اتحادیه اروپا مقام‌های چینی را تحریم می‌کند/ پکن: اروپا بازنگری کند

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، خبرگزاری رویترز به نقل از چند دیپلمات اروپایی گزارش داده این اتحادیه روز چهارشنبه ۱۷ مارس تصمیم گرفته چندین مقام چینی را به دلیل نقض حقوق بشر در لیست سیاه خود قرار دهد تا نخستین تحریم‌های اروپایی علیه پکن از زمان سرکوب اعتراضات میدان تیان آمن در پایتخت این کشور علیه مقام‌های چینی اجرایی شود.

به گزارش یورونیوز، این تحریم‌ها شامل ممنوعیت سفر و مسدود کردن دارایی چهار فرد چینی و یک نهاد از این کشور خواهد بود که نام آنها تا زمان تصویب رسمی این تحریم‌ها در نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا که در تاریخ ۲۲ مارس برگزار می‌شود، اعلام نخواهد شد.

هرچند این تحریم‌ها عمدتا نمادین هستند اما تصویب آن از سوی بروکسل اثرات مهمی بر مناسبات میان چین و اتحادیه اروپا که مدت‌هاست به عنوان شرکای تجاری مطمئن روابط مهمی با یکدیگر دارند می‌گذارد.

یک دیپلمات اتحادیه اروپا در این خصوص به خبرگزاری رویترز می‌گوید: «این اقدامات محدود کننده علیه نقض جدی حقوق بشر توسط دولت چین اتحاذ می‌شود. مقام‌های چینی حقوق بشر را در قبال اقلیت مسلمان اویغور نقض می‌کنند و باید برای این منظور اقداماتی صورت می‌گرفت.»

فعالان و کارشناسان حقوقی سازمان ملل می‌گویند دست‌کم ۱ میلیون مسلمان در اردوگاه‌های منطقه دورافتاده در غرب سین کیانگ بازداشت شده‌اند. همچنین چین متهم است که این اقلیت مسلمان را مورد شکنجه، کار اجباری و همچنین عقیم سازی قرار می‌دهد.

این در حالیست که چین همواره هرگونه نقض حقوق بشر در سین کیانگ را رد می‌کند و می‌گوید در اردوگاه‌های خود آموزش‌های حرفه‌ای ارائه می‌دهد و افراد را برای مبارزه و فاصله گیری از تفکرات اسلام‌گرایی رادیکال آماده می‌سازد.

بعد از انتشار این گزارش‌ها، چین به شدت نسبت به احتمال وضع تحریم علیه مقام‌های این کشور واکنش نشان داد. روز چهارشنبه ۱۷ مارس، ژانگ مینگ، سفیر چین در اتحادیه اروپا در یک نشست آنلاین که توسط مرکز سیاست‌گذاری اروپا در بروکسل برگزار می‌شد ایده اعمال تحریم علیه مقام‌های چینی را محکوم کرد و افزود: «تحریم‌های مبتنی بر دروغ می‌تواند به عنوان حمله عمدی به امنیت و توسعه چین تعبیر شود. مسؤولیت حفاظت از امنیت و رفاه مردم در چین بر عهده دولت چین است.»

مینگ در ادامه افزود: «ما خواهان تقابل نیستیم و به گفت‌وگو علاقه‌مندیم اما اقدام برای تحریم یک نوع تقابل ارزیابی می‌شود. ما از اتحادیه اروپا می‌خواهیم که بیشتر در این خصوص بیندیشد و سپس تصمیم بگیرد.»

دیپلمات‌های اروپایی تایید کرده‌اند که لیست کامل افرادی که قرار است تحریم شوند بعد از نشست ۲۲ مارس وزرای خارجه اتحادیه منتشر می‌شود. فهرستی که در آن مقام‌هایی از کشورهایی چون روسیه، لیبی، سودان جنوبی و کره شمالی نیز در آن جای خواهند گرفت.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.