در این مستند سلسله هخامنشیان را از زمان تاسیس دنبال میکنیم. شخصیت مرکزی کوروش بزرگ و فعالیتهای این پادشاه بزرگ را به تصویر میکشیم، همچنین سیستم اقتصادی و سیاسی و ارتش هخامنشیان را بررسی میکنیم.
پایتخت هخامنشیان
نمیتوان یک شهر را به عنوان پایتخت و مرکز حکومت هخامنشیان معرفی کرد زیرا هخامنشیان در طی حکومت خود 6 پایتخت داشته اند. این شهرها شامل انشان ، هگمتانه ، بابل ، شوش ، پاسارگاد و تخت جمشید میباشد. شاید بدانید که…
دودمان اَروَندی یا یـِرواندونیها از ۵۷۰ (پیش از میلاد) تا ۲۰۰ (پیش از میلاد) حکمرانی کردند. مؤسس پادشاهی یرواند یکم ساکاواکیاتس بود و آخرین پادشاه از این دومان یرواند چهارم بود و آنتیوخوس چهارم کوماژن از این خاندان آخرین پادشاه کوماژن بود.…
کورش بزرگ موسس سلسله هخامنشیان و بنیان گذار نخستین و بزرگ ترین امپراتوری جهان باستان است. سلسله هخامنشیان نخستین دولتی بود که همه جهان متمدن آن روز را دربر می گرفت. او با کشورگشایی و متحد کردن و یکپارچه ساختن اقوام مختلف توانست نظام قبایلی…
این پرسش برای همگان پیش می آید که چگونه شاهنشاهی نیرومندی که کورش و داریوش آن را به راستی به گونهی آرمان شهری پدید آورده بودند سرنگون شد؛ در این جا کوشیده ایم تا به این پرسش پاسخ دهیم.
نظام استبدادی موجب می شد تا شاهنشاه قدرت مطلقه…
مقـــدمه : در ناحیه جنوبی ایران و در شمال خلیج فارس، ایالتی واقع شده بود که در روزگار باستان ”پارس“ نامیده میشد، که از آغاز دوره اسلامی مرکز آن شهر شیراز بوده است. در این منطقه از ایران سلسلهای به نام هخامنشیان به قدرت رسیدند توانستند…
قساوت و بزرگواری- قانون پاكیزگی- گناهان جسمانی- دوشیزگان و مردان عزب- ازدواج- زنان- كودكان- نظر پارسیان در تعلیم و تربیت
منبع این نوشته کتاب ویل دورانت است، محتوای آن تایید نمی شود.
آنچه مایة شگفتی میشود این است كه مردم ماد و…
كوروش داستانی- سیاستهای روشن وی- كبوجیه- داریوش بزرگ- حمله به یونان
كوروش یكی از كسانی بود كه گویا برای فرمانروایی آفریده شدهاند و، به گفتة امرسن، همة مردم از تاجگذاری ایشان شاد میشوند. روح شاهانه داشت و شاهانه به كار برمیخاست؛ در ادارة…