همایش مسیرکودکی برگزار شد/نویسنده دنیای کودکی را به رسمیت بشناسد
به گزارش خبرنگار «تاریخ ما»، روح الله منوچهری در این دیدار که شامگاه دوشنبه ۲۵ تیرماه برگزار شد، هدف برگزاری همایش مسیر کودکی را ایجاد ارتباط دوسویه فعالان ادبیات کودک و کتابداران کتابخانه های عمومی دانست و عنوان کرد: نشست های مسیر کودکی ارتباط مطلوبی را میان این دو حوزه پدید آورد به طوری که نویسندگان و فعالان این حوزه با حضور در کتابخانه های عمومی برنامه های گوناگونی را اجرا کرده اند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی فارس تاکید کرد: هدف این است که این رابطه حفظ شود و هم افزایی کتابداران با فعالان این حوزه بیشتر شود که امیدواریم تداوم داشته باشد.
فرهاد حسن زاده نویسنده سرشناس ادبیات کودک و نوجوان هم با بیان اینکه همه ما یک وجه اشتراک داریم و آن هم کار کردن و نوشتن برای کودکان است، عنوان کرد: در حقیقت مسیر کودکی مسیر حرکت من هم است، من نوشتن را از سال ۱۳۷۰ در شیراز آغاز کردم و بیش از هر چیز با تجربه و پیگیری به این مرحله رسیده ام.
نامزد جایزه هانس کریستین اندرسون شرط توسعه یافتن هر جامعه را آموزش صحیح به کودکان در مدارس دانست و افزود: متاسفانه مدارس ما تنها مباحث درسی را دنبال می کنند و مباحث آموزش و پرورش خلاقیت توجهی ندارند که نمونه آن حذف پست کتابدار از آموزش و پرورش بود.
او با بیان اینکه در حال حاضر کتاب از حالت کلاسیک و سنتی خارج شده است، گفت: مهمترین مسئله این است که نویسندگان، کودک را بشناسند و کودکی را به رسمیت بشناسند. کتاب کودک جای شعار نیست در ادبیات کودک باید داستان روایت شود تا کودک بتوانند با آن همذات پنداری کنند و به نتیجه برسند.
حسن زاده به کتابداران پیشنهاد کرد که کتابهای ساختارشکنانه و کتاب هایی که از فرم و کلیشه داستان خارج شده اند را به کودکان معرفی کنند و افزود: این کتاب ها خلاقیت کودکان را افزایش می دهند و انها را به کتاب علاقه مند می کند.
وی همچنین با بیان اینکه در بحث کتابخوانی معمولا از مجلات غافل هستیم، گفت: لازم است که در کتابخانه های عمومی به مجلات توجه بیشتری شود و مجلات قوی حوزه کودک به اعضا معرفی شود.
این نویسنده با تصریح اینکه ادبیات کودک با مشکل کتاب های بازاری مواجه است، گفت: متاسفانه کتاب های بازاری بیش از کتاب های ادبی و خلاقانه در دسترس والدین است، بنابر این متوجه کردن خانواده ها در این خصوص اهمیت بسیار دارد.
خالق رمان هستی به تاثیر ادبیات و داستان در شکل گیری شخصیت کودکان اشاره و عنوان کرد: کودکان با خواندن داستان در موقعیت هایی قرار می گیرند که تاکنون تجربه نکرده اند، با تقابل خیر و شر آشنا می شوند، شخصیت ها را درک می کنند، خلاقیت را بارور می کند، کودکان را به سمت محبت و دوستی می برد و دایره واژگانی بچه ها را افزایش می دهد.
حسن زاده در ادامه سفید خوانی، مشارکت دادن خواننده در داستان، استفاده از طنز و بازی های زبانی، قضاوت نکردن، تصویری بودن و پرداختن به دغدغه های کودکانه را ویژگی های داستان خوب و ملاک انتخاب کتاب برای کودکان عنوان کرد.
به گزارش خبرنگار «تاریخ ما»، علاالدین خادم نماینده مردم شهرستان سپیدان، قاسم پاک نژاد معاون فرماندار سپیدان، منصوری شهردار شهر همایجان و نویسندگان انجمن انگشت جادویی نیز در نخستین روز از همایش مسیر کودکی سپیدان حضور داشتند؛ این در حالی است که سومین همایش مسیر کودکی روز سه شنبه ۲۶ تیر ماه جاری با حضور دکتر محبوبه البرزی و موضوع روان شناسی کودک برگزار می شود.
تازه ترین اخبار میراث فرهنگی ایران و جهان را در تاریخ ما دنبال کنید.
برچیده از سایت مهر