کمک ۲۲.۵ میلیون دلاری سازمان ملل به غزه/ سازمان‌های امدادی زنگ خطر را به صدا درآوردند

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، به نقل از آناتولی، مارک لوکوک، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور انسانی عنوان داشت: این مبلغ شامل ۴.۵ میلیون دلار اختصاص یافته از صندوق مرکزی مقابله با امور اضطراری و ۱۸ میلیون دلار از صندوق انسانی برای اراضی اشغالی فلسطین است.

وی ادامه داد: تا ۲۱ مه، تشدید درگیری‌ها در غزه به کشته شدن دست کم ۲۴۲ فلسطینی از جمله ۶۶ کودک و ۳۸ زن و زخمی شدن بیش از ۱۹۰۰ تن انجامید. این خشونت به آوارگی بیش از ۷۷  هزار فلسطینی انجامید و همچنان حدود هزار فرد هستند که خانه‌هایشان ویران شده یا به شدت آسیب دیده است.

این مسئول سازمان ملل نسبت به انتقال ویروس کرونا میان اشخاص مستضعفی که در پناهگاه‌های شلوغ جمع می‌شوند و عدم توانمندی بخش بهزیستی برای تامین نیازهای آنها، ابراز نگرانی کرد.

لوکوک تصریح کرد: درگیری‌ها خسارت‌های بسیاری به زیرساخت‌های غیرنظامی حیاتی در غزه وارد کرد که بر خدمات آبرسانی و فاضلاب و نظافت صدها هزار تن تاثیر گذاشت.

وی نسبت به کمبود برق و آسیب‌های وارد شده به آزمایشگاه مرکزی وزارت بهداشت در غزه که آزمایش‌های کرونا را انجام می‌داد، هشدار داد.

لوکوک خاطرنشان کرد: صدها خانه و ساختمان یا منهدم شده یا به گونه‌ای تخریب شده است که قابلیت زندگی کردن را ندارد و این مبلغ به تامین خدمات اساسی و نیازهای انسانی به آسیب دیدگان کمک خواهد کرد. درگیری‌ها به تشدید نیازهای دو میلیون شخص انجامید که ۱۳ سال محاصره اجباری و همچنین کرونا آنها را عملاً ضعیف کرده بود.

بازسازی غزه سال‌ها زمان می‌برد

از سوی دیگر آسوشیتدپرس گزارش داد مقام‌های سازمان ملل متحد هشدار داده‌اند که بازسازی غزه ممکن است سال‌ها به درازا انجامد.

گروه‌های مدافع حقوق بشر می‌گویند بمباران شدید نوار غزه به دست اسرائیل به شدت به تاسیسات بهداشتی، آموزشی، آب و انرژی در این منطقه آسیب زده است.

سازمان‌های غیردولتی بین‌المللی و مقام‌های غزه بیمارستان‌ها، مدارس، نیروگاه‌های شیرین‌سازی آب، نیروگاه‌های برق و فاضلاب در این درگیری‌ها آسیب دیده‌ است. این بدان معنی است که بخش‌های بزرگی از نوار غزه در حال حاضر آب و برق ندارد و فاضلاب برخی از کارخانه‌ها بدون تصفیه به دریا می‌ریزد.

سازمان‌های امدادی تلاش برای جمع‌آوری ده‌ها میلیون [دلار] کمک را آغاز کرده‌اند.

تامارا الرفاعی، سخنگوی آژانس پناهندگان فلسطینی سازمان ملل، در گفت‌وگو با ایندیپندنت هشدار داد که ترمیم خسارت ممکن است سال‌ها به طول انجامد.

وی گفت این چهارمین درگیری در ۱۳ سال گذشته در یک منطقه بسیار کوچک تحت محاصره است که از محاصره طولانی‌مدت و همه‌گیری [کرونا] آسیب‌های فراوان دیده است.

وی گفت: “هر بار که در غزه درگیری به وقوع می‌پیوندد، بمباران شدید هوایی زیرساخت‌های اساسی، خانه‌ها، بیمارستان‌ها و کارخانه‌ها را تخریب می‌کند. پس از هر درگیری، چند سال طول می‌کشد که آژانس پناهندگان فلسطینی سازمان ملل و دیگر سازمان‌های امدادی بتوانند خرابی‌ها را بازسازی کنند. بسیاری از خانه‌ها و بخشی از معیشت مردم غزه نیز هرگز بازسازی نمی‌شود.”

اسرائیل مدعی است که تمام تلاش خود را برای جلوگیری از آسیب به غیرنظامیان و تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی انجام داده است این درحالی است که بر اساس اعلام وزارت بهداشت غزه، تاکنون بیش از 240 فلسطینی شهید شده‌اند. پزشکان اسرائیلی می‌گویند آمار کشته‌شدگان اسرائیلی به ۱۲ نفر رسیده است. صدها نفر از هر دو طرف نیز زخمی شده‌اند.

در اسرائیل موشک‌ها به خانه‌ها، مدارس و نیز یک کنیسه اصابت کرده است و خانواده‌ها دائما مجبور به پناه گرفتن در پناهگاه‌ها بوده‌اند.

به گفته سازمان ملل، در نتیجه حملات هوایی اسرائیل به مناطق پرجمعیت در غزه و آوار کردن ساختمان‌های چند طبقه که اسرائیل مدعی است محل استقرار مبارزان حماس است، بیش از ۷۲ هزار نفر آواره و ۲۵۰۰ تن نیز با تخریب دائمی خانه‌های‌شان، بی‌خانمان شده‌اند.

سازمان‌های بین‌المللی امدادی زنگ خطر را درباره آثار طولانی‌مدت درگیری‌ها در غزه که منطقه‌ای کوچک و پرازدحام با جمعیت دو میلیون نفری است، به صدا درآوردند.

سازمان خیریه پزشکی بین‌المللی «پزشکان بدون مرز» بمباران اسرائیل در غزه را «توجیه ناپذیر و غیر قابل تحمل» خواند و گفت که بمباران‌ها به شکل غیرمستقیم به چندین درمانگاه این سازمان در نوار آسیب رسانده است و از جمله اتاق ضدعفونی‌سازی آن را که به صدها مجروح ناشی از سوختگی و آسیب‌دیدگان روحی کمک می‌رساند، تخریب کرده است.

به گفته سازمان پزشکان بدون مرز، حملات هوایی اسرائیل با تخریب بسیاری از جاده‌های منتهی به بیمارستان‌ها دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی برای درمان جراحات بالقوه کشنده را «به شدت محدود کرده‌ است».

علاوه بر این، بسیاری از کارکنان پزشکی نگران این هستند که جانشان را در راه خانه به بیمارستان از دست بدهند. تجهیزات پزشکی نیز به شدت دچار کمبود است.

در همین حال، وزارت بهداشت غزه تقاضای ۵۰ میلیون دلار کمک مالی کرده و گفته است که در مجموع ۲۲ مرکز بهداشتی در این بمباران‌ها خسارت جزئی یا کامل دیده‌اند. مقام‌های این وزارتخانه همچنین می‌گویند که پناهگاه‌هایی که هزاران آواره را در خود جای داده، همین اینک در معرض خطر گسترش سریع کرونا قرار دارند.

این هفته مقام‌های بهداشتی گزارش کردند که تنها آزمایشگاه غزه که نتایج آزمایش کرونا را پردازش می‌کند پس از حمله هوایی اسرائیل در نزدیکی آن موقتا از کار افتاده است. این تنها مراکز بهداشتی نیستند که آسیب دیده‌ است.

مسئولان آب در غزه گفته‌اند که نیمی از این منطقه به دلیل کمبود سوخت برای پمپاژ آب و نیز در نتیجه آسیب به تاسیسات، قادر به تامین منظم آب نیست.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.