کشورهای آسهآن از حصول توافق در مورد پایان بحران میانمار خبر دادند
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما به نقل از رویترز، “محیالدین یاسین”، نخستوزیر مالزی، پس از نشست رهبران اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا (آسهآن)، که “مین آنگ هلینگ”، ژنرال ارشد میانمار نیز در آن حضور داشت، به خبرنگاران گفت: این فراتر از انتظار ماست.
محیالدین افزود: ما سعی کردیم جبهه او را زیاد متهم نکنیم زیرا نمیدانیم چه کسی مسبب آن است. ما فقط تأکید کردیم که خشونت باید متوقف شود. از نظر او، این جبهه دیگر ماجراست که مشکلزا است. اما او موافقت کرد که خشونت باید متوقف شود.
رهبران آسهآن از مین آنگ هلینگ خواستار تعهد به مهار نیروهای امنیتی خود شدند، نیروهایی که به گفته یک گروه ناظر فعال، از زمان آغاز نافرمانی مدنی گسترده در اعتراض به کودتای ۱ فوریه، ۷۴۵ نفر را کشتهاند.
نخستوزیر مالزی اظهار کرد: او آنچه را که من و بسیاری دیگر همکاران مطرح کردیم، رد نکرد.
طبق بیانیهای از سوی کرسی برونئی به عنوان ریاست آسهآن، توافقی در ۵ بند حاصل شده که شامل توقف خشونت، گفتوگوی سازنده بین تمام طرفین، نماینده ویژه آسهآن برای تسهیل گفتوگو، پذیرش کمک و سفر این نماینده به میانمار است. توافق ۵ بندی به زندانیان سیاسی اشارهای نکرده، در حالی که بیانیه رئیس آسهآن حاکی از آن بود که در نشست درخواستهایی برای آزادی آنها نیز مطرح شده است.
“لی سین لونگ”، نخستوزیر سنگاپور به خبرنگاران گفت: وی (مین آنگ هلینگ) گفت حرف ما را شنیده، نکته آن را مفید دانسته و آن را عملی میکند. او با ایفای نقش سازنده آسهآن، سفر نماینده این اتحادیه یا کمک بشردوستانه مخالفتی نداشت.
لی افزود، این رویهای طولانی بوده، “زیرا صحبت از توقف خشونت و آزاد کردن زندانیان سیاسی، یک چیز و انجام آن چیز دیگری است”.
علت اشاره لی به آزادی زندانیان سیاسی، در حالی که در بندهای توافق قید نشده، مشخص نیست.
مین آنگ هلینگ واکنش فوری به این موضوع نشان نداد.
“چالز سانتیاگو”، رئیس نمایندگان آسهآن برای گروه حقوق بشری نیز خواستار آزادی زندانیان سیاسی میانمار و جدول زمانی برای پایان دادن به خشونت شد.
وی اظهار کرد: آسهآن اکنون باید سرعت عمل به خرج دهد و یک جدول زمانی واضح برای مین آنگ هلینگ، برای پایان دادن به خشونت، تعیین کند یا آماده باشد تا او را مورد بازخواست قرار دهد.
پایان خبر / تاریخ ما