انجام پروژه های اطلس زمین شناسی معدنی ۳ شهرستان فارس
طهمورث یوسفی در این رابطه به خبرنگار «تاریخ ما» با اشاره به اینکه شناخت زمین به عنوان بستر تمام فعالیت های بشر از جمله الزامات یک توسعه پایدار و همه جانبه است، افزود: در این راستا همچنان که شکل و ماهیت این فعالیت ها پیچیده تر می شود لزوم شناخت دقیق تر فرآیندهای زمین نیز افزایش می یابد.
مدیر مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی جنوب کشور(مرکز شیراز)بیان کرد: از این رو مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه جنوب در تلاش است تا در کوتاه مدت اطلاعات جامعی از پتانسیل های معدنی شهرستان ها به صورت شناسنامه زمین شناسی معدنی شهرستانهای استان فارس را تهیه کند تا بستر مناسب برای بهره برداری از معادن و برنامه ریزهای عمرانی فراهم شود.
وی با بیان اینکه نمونه برداری لیتوژئوشیمیایی عمود بر روند ساختارها از واحد سنگی از دیگر اقدامات صورت گرفته بوده، ادامه داد: بررسی ساخت و بافت ماده معدنی در مقیاسهای ناحیه ای، محلی، رخنمون و نمونه دستی، نمونه برداری معدنی و… از اهم موارد بازدید میدانی بوده است.
یوسفی گفت: معرفی پتانسیل های معدنی، نقشه پراکندگی معادن فعال، معادن متروک، تهیه شناسنامه معادن شهرستان،نقشه رخنمونهای سنگی (سازندها) به تفکیک جنس و سن، نقشه نهشته های عهد حاضر با دید معدنی، نقشه زمین شناسی محدوده شهرستان، نقشه لرزه زمین ساخت نمونه ای از گزارشها و نقشه هاست.
مدیر مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی جنوب کشور(مرکز شیراز) با انجام مطالعات زمین شناسی در سه شهرستان استان خبرداد و افزود: در این رابطه در حال حاضر مطالعات زمین شناسی در سه شهرستان سپیدان، نی ریز و فسا در حال انجام است.
وی بیان کرد: بر این اساس اطلس زمین شناسی در این سه شهرستان تهیه می شود تا در صورتی که این شهرستان ها نیز پتاسیل برداشت معدن را داشته باشند نوع معدن و پتانسیل آن مشخص شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از اتمام مطالعات رانش زمین در بولوار جمهوری شیراز خبرداد و افزود: در این راستا هفته گذشته دستگاه ژئوفیزیک نصب و مطالعات پیرامون علت رانش آغاز شد.
یوسفی گفت: مطالعات پیرامون این منطقه به اتمام رسیده و طی چند روز آینده نتیجه نهایی اعلام می شود.
تازه ترین اخبار میراث فرهنگی ایران و جهان را در تاریخ ما دنبال کنید.
برچیده از سایت مهر