بیش از ۵۱ درصد جرائم زندانیان استان مرکزی مربوط به اعتیاد و مواد مخدر است

علی اسلامخواه روز شنبه ۱۲ تیر در نشست با اصحاب رسانه اظهار کرد: سازمان زندان‌ها با دو ماموریت مهم نگهداری، تربیت و توانمند سازی زندانیان و همچنین امورات مربوط به خاخواده زندانیان فعالیت می‌کند. توانمندسازی زندانیان به عنوان یکی از اولویت‌های مهم سازمان زندان‌ها به منظور کاهش آسیب‌های اجتماعی است که در حوزه‌های فرهنگی، تربیتی، اشتغال، آموزشی، حرفه آموزی و انفورماتیک تقسیم بندی می شوند.

وی با اشاره به حمایت از خانواده‌های زندانیان افزود: حمایت‌های قضایی، اقدامات حمایتی، تربیتی و فرهنگی از طریق سازمان‌های مردم نهاد و راه اندازی مراکز نیکوکاری از جمله فعالیت ها در این حیطه است که به همین منظور در سال جاری سامانه حمایت از خانواده‌های زندانیان برای دسترسی آسان خانواده‌ها به خدمات راه اندازی شد.

مدیرکل امور زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان مرکزی تصریح کرد: در حوزه اقدامات تربیتی و آموزشی کلاسیک ۱۷۴ نفر، مقطع متوسطه ۱۲۸ نفر، دوره دوم متوسطه ۱۱۵ نفر و بیش از ۵ هزار نفر در حوزه توانمندی تربیتی و اعتقادی با محوریت آشنایی با مهارت های زندگی و مسائل مذهبی و تربیتی تحت پوشش هستند.

اسلامخواه با اشاره به فعالیت‌های قرآنی در زندان بیان کرد: در حوزه فعالیت‌های قرآنی، حفظ قران از یک تا پنج جزء ۱۳۰ نفر، از پنج تا 10 جزء ۱۲ نفر و بیست جزء تا حفظ کل قرآن کریم یک نفر فعالیت دارند.

وی ادامه داد: در حوزه اشتغال بیش از ۵۰ کارگاه اشتغال زایی راه اندازی شده که ۱۹۴۳ نفر در کارگاه‌ها مشغول فعالیت هستند، همچنین ۷۰۰ نفر با همکاری دستگاه های دیگر خارج از سازمان فعالیت اشتعال زایی دارند.

مدیرکل امور زندان ها و اقدامات تامینی  و تربیتی استان مرکزی با بیان اینکه با اقدامات پیشگیرانه‌ای که در حوزه مقابله با کرونا در سازمان زندان ها انجام شده خوشبختانه تاکنون یک فوتی هم در زندان بر اثر بیماری کرونا وجود نداشته گفت: در سال ۹۹ بیش از ۳۳ هزار مورد ویزیت و در طی سه ماه اخیر بیش از ۸ هزار و ۳۰۰ مورد ویزیت انجام شده است. با کمک و ورود تخصصی گروه‌های جهادی اقدام خوبی در حوزه دندان پزشکی رقم خورد و در این راستا بیش از دو هزار ۳۹۰ مورد خدمات ارائه شده است.

اسلامخواه با تاکید بر اینکه در زندان بیش از ۵۱ درصد جرائم مربوط به اعتیاد و مواد مخدر است گفت: به همین منظور می طلبد اقدامات پیشگیرانه و فرهنگی بیشتر مورد توجه باشد.

وی اضافه کرد: در سطح استان مرکزی شش شعبه حل اختلاف فعال است چراکه تنها نگه داری زندانیان موثر نخواهد بود. در این راستا ۲۱۷نفر با اقدامات آزاد، ۷۳۴ مورد صلح، ۴ نفر از قصاص نجات پیدا کردند و ۱۰ نفر قصاص مشروط نیز در حال پیگیری است. در تمامی زندان‌های استان دفتر خدمات الکترونیک تاسیس شده که ارتباط با محاکم و دادرسی ها را تسریع میکند، بیش از ۸۳ درصد از دادرسی‌ها الکترونیک است.

مدیرکل امور زندان ها و اقدامات تامینی  و تربیتی استان مرکزی با اشاره به فعالیت های ستا ددیه در سال ۹۹ بیان کرد: در سال ۹۹ بیش از ۲۹۰ نفر با محکومیت مالی ۶۵ میلیارد تومان از زندان آزاد شدند که ۱۴ نفر از انها بانوان بودند. همچنین تعداد آزادی زندانیان در سه ماه سال جاری ۶۷ نفر با محکومیت ۵ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان بوده است. در گلریزان ماه مبارک رمضان امسال ۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان از سوی خیرین کمک شده است.

اسلامخواه با بیان اینکه در طرح پایش و غربال گری که به دستور ریاست قوه قضائیه صورت گرفت هزار و ۸۶۶ نفر مورد بررسی قرار گرفتند و ۵۲۹ نفر آزاد شدند گفت: بیش از ۳۵ گروه جهادی در زندان‌های استان به شکل مستمر برای ارایه خدمات مختلف حضور پیدا کردند.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.