نشست های علمی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی به مناسبت یادروز حافظ

دبیر علمی سیزدهمین گردهمایی بین المللی انجمن ترویج زبان وادب فارسی در گفت و گو با خبرنگار «تاریخ ما» با بیان اینکه تاکنون ۱۵ نشست در قالب برنامه های این گردهمایی به همراه کارگاه های آموزشی از جمله نقد و تحلیل کتاب های زبان و ادبیات فارسی متوسطه دوم برگزار شده است از برپایی کارگاه «کاربرد زبان شناسی پیکره ای در مطالعات ادبی» با حضور دکتر امیرسعید مولودی، استادیار زبان شناسی دانشگاه شیراز خبر داد و گفت: در ادامه سلسله نشست های جنبی این گردهمایی، سردبیران مجلات علمی، پژوهشی در سالن دکتر شهیدی دانشگاه شیراز گردهم آمدند.

به گفته کاووس حسن لی، پنجشنبه ۱۹ مهرماه در آستانه یادروز حافظ، این گردهمایی شاهد برپایی نشست های متعددی است که با حضور صاحبنظران و استادان زبان و ادب فارسی در حال برگزاری است.

این استاد زبان و ادبیات فارسی با اعلام اینکه تاکنون در قالب سیزدهمین گردهمایی بین المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی به میزبانی شیراز ۱۴ نشست علمی برگزار شده است، افزود: از ساعتی دیگر نشست پانزدهم علمی با موضوع حافظ شیرازی در دانشکده الهیات دانشگاه شیراز برگزار می شود که دکتر زهرا ریاحی زمین، دکتر سید عین الحسن و علیرضا مقیمی هیئت رئیسه این نشست هستند و به ترتیب دکتر علی گزل یوز نگاهی اجمالی به شرح و ترجمه های دیوان حافظ شیرازی به ترکی خواهد کرد، سپس «تاثر حافظ از داستان شیخ صنعان و جلوه های آن» توسط دکتر توفیق سبحانی بیان می شود، این در حالیست که در بخش پایانی نشست پانزدهم گردهمایی یادشده، دکتر ابوالکلام سرکار به نقد و بررسی ترجمه اشعار حافظ در کشور بنگلادش می پردازد.

این در حالیست که به گفته دبیر علمی سیزدهمین گردهمایی بین المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی، جمعه ۲۰ مهرماه همزمان با یادروز حافظ نشست پایانی به میزبانی تالار حافظ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس برگزار خواهد شد.

وی یادآور شد: در این نشست که دکتر آذرمیدخت صفوی، دکتر اکبر نحوی، دکتر علی گزل یوز و دکتر نعمت ییلدریم هیئت رئیسه پانل هستند، ضمن ارایه گزارش سالانه کارنامه حافظ پژوهی، از کتاب «دانشنامه حافظ و حافظ پژوهی» با حضور مدیر مرکز حافظ شناسی رونمایی می شود.

حسن لی اعلام کرد: در ادامه نشست شانزدهم علمی، دکتر تقی پورنامداریان درخصوص «تاویل شعر عقوبت احمد شاملو با استفاده از بینامتن حافظ سخنرانی خواهد داشت، سپس موضوع «حافظ و ساختارشکنی مفهومی کلان روایت ها» توسط دکتر مهدی محبتی مورد کنکاش قرار می گیرد.

دبیر علمی گردهمایی بین المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی به میزبانی شیراز، افزود: «ترسیم نشانه – جغرافیایی گفتمان رندی در اشعار حافظ» موضوع سخنرانی دکتر حمیدرضا شعیری است که پس از آن توسط دکتر سید عین الحسن «مقاومت حافظ در برابر خشونت و استبداد» بررسی می شود.

به گفته حسن لی، در ادامه این نشست که همراه با پرسش و پاسخ خواهد بود، دکتر مهدی نوریان درخصوص مقام حافظ در نظر صائب به سخنرانی می پردازد.

وی همچنین به تشریح آیین پایانی سیزدهمین گردهمایی بین المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی در شیراز پرداخت و گفت: جمعه از ساعت ۱۱ تا ۱۲.۵۰ در تالار حافظ دکتر اصغر دادبه پیرامون حافظ و بیانه رندی به بیان نظر می پردازد سپس دکتر محمدجعفر یاحقی درخصوص «حافظ مردم» سخن می گوید.

این در حالیست که به گفته حسن لی، گزارش فعالیت ها و برنامه های انجمن ترویج زبان و ادب فارسی توسط دکتر محمدکاظم کهدویی در ادامه نشست قرائت می شود، سپس «نقش و جایگاه زبان فارسی به عنوان زبان علمی در سطح ملی و بین المللی توسط دکتر محمدجواد دهقانی، رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی و سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام بیان خواهد شد.

وی از سخنرانی دکتر اکبر صیادکوه در این نشست خبر داد و افزود: پس از سخنرانی دبیر اجرایی گردهمایی سیزدهم، از استادان شاخص و صاحبان رساله های برتر تقدیر می شود و در پایان بیانیه گردهمایی سیزدهم قرائت خواهد شد.

به گزارش خبرنگار «تاریخ ما»، سیزدهمین گردهمایی بین المللی انجمن ترویج زبان وادب فارسی از ۱۸ مهرماه در باشگاه فرهنگی دانشگاه شیراز آغاز بکار کرد و جمعه ۲۰ مهرماه همزمان با یادروز حافظ پایان می یابد.

تازه ترین اخبار میراث فرهنگی ایران و جهان را در تاریخ ما دنبال کنید.
برچیده از سایت مهر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.