راه اندازی چهار کارگاه مرمتی در تخت جمشید
حمید فدایی به خبرنگار «تاریخ ما» گفت: امسال تمرکز براجرای طرحهای حفاظت و مرمتی در پایگاه ها ی جهانی تخت جمشید و پاسارگاد است به طوری که در تخت جمشید چهار کارگاه حفاظت و مرمت راهاندازی شده است.
وی با بیان اینکه تجهیز و مستندنگاری این کارگاه حفاظت و مرمت به اتمام رسیده، افزود: این کارگاه روی ارزشیابی آسیبها متمرکز شده و پس از آن کار حفاظت فنی آغاز میشود که کارگاههایی در زمینه مرمت سنگ تخت جمشید در کاخ آپادانا تشکیل شد.
سرپرست پایگاه میراث جهانی تختجمشید ادامه داد: کارگاههای مرمت سنگ زیر نظر کارشناسان و استادکاران سنتی فعال شده و یکی از طرح های مهم راهاندازی، تجهیز کارگاه و آزمایشگاه مرمت اشیا در تخت جمشید است که تلاش میشود در چند ماه آینده افتتاح شود.
به گفته فدایی با مشارکت پژوهشکده حفاظت و مرمت اشیای تاریخی فرهنگی، پژوهشگاه میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت اشیای موزه و مخزن موزه تخت جمشید نیز در دست پیگیری است.
وی با بیان اینکه اخیرا یک کارگاه آموزشی مرمت در کاخ آپادانا راه اندازی شده اظهار کرد: مرمتگران ایرانی که در مجموعه جهانی پاسارگاد با کارشناسان ایتالیایی همکاری می کردند در حال حاضر به این سایت آمده اند و ضمن ارایه آموزش هایی به مرمتگران تخت جمشید با این افراد همکاری کرده و دیگر کار گاه های مرمتی این سایت تاریخی را فعال کرده اند.
سرپرست پایگاه میراث جهانی تخت جمشید به تجهیز کارگاه های مرمتی در این سایت تاریخی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در محوطه کاخ آپادانا، کاخ صد ستون و آرامگاه برزن جنوبی کار گاه های مرمتی فعال است که دو کارگاه در کاخ آپادانا است.
فدایی از کاوش های باستان شناسی در محوطه برزن جنوبی صفه تخت جمشید خبر داد و گفت:هدف اصلی از این برنامه کاوش، حفاظت و شناسایی آثارموجود در این محوطه تاریخی است و در واقع نوعی پی گردی در محوطه انجام می شود.
سرپرست پایگاه میراث جهانی تخت جمشید همچنین افزود: این محوطه که در جنوب تختگاه است کمترمورد کاوش قرار گرفته وهم اکنون نیازمند آوار برداری و پی گردی باستان شناسی است.
وی ادامه داد: درخواست مجوز کاوش های باستان شناسی در این منطقه به پژوهشکده باستان شناسی کشور ارایه شده و امید است تا ۱۰ روز آینده این منطقه مورد کاوش قرار گیرد.
تازه ترین اخبار میراث فرهنگی ایران و جهان را در تاریخ ما دنبال کنید.
برچیده از سایت مهر