احیای عزاداریهای سنتی در صیانت از باورهای دینی ضروری است
به گزارش خبرنگار «تاریخ ما»، حجتالاسلام مهدی ستوده عصر سهشنبه در کارگروه بررسی مسائل و موضوعات عزاداری و تعزیه استان اردبیل تصریح کرد: عزاداریهای اردبیل در قیاس با بسیاری از مناطق از آسیب و شبههافکنیهای مذهبی کمتری برخوردار است و با فرهنگسازی و آموزشهای لازم کمبودهای موجود نیز باید به صفر برسد.
وی افزود: در عزاداریها یک سری موضوعات به عنوان سنت دیرینه محسوب میشوند که گاها به دلایل سهوی یا عمدی مورد خدشه قرار میگیرند و صیانت از آن نیازمند تشکیل کارگروههای تخصصی و بررسی موشکافانه مسائل و آسیبشناسی تعزیه است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل یادآور شد: یکی از نقدهای به جایی که هر ساله توسط مدیران دستهجات و فعالان فرهنگی و مذهبی مطرح می شود، برگزاری جلسات هماهنگی و طرح مشکلات عزاداران به صورت دیرهنگام و مختوم به هفتههای آغازین ماه محرم بود، از این رو تصمیم بر این گرفته شد که با هدف آسیبشناسی صحیح تصمیمات نهایی از ماهها قبل مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت در شورای فرهنگ عمومی استان مطرح شود.
ستوده با بیان اینکه شورای هیئتهای عزاداری در شهرستانها نیز باید ورود جدی به مدیریت و هماهنگی مراسم تعزیه داشته باشند، افزود: پیشبینی میشود تا پیش از آغاز محرم حداقل هفت کارگروه تخصصی با پیرغلامان حسینی، نمایندگان محلات شش گانه اردبیل و مادحین و شعرا برگزار شود تا علاوه بر کیفیتبخشی به برنامههای عزاداری، آسیبهای احتمالی موجود نیز به حداقل برسد.
وی اضافه کرد: توجه به نحوه تجمع در تاسوعا و عاشورای حسینی، بررسی سینهزنی در سبکهای خاص، چگونگی حضور عزاداران در شبهای عزاداری در مساجد، ایجاد نظم و انظباط در بین دستهجات عزادارای و دهها مورد مشابه دیگر نیازمند جمعبندی و نتیجهگیری مناسبی است که با توجه به فرصت مناسب باقیمانده تا آغاز ماه محرم سال 98، در تلاش خواهیم بود تا تصمیمهای مناسبی اتخاذ شود.
تازه ترین اخبار میراث فرهنگی ایران و جهان را در تاریخ ما دنبال کنید.
برچیده از سایت مهر