شهر باستانی آشوری در کنار دجله (نزدیک موصل و عراق کنونی)، که از هزارۀ دوم پیش از میلاد مسکون بود. پرستشگاه مشهور الهۀ ایشتار ازلحاظ سنتی وابسته به مانیش توسو manishtusu، جانشین سارگون اکدی بود. نینوا تحت فرمان سناخریب sennacherib (سدۀ هشتم…
سرزمین اورارتو که در متون باستانی به نام «خالدی» در تورات «پادشاهی وان یا آرارات» و در اسناد آشوری «بیاینیلی» نیز آمده است، تقریباً همان حیطه جغرافیایی ارمنستان امروزی به اضافه ناحیه وان را در بر میگرفت. آنچه به یقین دربارهٔ ارمنستان اولیه…
روز اول فروردین 1314 شمسی طبق بخشنامه وزارت امور خارجه نام پارس یا پرشیا، رسما به ایران تغییر یافت. پیش تر نام ایران در مجامع بین المللی به عنوان پرشیا یا پارس خوانده می شد و هنوز در برخی از کتب قدیمی خارجی می توان چنین نامی را در مورد…
ذرهبین
قدیمیترین ذره بین جهان با قدمت 3000 سال متعلق است به نمرود و از قطعهای سنگ بلور تشکیل شده است. این اختراع باستانی را "Austen Henry Layard” در کاخ آشوری نمرود پیدا کرد. این ذرهبین به عنوان یک عینک ذرهبینی یا عینک آتشی که با…
مقدمه:
در تاریخ بشر از دیرین زمان تاکنون مناسبات سرزمینها و دولتها به صور گوناگون تحقق پذیرفته است. داد و ستدهای کالاها و فرآورده های سرزمینها به وسیلۀ بازرگانان، جهانگردان، مهاجران و مسافران شاخص ترین شیوه در روند شناخت متقابل مردمان…
نویسنده: یزدان صفایی
پیش از پرداختن به بررسی تاریخ پادشاهی کاسیها در بابل، نیازمند بررسی پیدایش، خاستگاه و دیگر ویژگیهای قوم باستانی کاسیها هستیم.
از حدود هزاره سوم پیش از میلاد، کاسیها (آشوریها آنها را به این نام خواندهاند) طوایف…
(کتیبه ای منسوب به آشوریان - 883-859 قبل از میلاد- By Shahireh)
متون قدیم آشوری از دهها و به قولی صدها مکان جغرافیایی در سرزمین ماد نام میبرند. بر اساس این نوشتهها میدانیم که در سرتاسر نیمه غربی و شمال غرب فلات ایران در فاصله…
خرده هنرها- نقش برجسته- مجمسهسازی- ساختمان- صفحهای از «سارداناپالوس»
آشور، در پایان كار، از لحاظ هنر به پایة معلم خود، بابل، رسید، و در ساختن نقش برجسته بر آن پیشی گرفت. ثروت فراوانی كه چون سیل به طرف آشور و كالح و نینوا سرازیر میشد،…
صنعت و بازرگانی- ازدواج و اخلاق- مذهب و علم- متون و كتابخانهها- عالیترین نمونة مرد كامل در نظر آشوریان
زندگی اقتصادی مردم آشور با مردم بابل تفاوت فراوانی نداشته، چه ساكنان این دو ناحیه، درواقع، ساكنان شمال و جنوب فرهنگ و تمدن…
آغاز تاریخ آن – شهرها – نژاد – كشورگشایان – سناخریب و اسرحدون – سارداناپالوس
در گیر و دار حوادث تاریخی كه ذكر آن گذشت، تمدن جدیدی در شمال بابل و در حدود پانصد كیلومتری آن پا به عرصة وجود گذاشته بود. چون قبایل كوهستانی مجاور سرزمینهای این…
سارگن دوم . (اِخ ) پادشاه آشور که از 872 تا 705 ق . م . سلطنت کرد و نام او به زبان آشوری شروکین است . (بمعنی پادشاه راستین ) وی در دوره ٔ شلم نصر پنجم فرمانده کل سپاه آشور بود و مدت سه سال باسارماتها جنگید.
باستان شناسان مصری در حفاری نزدیک کانال سوئز بقایای قلعه ای را کشف کردند که به نظر می آید بزرگترین منطقه نظامی در دلتای شرقی باشد.
این بقایا پی یک شهرک نظامی را آشکار کرد که در 15 کیلومتری شمالی ترین نقطه قنطارای غربی قرار دارد. مساحت این…
منبع : ویل دورانت : تاریخ و تمدن / مشرق زمین / آشوریان / هنر آشوری
آشور، در پایان كار، از لحاظ هنر به پایة معلم خود، بابل، رسید، و در ساختن نقش برجسته بر آن پیشی گرفت. ثروت فراوانی كه چون سیل به طرف آشور و كالح و نینوا سرازیر میشد،…
آشوُریانAssyrians عصر كلاسیك سوُمر (ï سوُمریان) با تسخیر دولتـ شهرها به دست سارگونِ آگادهیی، حكمران شمالی، به پایان رسید. سارگون و شاهان اَکَدی خالقِ اندیشهی امپراتوری جهانی بودند و سالها بعد آشوُریان همین مفهوم را به كار بردند .