کشاورز در زیر چکمه‌های صاحبان سرمایه در حال له شدن

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی گفت: در بخش کشاورزی شناسنامه نداریم و کشاورز واقعی در زیر چکمه های صاحبان سرمایه در حال له شدن است.

یحیی کمالی پور امروز ۲۵ مردادماه در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان اظهار کرد: همه عوامل و دست اندرکاران بخش کشاورزی باید در جایگاه خود واجد سهمی شوند که تامین کننده آنها باشد اما با وجود همه تلاش‌ها، در جنوب کرمان نتوانستیم الگوی موفقی از کشاورزی را به منصه ظهور برسانیم و هر ساله شاهد مشکلاتی هستیم.

به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما،کمالی‌پور با بیان اینکه نتوانستیم برنامه‌ریزی منسجمی در بخش کشاورزی به ویژه در جنوب استان کرمان باشیم، افزود: در ۸۰ درصد اسناد کشاورزی جنوب استان کرمان نقش حقابه هلیل رود مشخص شده است اما متاسفانه وزارت نیرو بدون توجه به این اسناد، سدی در بالادست این مجموعه ساخته و مردم برای حفظ زندگی خود اقدام به حفر چاه کرده اند و ۱۲ هزار چاه غیرمجاز داریم.

وی بیان کرد: ظرفیت کشاورزی ما رقابت با بازارهای دنیا را ندارد و حتی برای نهاده‌های کشاورزی در کشور برنامه ریزی نداشته و تولید و بهره وری لازم را نداریم.

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس با طرح این پرسش که نقش ترویج در حوزه کشاورزی کجا قرار دارد؟ گفت: ترویج باید متناسب با نیازها فعالیت کند.

عضو کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قانون یکپارچه سازی اراضی کشاورزی تضادی با قانون ارث ندارد و باید فرهنگسازی کنیم تا وارثان در تجمیع اراضی کار را به شیوه اجرایی یکسان انجام دهند گفت: ضمانت اجرای لازم را برای دستورالعمل های دولت در بخش کشاورزی نداریم که با این وصف قطعا دورباره به جایگاه اول خود بر خواهیم گشت.

از ۳۴ هزار حلقه چاه کشاورزی در استان کرمان فقط ۴ هزار مورد کنتور حجمی دارند

سرپرست استانداری کرمان نیز گفت: حاضر هستیم هزینه کنتورها را تامین کنیم و یکی از مصوبات این جلسه، تجهیز چاه‌های مجاز به کنتور هوشمند است که باید در بازه زمانی مشخص تعداد نصب شده این کنتورها توسط سازمان جهادکشاورزی شمال و جنوب استان اعلام شود.

دکتر محمدجواد فدایی امروز ۲۵ مردادماه در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان اظهار کرد: از ۳۴ هزار حلقه چاه کشاورزی در استان فقط 4000 مورد کنتور حجمی دارند که باید این عدد را افزایش دهیم تا مصرف آب در سطح استان در حوزه کشاورزی کنترل شود.

وی با تاکید بر اینکه باید برای حل مشکلات، کار کرده زیرا جلسه گذاشتن و حرف زدن مشکلی را حل نخواهد کرد تصریح کرد: باید از امروز مجهز کردن چاه ها به کنتور حجمی آغاز شده و اعلام شود تا پایان سال به چه عددی در این راستا خواهیم رسید؟

فدایی با تاکید بر تدوین نقشه اراضی کشاورزی در شهرستان جیرفت و مشخص شدن کاشت محصولات کشاورزی در هر منطقه تا مهرماه سال جاری گفت: باید حجم آب مصرفی در بخش کشاورزی کنترل شده و طبق پروانه، آب برداشت شود.

وی با تاکید بر استفاده مناسب از منابع مالی در اجرای سیستم آبیاری نوین و ترویج این اقدام در بین کشاورزان بیان کرد: برای کشت گلخانه‌ای به مجوز محیط زیست، آب و زمین نیاز نیست و جهاد کشاورزی مجوز می‌دهد.

به اصلاح برخی قوانین در بحث کشاورزی نیازمندیم

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان نیز تاکید کرد: به اصلاح برخی قوانین در بحث کشاورزی نیاز داریم.

بنابرگزارش، سیدمهدی طبیب زاده در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسی نقش بهره‌وری در بخش کشاورزی اظهار کرد: وجه غالب اقتصاد استان و مصرف آب در بخش کشاورزی است و طبق آمار ۲۴ درصد تولید ناخالص داخلی استان مربوط به این بخش است.

وی با انتقاد از اینکه حدود ۹۳ درصد آب در بخش کشاورزی مصرف می‌شود اما تنها ۳۲ درصد اشتغال را به خود اختصاص داده و بهره وری قابل چشمگیری نیز ندارد تصریح کرد: بخش دولتی و غیردولتی کشاورزی با هم همراه هستند و تشکل های قوی در این بخش وجود دارد که می توان کار اساسی در راستای بهره وری انجام شود.

طبیب زاده بیان کرد: عمده فعالیت‌های تولیدی در بخش کشاورزی خصوصی است و باید بتوانیم فعالیت‌ها را قابل اندازه گیری کنیم ضمن آنکه باید تاکید کرد که کارها دارد انجام می‌شود و قوانین وجود دارد، اما خروجی باید بیشتر باشد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با بیان اینکه دست ما به دولت نمی‌رسد، اما انتظار می‌رود نمایندگان استان در خانه ملت صدای این حوزه را به گوش دولتمردان برسانند افزود: مجلس باید در نظارت بر اجرای قوانین وارد شود که چرا قانون اجرا نمی‌شود؟ باید اراده‌ای بر اجرا باشد تا مشکلات حل شود.

اشتغال 34.1 درصدی بخش کشاورزی در استان کرمان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان نیز گفت: طرح تجمیع مدیریت فنی واحدهای تولیدی کشاورزی، طرح همیاران آب، طرح مدیریت کشت محصولات اساسی زراعی و باغی بر پایه بازار از جمله برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی استان در راستای قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی است.

عباس سعیدی در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان اظهار کرد: اشتغال بخش کشاورزی در کشور ۱۸ درصد و در استان کرمان ۳۴.۱ درصد است.

وی با اشاره به اینکه در کشورهای دیگر اشتغال در حوزه کشاورزی در حدود ۳.۴ درصد است، افزود: استان کرمان در سطح زیرکشت و تولید پسته، خرما، آرتیمیا، گردو، کرک و محصولات جالیزی رتبه اول کشور را دارد ضمن اینکه رتبه سوم مرکبات و رتبه چهارم تولید بادام و زعفران را نیز به خود اختصاص داده است

سعیدی تصریح کرد: ۳۹۰ هزار هکتار سطح زیرکشت محصولات باغی و ۲۸۵ هزار هکتار سطح زیرکشت محصولات زراعی استان کرمان است و ۵ میلیون و ۲۵۰ هزار جمعیت دامی با تولید ۳۵۴ هزار تن فرآورده های دامی و ۴۱۰۰ تن ماهی داریم.

وی با اشاره به مشکل خرده مالکی و عدم بهره وری آب در کشاورزی استان اظهار کرد: از ۳۴ هزار حلقه چاه کشاورزی استان، فقط ۴ هزار مورد کنتور دارند.

سعیدی تصریح کرد: باید مواد ۲۷ و ۲۸ قانون در استان کرمان در موضوع آب کشاورزی رعایت شود.

منبع:ایسنا

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.