تظاهرات ضد صهیونیستی در پایتخت‌های جهان

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، از ۱۳ آوریل گذشته در پی حمله وحشیانه نیروهای پلیس رژیم صهیونیستی و شهرک‌نشین‌ها در شهر قدس اشغالی به ویژه در مسجد الاقصی و اطراف آن و نیز حمله آنها به ساکنان فلسطینی محله شیخ جراح برای بیرون کردن ۱۲ خانواده فلسطینی از خانه‌هایشان و تصرف آنها، شرایط در مناطق فلسطینی بالا گرفت.

لبنان

در واکنش به این تنش رو به فزونی صدها لبنانی و فلسطینی ساکن شهر بیروت در راهپیمایی اعتراضی که از مقابل ساختمان کمیته اقتصادی و اجتماعی غرب آسیای سازمان ملل در نزدیکی اردوگاه مارینیاس در غرب این شهر آغاز شده و تا سمت میدان “ریاض الصلح” واقع در مرکز بیروت ادامه داشت، تروریسم و جنایات رژیم صهیونیستی را محکوم کردند.

شرکت‌کنندگان در این راهپیمایی پرچم‌های لبنان و فلسطین و پلاکاردهایی در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به غزه و کرانه باختری اشغالی در دست داشتند.

اسامه سعد، رهبر تشکل مردمی الناصری در سخنرانی در این راهپیمایی گفت: ملت فلسطین نسلی پس از هر نسل، ثابت می‌کند که با وجود آواره شدن و تمامی تلاش‌هایی که برای تجزیه و تقسیم کشورشان انجام می‌شود، ملتی متحد و یکپارچه در سراسر اراضی اشغالی و کشورهای مختلف هستند.

سعد خطاب به ملت فلسطین گفت: شما خطر نژادپرستی و وحشی‌گری صهیونیسم را از همه دور می‌کنید و با وجود حاکمیت‌های طایفه‌گرا، وابسته، فاسد و مستبدی که شما را یاری نکرده و روابط خود را با دشمن به حالت عادی درآوردند، نگاه‌های ملت‌های عربی و تمامی آزادگان جهان به شما است.

خبرگزاری رسمی لبنان نیز اعلام کرد: در اعتراضاتی که در شهرک الدیسه در مرزهای لبنان با فلسطین اشغالی به پا شد، برخی تظاهرکنندگان در منطقه مرزی العدیسه از دیوار مرزی بالا رفته و به سمت تانک دشمن سنگ پرتاب کردند، در مقابل سربازان اسرائیلی بمب‌های صوتی و گاز اشک‌آور به سمت تظاهرکنندگان شلیک کردند که در اثر آن پنج تظاهرکننده زخمی شده و تعدادی دیگر دچار مشکلات تنفسی شدند.

تونس

در پایتخت تونس نیز ده‌ها معترض در تجمعی در نزدیکی ساختمان پارلمان این کشور، تصویب قانون جرم‌انگاری مساله عادی‌سازی با اسرائیل را خواستار شدند.

آنها پس از گذشت نیم ساعت از آغاز این تجمع توانستند موانع فلزی قرار داده شده را بردارند که در ادامه با نیروهای امنیتی ورودی ساختمان پارلمان درگیر شدند.

این تجمع با فراخوان جمعی از چهره‌های سیاسی و حقوقی، احزاب و نهادها و جمعیت‌های مخالف عادی‌سازی از جمله حزب کارگران، جنبش مردمی، جریان دموکرات، اتحادیه کل کار تونس و انجمن دفاع از حقوق بشر این کشور انجام شد.

تظاهرکنندگان تونسی که پرچم‌های فلسطین و تصاویری از کودکان کشته شده در حملات چند روز گذشته جنگنده‌های اسرائیلی را در دست داشتند، امضای یک طومار مردمی از سوی تمامی گروه‌ها برای تصویب قانون جرم‌انگاری عادی‌سازی را خواستار شدند.

از مجموع ۲۲ کشور عربی در حال حاضر شش کشور یعنی مصر، اردن، امارات، بحرین، سودان و مراکش روابط رسمی و علنی با رژیم صهیونیستی دارند.

همچنین هزاران تونسی برای حمایت از فلسطینی‌ها در مقابل دفتر اتحادیه کار این کشور در شهر صفاقس تجمع کرده و سپس راهپیمایی را در خیابان‌های این شهر به راه انداختند.

آنها با در دست داشتن پلاکاردهایی در حمایت از فلسطینی‌های ساکن قدس و غزه و نیز مقاومت، شعارهایی در حمایت از مساله فلسطین، آزادسازی آن و جرم‌انگاری عادی‌سازی سر دادند.

یمن

صدها یمنی در منطقه مریس استان الضالع برای همبستگی با ملت فلسطین تجمع کرده و حمله رژیم صهیونیستی به غزه را محکوم و تاکید کردند که جامعه جهانی باید تروریسم اسرائیلی را متوقف کند.

سودان

در خارطوم نیز صدها سودانی به دعوت گروه‌های مردمی مبارزه با عادی‌سازی، در تظاهراتی حملات اسرائیل به غزه و قدر را محکوم کرده و حمایت خود را از فلسطینی‌ها اعلام کردند.

تظاهرکنندگان سودانی با در دست داشتن پلاکاردهایی در محکومیت عادی‌سازی، رژیم صهیونیستی را به توقف حملاتش علیه فلسطینی‌ها فراخواندند.

شورای حاکمیتی سودان و کابینه این کشور آوریل گذشته طرح لغو قانون تحریم رژیم صهیونیستی را به شکل نهایی تصویب کردند.

بنگلادش

در شهر داکا، پایتخت بنگلادش نیز اعضا و طرفداران حزب گروه اسلامی بنگلادش، بزرگترین حزب سیاسی اسلامی این کشور در تظاهراتی به دعوت این حزب شرکت کرده و در شعارهای خود حملات وحشیانه و مستمر رژیم صهیونیستی به نوار غزه را محکوم کردند.

شفیق الرحمان، رهبر این حزب در سخنرانی از جامعه جهانی و سران کشورهای اسلامی خواست اقدامات مشترکی را برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی در حق فلسطینی‌ها آغاز کنند.

الرحمان به آناتولی گفت: سربازان اسرائیلی بدون هیچ رحمی مردم فلسطین از جمله زنان و کودکان را با هر سن و سالی به قتل می‌رسانند. بایدبه سمت فلسطینی‌های تحت ظلم دست یاری دراز کرده و تعهد دهیم برای حفظ حرمت مسجد الاقصی در کنار آنها می‌مانیم.

شیخ حسینه واجد، نخست وزیر بنگلادش نیز پیشتر جامعه جهانی را به اقدام برای توقف حملات اسرائیل علیه مسجد الاقصی و فلسطینی‌ها فراخوانده بود.

او در پیامی خطاب به محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، اظهار کرد: عملیات اخراج خانواده‌های فلسطینی از خانه‌هایشان در نحله شیخ جراح قدس، نقض آشکار توافقنامه‌های حقوق بشر است.

آمریکا

در واشنگتن، پایتخت آمریکا نیز جمعی از فعالان و حامیان مساله فلسطین با برپایی تجمعی اعتراضی مقابل سفارت رژیم صهیونیستی در این شهر، حملات مستمر این رژیم به نوار غزه را محکوم کردند.

این تظاهرکنندگان با در دست داشتن پرچم‌های فلسطین، شعارهایی در رد حملات مستمر این رژیم اشغالگر به غزه و قدس سر دادن و حمایت از ساکنان محله شیخ جراح را خواستار شدند.

کانادا

همچنین پرجم‌های فلسطین در خیابان‌های اوتاوا، پایتخت کانادا نیز به اهتزاز درآمده و ساکنان این شهر در راهپیمایی حملات مستمر اسرائیل به غزه و قدس را محکوم کردند.

این تظاهرکنندگان شعارهایی در مخالفت با اسرائیل و حملاتش سر دادند.

بولیوی

در بولیوی نیز تظاهراتی در حمایت از ملت فلسطین در برابر حملات اسرائیل به غزه برپا شد و تظاهرکنندگان با در دست داشتن پرچم‌های فلسطین در شعارهایی اشغالگری اسرائیل و اقدامات این رژیم در اراضی فلسطینی را محکوم کردند.

اندونزی

شهرهای مختلف اندونزی نیز شاهد تظاهراتی برای اعلام همبستگی با فلسطین، قدس و غزه بود.

آرژانتین

در شهر بوینس آیرس، پایتخت آرژانتین نیز  تجمعی در حمایت از ملت فلسطین در برابر حملات رژیم صهیونیستی برپا شد.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.