مرور برچسب

اسکندر

نبرد گرانیک | درگیری اسکندر مقدونی و امپراتوری ایران

نبرد گرانیک واقع شده در ماه می ۳۳۴ ق.م نخستین پیروزی بزرگ اسکندر کبیر (۳۵۶- ۳۲۳ ق.م) در برابر نیروهای شاهنشاهی هخامنشی بود. اسکندر با ارتش خود که ترکیبی از نیروهای مقدونی و یونانی بود از تنگه داردانل عبور کرد و بر سواحل آناطولی گام گذاشته…

حمله اسکندر مقدونی به ایران بزرگترین دروغ تاریخ

اسکندر ، اسکندر سوم یا اسکندر مقدونی که در برخی موارد به اشتباه ذوالقرنین  خوانده می‌شود، یک کشور گشای اهل مقدونیه بوده و در قرن 4 پیش از میلاد می‌زیست. او یک جنگنده بی‌باک، انسان شجاع و باهوش و در عین حال خونریز بوده که در برخی از منابع تا…

داستان اسکندر و داریوش سوم

سال 331 پیش از میلاد - امپراتوری عظیم و با شکوه هخامنشیان آخرین روزهای حیات سیاسی خود را سپری می کند. گستره وسیع ایران هخامنشی در حالی که بانیان بزرگش در آرامگاه های ابدی و مجلل خود به آرامی خفته اند، زیر سم سواران مقدونی به فرماندهی…

نبرد داریوش سوم با اسکندر و پایان هخامنشیان

هنگامی که خشایارشا آخرین شاه مقتدر هخامنشی در سال 465 پیش از میلاد در خوابگاهش به علت مشکلات خانوادگی و اختلافات فراوان فرماندهانش به قتل رسید، افول امپراتوری هخامنشی هم آغاز شد. از آن پس سرنوشت حکومت خاندان هخامنشی به…

حکومت الیمائی در زمان اشکانیان

الیمائی یکی از حکومت‌های محلی بود که در روزگار اشکانی در نواحی خوزستان کنونی ظهور کرد. در رابطه با واژه «الیمایی» ساموئل بشارت چند قرن پیش الیماییس و ایلام کتاب مقدس را یکی دانست. پروفسور دنیل پاتس معتقد است بر خلاف متون اکدی که فقط واژه…

پادشاهی میشان

پادشاهی میشان یا میسان یا کرخ میشان (تلفظ یونانی: خاراسِن) بنیان گذاری شده توسط یک ساتراپ ایرانی به نام هیسپاوسین است. نخستین آشنایی علمی باستان شناسان مربوط به سال ۱۸۱۱ میلادی و بر اثر کشف سکه‌هایی به زبان یونانی بود. آنچه در این سکّه‌ها…

ایران‌شهر (ساسانیان)

واژهٔ پارسیگِ ērān (ایران) به معنیِ «آریاییان» است، و ērānšahr (ایرانشهر) نامِ شاهنشاهیِ ایران بود به روزگارِ ساسانیان.شاپور، در سنگ‌نبشتهٔ سه‌زبانه‌اش در کعبهٔ زردشت، خویش را «فرمانروای ایرانشهر» شناساند. آنچه از بررسی…

مقایسه اجمالی اقوام و تمدن های ایران باستان با عصر کنونی

در یک باور پاک، از قول پروفسور حسابی گفته اند : هرقلبی که برای ایران نمی تپد بهترآن است که هرگز نتپد دراین جمله، ایجاب برای تپیدن به عشق ایران هست اما حتی باوجود واژه ی هرگز، نفی آمرانه تپیدن نشده و درآن  نگاهی سلبی به تپیدن، موجود نیست…

تیگران بزرگ و شکوه گذرای ارمنستان

ما از زمان حمله اسکندر مقدونی به مشرق زمین شاهد روی کار آمدن دوران هلنیسم هستیم که در این دوران یونانیان کولونیهای نظامی در اراضی آسیا تشکیل میدهند و پس از مرگ اسکندر طی جنگهای دیادوخی سراسر آسیای غربی را دستخوش تاراج می‌کنند و فرهنگ هلنی…

جنگ هوداسپس،اسکندر در برابر هندیان

جنگ هوداسپس نبردی بود میان سپاه اسکندر و شاه هندی. این جنگ در کرانه رود هوداسپس درگرفت و به همین دلیل این جنگ به این نام خوانده شد که طی آن اسکندر و سپاهش سپاه هندی را شکست دادند. در سال 326 پیش از میلاد و پس از شکست های ارتش ایران از…

همه چیز در مورد نبرد گرانیک

اسکندر با ویژگی هایی که از پدرش یعنی فیلیپ به ارث برده بود همیشه جاه طلب و بسیار باهوش بود و طبق گفته های ارسطو که می گفت که آلکساندر (اسکندر) این لیاقت و قدرت آن را دارد که یونانیان را بر بربر ها (پارسیان) مسلط و پیروز گرداند. این آموزش…

ماجرای فتح ایران توسط اسکندر و مرگ او

پس از سقوط پارس، اسکندر به سوی شمال به حرکت درآمد و پس از سر و سامان دادن به کارتپورستان(طبرستان)، در صدد تسخیر ممالک شرقی ایران بر آمد. نخست عازم گرگان شد، ولی پیش از عزیمت بدان جا سپاه خود را به سه قسمت تقسیم کرد. در…

نبرد گوگمل واپسین حرکت داریوش

اسکندر پس از پیروزی در نبرد ایسوس در سال ۳۲۲ پیش از میلاد مسیح وارد سرزمین فراعنه یعنی مصر شد مصریان که از پیروزی هایش آگاهی یافته بودند، از در فرمانبرداری در آمدند. مردم مصریان پس از حدود دویست سال تحمل تسلط و شکست از ایرانیان، از…

اوستا

« اوستا کهن ترین نوشته ایرانیان و کتاب دینی زرتشتیان است. بخش های گوناگون این کتاب، طی صدها سال تدوین شده است.»  (جهت دانلود ده کتاب  مرتبط با اوستا اینجا کلیک کنید) معرفی اوستا و بخش های مختلف آن تعداد زیادی نوشته‌ی مقدس طی سال‌های…

داراب و اسکندر

درباره داراب داستانی در شاهنامه می‌آید که بنا بر آن اسکندر به داراب منتسب می‌شود: داراب یکی از نبردهای خود به روم با فیلقوس (فیلیپ مقدونی) نبرد می‌کند و سپاه او را درهم می‌شکند و پس از آشتی، داراب دختر او ناهید را به همسری برمی‌گزیند و…