مرور برچسب
قاجار
مجازات نعل زدن پا – ماجرای مجازات عجیب شاه قاجار برای زن جوان با عکس
پارسینه: ناصرالدین شاه قاجار علاقه زیادی داشت که برای تفریح سر به سر دیگران بگذارد؛ وقتی خنده او شروع می شد اطرافیانش حق نداشتند تکان بخورند تا خنده و قهقهه شاه قاجار تمام شود.
احمد شاه قاجار، تنها پادشاه مشروطه ایران
بسیاری احمدشاه قاجار را نماد ضعف، سستی، بیدست و پایی دانسته و ایران عصر او را با آشوب، جنگ، قحطی، بی ثباتی و بلا و مصیبت همراه میدانند. این تفاسیر و برداشت ها تا حدود زیادی از شخص احمد شاه و ایران دوره او درست است اما نباید این ا فراموش!-->…
قاجاریه قبل و بعد از تجزیه ایران
روزی که سلسله قاجاریه تأسیس شد ایران این شکلیها نبود؛ آقامحمدخان قاجار پس از شکست مدعیان حکومت و متحد ساختن دوباره ایران، سرزمینی بزرگ و یکپارچه ایجاد کرده بود که شاهان بعدی قاجار حدود دوسومش را دادند رفت!
تا وقتی آقامحمدخان بود وضعیت خوب!-->…
هنر چانه زنی در معامله ایرانی ها
چانهزنی در گذشته در اینحد رواج داشته که «کلارا کولیور رایس» انگلیسی گفته چانهزنی بهجز برای قیمت کالاهایی مثل نان و قند که نرخ ثابت و دولتی داشته برای هر کالای دیگری متداول بوده است. وی که در اواخر دوره قاجار به ایران آمده بود خرید در!-->…
جیران خاتون زن محبوب ناصرالدین
ناصرالدینشاه یکی از عجیبترین شاهان تاریخ ایران و بیاغراق جهان است! او در پنجاه سال پادشاهیاش مجموعهای از عجیبترین رفتارهای حکومتی و شخصی داشت که تأثیراتش تاکنون ادامه دارد. زندگی خصوصی ناصرالدینشاه و حرمسرای او بهعنوان یکی از!-->!-->…
میزان اجاره در عصر قاجار
همان روزگار قدیم به مانند این دوران، اجارهنامهها بیشتر به نفع صاحبخانهها نوشته میشدند. برای نمونه، در متن اجارهنامهای از عهد ناصرالدین شاه قاجار شرط شده است که اجاره باید در آغاز هر ماه پرداخت شود و «چنانچه در رأس هر ماه وجه اجاره!-->…
امنیت اموال مردم در زمان قاجاریه
گزارشهایی از دوران قاجار باقیمانده که وضعیت امنیت اموال مردم را نشان میدهد و راپورتهای نظمیه عهد ناصری هم هست درباره میزان وقوع جرائم دزدی.
در دوره قاجار دزدی، پس از دعوا و مرافعه دومین جرم پرتکرار بوده است و بهگواهی اسناد تاریخی:!-->…
شعبدهبازی قاجاری
خیلیها نمیدانند که شعبدهبازی در گذشته کاری رایج و پرطرفدار میان ایرانیان بوده است و قدمت این نوع سرگرمی در ایران به قرنها پیش بازمیگردد. در واقع اجرای انواع شعبده تا دوره صفوی در ایران رواج داشته و اصلاً شغل بوده و «ژان شاردن» فرانسوی!-->…
زیارت امام رضا (ع) بهشیوه قاجاریها
زیارت حرم رضوی همیشه آرزو بود در ایران؛ خیلیها بودهاند لابد که قسمتشان نشد و خیلیها هم همت و سعادت داشتند و رفتند و «مشهدی» شدند.
هر چه بود وضعیت در دوره قاجار اینگونه بود که «ادوارد پولاک» نوشته است: «پس از کربلا، مشهد!-->…
روزگاری که نوشتن برای دخترها ممنوع بود!
جالبترین بخش ماجرای این آموزشها، مشق نداشتن دختران بود. دخترها تنها اجازه خواندن داشتند، اما نوشتن را برای دختر عملی زشت و ناپسند میدانستند، چون بر این باور بودند که «دختر مشق بلد باشد، کاغذپرانی میکند.» به این معنی که نامه عاشقانه!-->!-->…
عقاید عجیب قاجارها درباره شمسالعماره/ نماد تهران قبل از برج میلاد چه بود؟
همه میدانند که پیش از «برج میلاد» نماد تهران «برج آزادی» بود. پیش از آن چه بود؟ «سر در باغ ملی». پیش از آن؟ «شمسالعماره» که نخستین نماد تهران بود و دربارهاش عقاید عجیب و غریبی هم در ذهن ایرانیان سادهدل قاجاری شکل گرفته بود.!-->…
امپراتوری ایران در باتلاق انگلیس
ایران قدرتمند و مستقل در دوره پادشاهی ۱۲۴ ساله دومین تا هفتمین پادشاه قاجار در شش مرحله به مستعمرهای ضعیف با چاههای نفت و گاز غنی برای امپراتوری روسیه و انگلیس تبدل شد. در این مدت شش قرارداد بزرگ بین شاهان ایران و این امپراتوریهای!-->…
اولین دبستان تهرانیها کجا بود؟
مدرسه رشدیه را میرزا حسن تبریزی، ملقب به رشدیه، راهاندازی کرد؛ مردی که از آن به عنوان پدر آموزش و پرروش نوین ایران نام میبرند.
مدرسهای که مکتبدارها اصلیترین مخالفانش بودند و اصولا تمایلی به راهاندازی این مدارس نداشتند.
مدرسه رشدیه!-->…
عزاداری ماه محرم تهرانی های دوره قاجار / عکس ها
تصاویری از عزاداری ماه محرم تهران نشینان در اواخر دوره قاجار را ببینید :