وضعیت کاخ سفید تشکیل خواهد شد.

این سند صد صفحه‌ای استدلال می‌کند که افزایش سطح محدودیت کلاهک‌های هسته‌ای “با فضای امنیتی در حال ظهور و طیف روز به افزایشی از تهدیدات فناوری و دکترین کاملا منطبق” است.  

وزیر خارجه انگلیس همچنین امروز در گفت‌وگو با اسکای نیوز تاکید کرد، لندن خواستار ایجاد روابط مثبت با چین است. او اما هشدار داد که دولتش رویکردی “تنظیم ‌شده” با این کشور اتخاذ خواهد کرد و هرگز ایستادگی در برابر ارزش‌هایی چون دموکراسی، جوامع باز و حقوق بشر را کنار نمی‌گذارد.

دومینیک راب افزود: چنانچه ما بخواهیم رهبری در این جهان باشیم، اگر ما بخواهیم برای متحد کردن جهان به منظور مقابله با چالش‌هایی نظیر تغییر اقلیمی کمک کنیم… البته که باید با چین تعامل داشته باشیم.

او تاکید کرد: چین یک قدرت اقتصادی در حال ظهور است که لندن به تجارت با آن ادامه خواهد داد. با این حال، لندن هرگز به اقدامی که زیر ساخت ما، ارتباطات از راه دور ما و یا چیزی شبیه به آن را به خطر بیندازد، دست نمی‌زند. البته این نیازمند آن است که ما یک رویکرد تنظیم شده در قبال چین اتخاذ کنیم اما در جای ممکن، به دنبال روابطی مثبت هستیم. اما هرگز تسلیم نخواهیم شد و هرگز دست از ارزش‌هایمان نمی‌کشیم.  وزیر خارجه انگلیس همچنین یادآور شد که او مسائلی نظیر “نقض‌های حقوق بشری” علیه اویغورها در سین‌کیانگ و نقض‌های پکن در اعلامیه چین – بریتانیا که مسیر انتقال هنگ‌کنگ از بریتانیا به چین در ۱۹۹۷ را هموار کرد، در محافل بین‌المللی مطرح کرده است.  

 پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.