حقوق های ریالی و عوارض های دلاری

علیرضا باغچقی در گفتگو با خبرنگار «تاریخ ما» با بیان اینکه بخش بزرگی از جامعه کارمند و کارگر هستند، اظهار کرد: درآمد این قشر از جامعه بدون افزایشی براساس ریال محاسبه می شود در حالی که آنان ملزم به پرداخت هزینه های دلاری در زندگی خود هستند.

باغچقی افزود: متاسفانه بدون توجه به درآمدها در سطح استانی، افزایش قیمت ها براساس جهانی و یا سطح ملی محاسبه می شود.

وی تصریح کرد: اعدادی که دولت در قالب نرخ تورم اعلام می کند در مرحله عمل با واقعیت زندگی مردم منطبق نیست، از این رو شاخص هایی که اعلام می کنند برای کسی قابل پذیرش نیست.

عضوشورای اسلامی شهر بجنورد ادامه داد: متاسفانه باوجود اینکه براساس قانون هزینه آموزش، درمان و بعضی خدمات رایگان است اما هیچ گاه جامه عمل نگرفته و بعضا بسیاری از خدمات بیش از درآمدها محاسبه شده و جای سوال دارد که چه زمان این قوانین اجرایی خواهد شد؟

باغچقی بیان کرد: تحمیل این همه هزینه بر مردم، زندگی را برای آنان دشوار ساخته و آنان به طور مستمر خواهان علت این افزایش قیمت ها هستند.

وی ادامه داد: قابل قبول نیست یارانه ۴۵ هزار تومانی سال ۸۸ را که در آن زمان ۴۵ دلار می شده را امروز با همان عدد ریال و تنها با ۴ دلار محاسبه کرد و پرداخت و از طرفی دولت علیرغم کاهش ۴۵ دلار به ۴ دلار یارانه  با منت تمام بر سر مردم آن را پرداخت کند.

عضو شورای اسلامی شهر بجنورد اظهار کرد: ضرورت دارد که دولت که منت یارانه را بر مردم دارد همین کاهش چشمگیر ارزش یارانه از ۴۵ دلار به ۴ دلار را بازگو کند که بر چه معیاری بر مردم این منت را روا می دارند در حالی که تمام اقلامی که با گران شدن آن، این یارانه به مردم پرداخت شد همچنان در حال افزایش است را بازگو کند.

باغچقی گفت: در مدیریت شهری گرفتار پازلی شده ایم که دولت به عنوان حاکمیت در اداراتی مثل راه و شهرسازی و استانداری بر مدیریت شهری اعمال نظر دارد و از طرفی نهادهای خدمات رسان همچون شبکه آب، برق، گاز و… به عنوان بخش های منفک مدیریت شهری، قیمت های انشعاب و بها را افزایش می دهند و نهادی مثل شهرداری که برخلاف کشورهای پیشرفته مدیریت واحد شهر را بر عهده ندارد اما خدمات گسترده ای را که مستلزم هزینه است باید به مردم ارائه دهد و از طرفی کمک های دولت به این نهاد عمومی همچنان در حال کاهش چشمگیر استکه این امر پازل مدیریت شهر را به حد بسیاری با مشکل مواجه کرده است.

وی با بیان اینکه اعضای شورا براساس صراحت قانون وظیفه آسیب شناسی مسائل شهری را دارند، اظهار کرد: بر اساس قانون شوراها به منظور تسریع در ارائه خدمات و پیشرفت نهادینه شده اند، بنابراین باید این آسیب ها و آلام اقشار را به حضور مسئولان ارشد رساند تا شاید کمی تامل کنند.

عضو شورای اسلامی شهر بجنورد تاکید کرد: قطعا این نوع مدیریت شهری افزایش آسیب های اجتماعی را به همراه خواهد داشت و نارضایتی عمومی را به وجود می آورد.

باغچقی تاکید کرد: مصوبات شورا باید برمبنای سیاست های عمومی دولت و به نوعی براساس افزایش تورم باشد اما آنچه که شاهد هستیم تورم و آمارها با واقعیت منطبق نیست.

وی در ادامه به تصویب عوارض های شهرداری اشاره کرد و گفت: باتوجه به در سنوات گذشته قرار شد با تبدیل شاخص p به t در عوارض، تنها میزان t ارزش معاملاتی در سال های پیش رو تغییر کند و در ضریب ها تغییری اعمال نشود اما متأسفانه این امر توسط شورا و شهرداری رعایت نمی شود که نسبت به این انتقاد جدی دارم چرا که از یک سو با افزایش t به میزان ۳۰ الی ۶۰ در صد مواجه هستیم و از طرفی با تغییر ضریب های آن در دفترچه این میزان را در بعضی تعرفه ها تا ۲۰۰ درصد و بیشتر هم نیز افزایش داده ایم و اینکه می گوییم افزایش ها ۳۰ درصد بوده اصلا صحیح نیست.

این عضو شورا اظهار کرد: افزایش عوارض بر زندگی مردم اثربخش است، حتی اگر در طول عمرشان یک نوبت اقدام به اخذ پروانه ساخت کنند.

باغچقی با بیان اینکه اخذ این میزان افزایش عوارض بیشتر از میزان درآمد شهروندان است، تصریح کرد: نه تنها تورم و آمارهایی که از سوی دولت اعلام می شود با واقعیت ها مطابقت ندارد بلکه آمار افزایش میزان عوارض شهر نیز صحت ندارد و با حال واقیعت های زندگی مردم در تضاد است .

وی بر مدیریت هزینه های شهرداری تاکید کرد و افزود: باتوجه به اینکه نمی توانیم افزایش هزینه های شهرداری را نادیده بگیریم پس باید به مدیریت هزینه ها نگاه جدی داشت .

تازه ترین اخبار میراث فرهنگی ایران و جهان را در تاریخ ما دنبال کنید.
برچیده از سایت مهر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.