اعتصاب ساکت مخالفان کودتا در میانمار

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، به نقل از خبرگزاری رویترز، تاکنون بسیاری از شهروندان میانماری خشمگین از بازگشت حاکمیت نظامی به کشورشان بعد از پنج سال فعالیت دولت غیرنظامی تحت رهبری آنگ سان سوچی دموکراسی‌خواه، هر روزه به منظور طرح اعتراضاتشان به خیابانها آمده‌اند و فعالان اعتراضات همواره مشغول فکر کردن به راه‌های جدید به منظور نشان دادن مخالفتها در ضمن تشدید سرکوبگری نیروهای امنیتی بوده‌اند.

ای تینزار مائونگ، یک رهبر اعتراضات در پستی در فیسبوک نوشت: بیایید خیابانها را ساکت سازیم.

او اظهار کرد: ما باید به اجرای یک اعتصاب ساکت به منظور نشان دادن تاسف‌مان برای درگذشتگانی که جانشان را فدا کرده‌اند بپردازیم. ساکت‌ترین صدا، بلندترین است.

امروز جمعه چهارمین روز از تعطیلات پنج روزه سنتی سال نوی بودایی میانمار مشهور به “تینجیان” است. امسال اکثر مردم فستیوالهای معمول این مناسبت را کنار گذاشته‌اند تا روی کمپینشان علیه ژنرالهایی که دولت سوچی را سرنگون کرده و او و بسیاری دیگر را محبوس ساخته‌اند، تمرکز کنند.

بر اساس گزارش رسانه‌ها، خیابانهای شهر یانگون، اصلی‌ترین شهر میانمار عمدتا خالی بود و درحدود شش شهر این کشور معترضان سیاهپوش تجمعاتی کوچک برگزار کردند.

بر اساس گزارش رادیوی فری ایشیا، گزارشی از وقوع خشونت ارائه نشد اما طی شب گذشته دو نفر در شهر ماینگیان در مرکز میانمار با شلیک گلوله کشته شدند.

ارتش میانمار به دستگیر کردن منتقدانش پرداخته و به انتشار اسامی بیش از ۲۰۰ نفر به عنوان افراد تحت تعقیب بر مبنای قانون ممنوعیت تشویق به شورش یا سرپیچی از انجام وظیفه در نیروهای مسلح پرداخته است.

روز پنجشنبه دو چهره برجسته دیگر سازمان دهنده اعتراضات میانمار به همراه یک بازیگر و یک خواننده مشهور از بابت مخالفتشان با کودتا بازداشت شدند.

به گفته گروه رسانه ای موسوم به “میانمار اکنون” اواخر پنجشنبه سربازان میانماری به یک صومعه مشهور بودایی در شهر ماندالای، دومین شهر بزرگ این کشور حمله کرده و دو تن را دستگیر کردند.

مخالفان کودتای میانمار هم در داخل و هم در خارج از این کشور به سازماندهی تشدید کمپینهایشان پرداخته‌اند.

گروه کمتر شناخته شده‌ای تحت عنوان “ارتش فدرال آی یاروادی” در فیسبوک گفت، هدفش مبارزه با ارتش میانمار با هدف بازیابی یک دولت منتخب و محافظت از مردم بوده و خواستار جذب نیروهای داوطلب شد.

این گروه جزئیاتی درباره اینکه چطور می‌خواهد با ارتش مجهز و کارکشته میانمار مبارزه کند مطرح نکرد.

اخیرا دو دیپلمات اتحادیه اروپا اعلام کردند، این اتحادیه بر سر اعمال تحریم علیه ۱۰ فرد دیگر مرتبط با کودتای میانمار و هدف گرفتن دو شرکت تحت اداره نیروهای مسلح این کشور برای نخستین به منظور اعتراض به اقدام ارتش در تصاحب قدرت توافق کرده است.

با وجود اینکه اتحادیه اروپا یک تحریم تسلیحاتی را علیه میانمار داشته و ماه گذشته میلادی ۱۱ مقام ارشد ارتش آن را هدف قرار داد اما تصمیم برای هدف گرفتن دو شرکت مذکور چشمگیر ترین پاسخ از جانب این بلوک از زمان وقوع کودتای میانمار است.

همچنین در یک اقدام نادر ازسوی یک شرکت آسیایی، شرکت POSCO C&C کره جنوبی نیز اعلام کرد به پروژه مشترکش با یکی از این شرکت‌های تحریم شده میانماری موسوم به شرکت میانمار اکونومیک هولدینگز (MEHL) پایان میدهد. یک سخنگوی این شرکت به رویترز گفت هر چند به این روابط پروژه‌ای مشترک پایان میدهد اما از میانمار خارج نمی‌شود.

طبق گزارش رسانه‌های تایلندی و اندونزیایی، رهبران کشورهای همسایه در حوزه جنوب شرق آسیا که مشغول تشویق به مذاکرات میان طرفهای رقیب در میانمار بوده‌اند قرار است ۲۴ آوریل در اندونزی نشستی به منظور بحث بر سر وضعیت میانمار داشته باشند.

ژنرال مین آئونگ هلینگ، رهبر خونتای میانمار نیز طبق گزارش یک رسانه تایلندی قرار است در این نشست شرکت کند اما جاکارتا پست گزارش کرد، هنوز حضور نمایندگان خونتا یا دولت سابق در این نشست تایید نشده است.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.