مرور برچسب

ارسطو

دموکراسی، از گذشته تا کنون

در حالی که امروزه جنگ ها به نام دموکراسی به گونه ای انجام می شود که گویی دموکراسی یک ایده آل اخلاقی و همچنین یک سبک حکومتی است که به راحتی قابل شناسایی است، هرگز این گونه نبوده و نیست . دموکراسی، زمانی که همه شهروندان یک جامعه در مورد همه

نقش ارسطو در فلسفه غرب ( قسمت سوم )

دقيقا نمی توانیم بگوییم ارسطو، آثاری را که از او به دست ما رسیده که زمانی نوشته است.این احتمال وجود دارد که ویراستاران بعدی تغییراتی در این آثار داده باشند و آن ها را به گونه ای که ما امروزه می شناسیم مرتب کرده باشند برخی از آثار مذکور به…

نقش ارسطو در فلسفه غرب ( قسمت دوم )

این ارسطو بود که قوانین استدلال صحیح را کمابیش ابداع کرد و به آنها رسمیت بخشید. یعنی آغازگر منطق فلسفی شد. او نخستین کسی بود که ماهیت قیاس6 را بررسی کرد و اعلام نمود که چگونه یک گزاره ضرورتااز مقدمات حاصل می شود. همچنین اشکال مختلف قیاس…

۱۰ فیلسوف تاثیرگذار یونان باستان!(قسمت دوم)

در دوران باستان، مردم برای تفسیر وقعایق دنیای پیرامون خود به جادو و اساطیر روی می آوردند. خدا از نظر آنها تحت تاثیر یک خدای برتر بود. فیلسوفان یونان باستان یک نظریه جدیدی را ارائه کردند. آنها از داستان های اساطیری فاصله گرفتند و معتقد بودند…

حقایق جالب درباره ارسطو،فیلسوف یونان باستان

ارسطو (384 ق.م تا 322 ق.م)، فیلسوف و دانشمند یونان باستان که آثارش در زمینه های متعدد، در غرب برای دو هزار سال ماندگار و تاثیرگذار بود. به خاطر مطالعاتش در زمینه های مختلف، او تنها کسی بود که همه چیز می دانست. او نظریه های مضحکی در زمینه…

زرتشت‌ کیست‌؟

((زوراست )) يا ((زرتشتر)) يعنى دارنده شتران زرد... مستشرقين با حقه بازى عجيبى ، تاريخ تولد ((زرتشت )) را از 329 تا 600 ق .م . به 6000 سال ق .م . و حتى 6000 سال پيش از حمله اسكندر عقب مى برند تا به يك نتيجه گيرى نژادى دست بزنند! چرا كه…

عشق و ازدواج در یونان باستان

عشق شاعرانه و به اصطلاح رمانتيك در ميان مردم يونان فراوان است، لكن بندرت موجب ازدواج ميشود. در آثار هومر، نمونه آن بسيار اندك است، و هنگامي كه آگاممنون و اخيلس درباره خروسئيس و بريسئيس و حتي كاساندراي نوميد كننده ميانديشند، محبتشان كاملا…

نقش آموزش و پرورش در آتن باستان

آتن داراي ورزشگاه‌ها و ژيمنازيومهاي عمومي است، و بر كار معلمان اندك نظارتي معمول است. ولي، در اين شهر، مدرسه عمومي يا دانشگاه دولتي وجود ندارد، و تعليم و تربيت به دست افراد، و به طور خصوصي اجرا ميشود. افلاطون طرفدار مدارس دولتي است، لكن…

نقش فرزندان در آتن باستان

هر شارمند آتني بايد فرزنداني داشته باشد، دين و مالكيت و دولت، متفقا بيفرزند بودن را منع ميكنند. كسي كه فرزند ندارد معمولا كودكي را به فرزندي ميپذيرد. يتيمان خوش سيما به بهاي سنگين خريده ميشوند. در عين حال، براي پيشگيري از افزايش جمعيت و…

اعتلای آتن در یونان باستان

شلي ميگويد: ((دورهاي كه ميان تولد پريكلس و مرگ ارسطو واقع است، چه در حد خود و چه از لحاظ تاثيري كه در مقدرات انسان متمدن داشته است، بي شك مهمترين دوران تاريخ جهان است.)) آتن، سراسر اين دوران را زير نفوذ و سلطه خود داشت، زيرا پيشواي نجات…

آغاز نمایش در یونان باستان

قرن ششم، كه در بسياري از سرزمينها قرني برجسته است، از لحاظ هنر نمايش اهميت فوق العاده دارد. در اين قرن، زمينه نمايش يوناني فراهم آمد، حال آنكه انسان قبل از اين قرن از نمايش صامت (پانتوميم) جلوتر نرفته و به نمايش ناطق نرسيده بود. به گفته…

یونانیان باستان در افریقا

كارتاژيان حق داشتند كه باطنا بيمناك باشند، زيرا يونانيان حتي در سواحل افريقاي شمالي نيز شهرهايي آباد ساختند و اندك اندك بازرگاني آنجا را به دست گرفتند. از سال 630 به بعد، جمعي از قوم دوري از ترا به كورنه، واقع در كارتاژ، و نيز به مصر…