مرد شماره دو ارتش آمریکا: چین می‌تواند آغازگر حمله هسته‌ای به ما باشد

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، ژنرال جان هایتن، معاون رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکادر مصاحبه‌ای اختصاصی با سی‌بی‌اس نیوز گفت: آن‌ها یک موشک دوربرد را راه‌اندازی کردند. این موشک چین ابتدا به دور زمین چرخید و بعد به سمت هدفش در چین حرکت کرد.

هایتن معتقد است که چین می‌تواند یک روز به این توانایی برسد که آغازگر حمله هسته‌ای به آمریکا باشد. به نظر می رسد آنها می‌توانند استفاده کننده اول این سلاح باشند و این سلاح‌ها به نظر من این توانایی را دارند.

هنگامی که از هایتن پرسیده شد آیا این موشک به هدفش اصابت کرد یا خیر، پاسخ داد: به اندازه کافی نزدیک بود.

برخلاف موشک‌های بالستیک قاره‌پیما که در نقاط قابل پیش‌بینی حرکت می‌کنند و توسط رادارهای دوربرد شناسایی می‌شوند، سلاح هایپرسونیک خیلی نزدیک به زمین مانور می‌دهد و کار را برای شناسایی این سلاح توسط رادارها سخت می‌کند.

برای دهه‌ها، توازن هسته‌ای میان آمریکا و روسیه روی این مساله استوار بود که هیچ یک از طرف‌ها قابلیت اجرای اولین حمله موفقیت‌آمیز را نداشتند. اما اگر اکنون چین در تلاش برای بهبود این توانایی است، این تعادل در معرض خطر قرار می‌گیرد.

آمریکا در حال حاضر تسلیحات مافوق صوت خود را ارتقا می‌بخشد، اما نه به سرعتی که چین در حال پیشروی است. هایتن در ادامه مصاحبه خود گفت که در پنج سال اخیر، چین صدها تست فراصوت انجام داده است؛ در حالی که آمریکا فقط ۹ تست انجام داده است.

براساس گفته‌های هایتن، چین پیشتر سلاح هایپرسونیک با برد متوسط را مستقر کرده است؛ در حالی که چنین موردی درخصوص آمریکا صدق نمی‌کند.

تست سلاح مافوق صوت چین در ۲۷ ژوئیه اتفاق افتاد و این سلاح با پرتاب سال ۱۹۵۷ ماهواره اسپوتنیک توسط اتحاد جماهیر شوروی که باعث شوک آمریکایی‌ها شد، مقایسه شده است.

هنگامی که از هایتن پرسیده شد که آیا آزمایش سلاح مافوق صوت چین با اسپوتنیک روسیه قابل قیاس است، پاسخ داد: هایپرسونیک چین به لحاظ فناوری فوق‌العاده است؛ اما اسپوتنیک روسیه یک حس اضطرار و فوریت را در آمریکا بیدار کرد و این در حالی است که تست ۲۷ ژوئیه چین، چنین حسی را در ما بیدار نکرد که به نظرم احتمالا باید اتفاق بیفتد.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.