مرور برچسب

صفوی

رابطه شاه طهماسب دوم و طهماسب قلی خان افشار

مقدمه نخست صفویان برعکس حرف هایی که گفته می‌شود با سقوط اصفهان و کشته شدن شاه سلطان حسین به دستور اشرف افغان به پایان نرسیده است، بلکه با تلاش سید احمد شاه صفوی و شاه طهماسب دوم صفوی با کمک طرفدرانش و.... به مدت 14 سال دیگر عمر نموده و حتی…

شاه سلطان حسین دوم

شاه سلطان حسین دوم، (۱۱۵۲ – ۱۱۸۹، ۱۷۳۹ – ۱۷۷۵) پادشاه اسمی صفویان، پسر شاه تهماسب دوم از مدعیان پادشاهی پس از مرگ نادرشاه بود که به مدت چند ماه پادشاه‌ اسمی ایران بود.

شاه عباس؛ طراح صدور شناسنامه برای اراذل و اوباش

چهارشنبه هفته قبل بود که خبر مربوط به شروع شناسنامه‌دارکردن اراذل و اوباش، توسط مقامات انتظامی کشور منتشر شد؛ اقدامی که می‌تواند نقش مهمی در کنترل وقوع جرم در ایران داشته‌باشد. هنگامی که متن خبر را می‌خواندم، ناخودآگاه به یاد…

۱۰ سلسله طولانی تاریخ ایران

طولانی ترین سلسله حاکم بر ایران کدام است؟ کدام حکومت یا سلسله بیشترین و طولانی ترین حکومت را در ایران داشته است؟ سرزمین باستانی ایران در طول تاریخ پر فراز و نشیب خود سلسله ها و حکومت های بزرگ و کوچک را به خود دیده است که هر کدام از آنان…

برج رِسکِت کجاست؟

معرفی برج رِسکِت یکی از برج های مدور آجری متعلق به قرن ۵ هجری قمری می باشد که در روستایی به همین نام در شهرستان ساری، بخش دودانگه واقع شده است. این بنا دارای دو کتیبه به خط کوفی و پهلوی است. این اثر در تاریخ ۹ مرداد ۱۳۱۲ با شمارهٔ ثبت ۱۹۳…

قلیان کشیدن در ایران

تاریخچه قلیان کشیدن قلیان چگونه اختراع شد؟ اولین بار ابوالفتح گیلانی (متوفی ۱۵۸۸) پزشک ایرانیِ دربار اکبر اول، سلطان مغول هند بود که دود تنباکو را از یک ظرف آب عبور داد تا آن را خالص‌تر و سرد نماید و از این طریق قلیان که در شبه قاره به…

شکنجه های وحشیانه در عصر صفوی

در دورهٔ صفویه شکنجه‌هایی اعمال می‌شده که بسیاری از آنها حتی در مقیاس زمان خود دهشتناک بوده‌است. شکنجه‌های دوران صفوی شامل انواع متفاوتی بود. تاریخ‌نگاران به دسته‌ای از خادمان شاهان صفوی اشاره می‌کنند که مجرمان را زنده‌زنده می‌خوردند.…

پیر احمد زهرنوش

گزارش تصویری از موزه و آرامگاه پیراحمد زهرنوش ابهر عکاس: محمد آهنگری  بقعه پیر احمد زهرنوش مربوط به سدهٔ ۶ و ۷ ه. ق. است و در ابهر، حاشیه جنوبی شهر واقع شده و این اثر در تاریخ ۱ مهر ۱۳۵۳ با شمارهٔ ثبت ۹۸۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به…

نقاشی هایی از ایران ۳۳۰ سال پیش

پزشک و جهانگرد آلمانی بیش از سه قرن پیش به ایران آمد. او زبان‌های فارسی و ترکی (زبان مادری پادشاهان صفوی) را آموخت. وی حدود پنج سال در ایران بود و پس از خروج از کشورمان مشاهدات خود را در کتابی پنج جلدی به تحریر در آورد. 10 سال قبل از…

ماجرای حکومت محمود افغان بر ایران چیست؟

تاریخ ما - اِنی کاظمی: ماجرا از این جا شروع شد که گرگین خان که بعد از شورش در گرجستان توبه کرده بود، میر ویس افغان را دستگیر کرد و به اصفهان فرستاد. میر ویس در اصفهان کسب اعتبار کرد و به چشمان خودش ضعف صفویه را دید. در سفری که به حج رفت و…

جنگ بهبهان

تاریخ ما - علی بهبهانی: در طول زمان مردم این منطقه شجاعت ها و حماسه هایی آفریده اند که زینت بخش تاریخ ایران ماست. مقاومت آریو برزن سردار نامی هخامنشی با عده کم در مقابل لشکر بی شمار اسکندر مقدونی دروازه پارس را در جهان نامی کرد و ایستادگی…

تاریخچه پرچم در ایران، از آغاز تا کنون

در این نگاره تصویرهایی از درفش های سرزمین ایران در طول تاریخ، از گاه کهن و با درخشش درفش کاویانی نخستین درفش ایرانیان تا درفش جمهوری اسلامی که درفش کنونی میهن است جای گرفته است. این تصویرها از روی داده های تاریخی به شکلی که در این…