نماد شهر زیرزمینی نوش آباد در آیینی رونمایی شد
سید جعفر فاطمی در گفت و گو با خبرنگار «تاریخ ما» اظهار داشت: با توجه به فراوانی و تنوع پیه سوزهای کشف شده در جریان کاوش های شهر زیرزمینی نوش آباد، این اثر به عنوان اولین نماد و سوغات شهرزیرزمینی نوش آباد معرفی و رونمایی شد.
مدیر انجمن دوستداران مفاخر و آثار تاریخی شهر نوش آباد گفت: این پیه سوزها مقارن در شهرزیرزمینی نوش آباد رونمایی و در معرض دید و نمایش علاقه مندان و بازدیدکنندگان داخلی و خارجی این اثر ارزشمند حهانی قرار گرفت.
شهر زیرزمینی نوش آباد یکی از نمونه های ساختار نطامی و دفاعی است که از حفر تونل ها در زیر زمی بوجود آمده است. این شهر در مجموع دارای ۳ طبقه است و عمق آن در زیر زمین تا ۱۸ متر هم می رسد. در بعضی از قسمت ها، ورودی هایی که در این شهر وجود دارد فقط ۱۲۰ سانتیمتر است و این به آن معناست که یک نفر به زحمت می تواند خود را از آن عبور بدهد.
شهر زیرزمینی نوشآباد از مناطق باستانی و تاریخی شمال اصفهان است که به عنوان یکی از پایتختهای ساسانیان در دوره انوشیروان شناخته میشود.
دهخدا نام شهرنوش آباد را از ریشه انوشه به معنای جاودانی میداند در این شهر علاوه بر شهر زیرزمینی اویی، مسجد جامع و مسجد امام علی از آثار دوره مغول، قلعه خشتی سی زان، و پل تاریخی اسحاقآباد از آثار دوره سلجوقی از جاذبههای خاص گردشگری شهر نوشآباد هستند.
شهر تاریخی نوش آباد با ۱۲ هزار نفر جمعیت در سه کیلومتری مرکز آران و بیدگل واقع است.
تازه ترین اخبار میراث فرهنگی ایران و جهان را در تاریخ ما دنبال کنید.
برچیده از سایت مهر