مرور برچسب

آیین مانوی

تقدس زیبایی در آیین مانوی

مانویت، آیین مانی، پیامبر ایرانی است. این آیین در قرن سوم پس از میلاد در بین النهرین ظهور یافت. زیبایی و تئوری های مربوط به آن در این آیین در قالب های متفاوتی همچون نقاشی، خوشنویسی، موسیقی، کتاب نگاری، شعر و سرود تجلی یافته است. زیبایی…

تاملی در شخصیت و آرای مانی نقاش

• مانی : فراتر از اسطوره گرایی 1- مانی در چه پایه ای از استدلال منطقی قرار میگیرد؟ شرق شناس آلمانی هانس هاینریش شیدر( 1 ) که تمام وقت خود را در دهه های 1920 و 1930 صرف تحقیق در مانویت کرده است در اثر خود کیفیت های ابتدایی نظام مانوی( 2 )…

جهان بینی مانی

مانى در راه بهره گیرى از منطق بودائى گرى فراتر هم رفت ، به حدى كه تولید مثل را بر خود و گروه برگزیدگان مانوى حرام كرد و احتراز از زناشویى را بر ازدواج برتر دانست ... مانى از زرتشت اندیشه تقسیم نیروهاى جهانى را به دو مبداء نیكى و بدى كه…

مانی نقاش

مانى ؟ مانى یا مانس از پدر و مادرى ایرانى در بابل به سال 215 میلادى متولد شد. پدر و مادر او با خاندان اشكانى خویشاوندى داشتند. نام پدر مانى فَتَكْ بود و نام مادرش نُوشیتْ یا پُوسیتْ یا مریم و از خانواده كمسركان بود. مانى بى شك ایرانى…

مانویان

بنیان‌ تفكر مانی‌ 1-1- مانی‌ ، یك‌ روحانی‌ زرتشتی‌ بود كه‌ مدعی‌ وحی‌ شد و مذهبی‌ التقاطی‌ پدید آورد. او آراء ادیان‌ زرتشت‌ و بودا و مسیحیت‌ و عرفان‌ سویی‌ را در هم‌ آمیخت‌. وی‌ وجود شر را با نظریه‌ دوئالیسم‌ خود توجیه‌ كرد. به‌ نظر او،…