مرور برچسب

آمون

تبس در مصر باستان

در زمان پادشاهی جدید ( 1069-1570 ق.م) شهر تبس پایتخت مصر بود و تبدیل به یک مرکز مهم برای پرستش آمون( آمُن یا آمِن ترکیبی از دو خدای آتوم و رع بود) شد. نام مقدس این شهر P-Amen یا Pa-Amen است که به معنای " اقامتگاه آمون" می باشد. این شهر در…

پادشاه زندیق

:به محض اینکه به شاهی رسید به مخالفت با دین آمون و کاهنانی که به راه او می رفند  آداب وشعایر او را برپا می داشتند برخواست،و با کمال شجاعت اعلام کرد که همه خدایان و آداب و شعایری که در این دین است پست و بت پرستانه است و جهان را جز خدای یگانه…

کشف مقبره کاهن اعظم مصر باستان به همراه کتیبه‌های هیروگلیف‌ و صحنه‌هایی از پیشکشی به خدایان + عکس

باستان‌شناسان، مقبره کاهن اعظم «رامون را»، خدای مصر باستان و معادل زئوس در یونان و یوپیتر رومیان را در مصر کشف کردند. این تابوت که تقریبا همه جایش سالم باقی مانده است، 3400 سال قدمت دارد و حاوی طرح‌های هیروگلیف و تصاویری از…

عهد جدید یا دورۀ امپراطوری نوین مصر باستان

این گونه به نظر می رسد که انتقال قدرت از سلسلۀ هفدهم به سلسلۀ هجدهم مصر بدون هرگونه اصطکاکی صورت گرفته باشد. این جا به جایی در آغاز هیچ گونه پی  آمدبحران زایی را نیز نداشت. در خط مشی سیاسی نیز ابتدا تغییری داده نشد. پادشاه (فرعون)…

روحانیـون و خدایان مصـر

روحانیـون؛ در معابد مصری عدۀ زیادی از روحانیون به کارهای مذهبی اشتغال داشتند و از دو طبقه تشکیل می شدند. یک دسته روحانیونی که فقط کارهای مادی را انجام می دادند که به آنها (پاکان) گفته می شد و دستۀ دیگر که به (غلامان خدا) شهرت داشتند و…

اوضاع اجتماعی مصر و تبعات سیاست های توسعه طلبانۀ فراعنۀ سلسلۀ هجدهم

مجسمه توتمُسیس سوم - سلسله هجدهم (1479-1425 ق.م) بدیهی است در دوره های نخستین  زمام داری فراعنۀ سلسلۀ هجدهم، سیاست های تهاجمی فراعنه به گسترش قلمرو امپراطوری انجامید ، ولی این وضع پایدار نماند.مصریان هنوز، علی رغم پیشرفت و گذشت…

سرنوشت سیاست داخلی و مناسبات خارجی در امپراطوری مصر عهد میانه

این واقعیت که حکومت فراعنه در اوخر عهد میانه به دلائل بی شمار آسیب پذیر شده بود، انکارناپذیر است. کرونولوژی  تاریخ مصر باستان نشان می دهد که، بنیان گذار سلسلۀ دوازدهم  آمنهمت اول بود. وی فرعونی مقتدر، وطن پرست وهرگونه شورش و طغیان را در…

آخِناتِن

آخِناتِن Akhenaten فرعون آمِنوفیس چهارم (ﺣ 1350ـ1367 ق‌م) كیشِ دولتِ آمِن­ـ رَع (آموُن) را كنار گذاشت و «یکتاپرستی انحصاریِ اَتِن Aten (اَتِن‌گرایی) را به جای آن آورد. نامش را به آخِناتن تغییر  داد و پایتخت را به عمارنه برد و كهانت سنتی را…

داریوش در معبد هیبیس الخرقه

داریوش در معبد هیبیس الخرقه: فعالیت داریوش در مقام سازنده در چندین مكان در مصر قابل تشخیص است: در الكعب ، پرستشگاه امپراتوری مصر علیا كه در آن هوروس جدید، فرعون، تاج سفید را دریافت مى كرد. این معبد به دست داریوش بازسازى شد. بر وزنه اى كه در…

پیروزی خورشید مصر

در بخش پیش به اندیشه های خورشید مصری پرداخته و از اسطوره های آفرینش مصری و خورشید آغاز نمودیم. به پایتخت آیین های خورشید در شهر «لونو» (هلیوپولیس) رفتیم و نمادهای آیینی را بررسی کردیم و سرانجام به اندیشه هایی رسیدیم که سرآغاز جستجوی ما…

توتان خامون

پس از مرگ سمنخ کارع توت عنخ آتون هشت ساله به حکومت رسید او آیین قدیمی و اعتقادات به خدای اصلی آمون و خدایان دیگر را دوباره رواج داد و نام خود را نیز به توت عنخ آمون (به معنای تصویر زنده ی آمون) تغییر داد حال گویی توفانی در این سرزمین به…

حیوانات مقدس در مصرباستان

پرستش گربه در مصر باستان معمول بود ودر غارهای بنی حسن العامر مصر هزاران جسد مومیایی گربه بدست آمده و شهر " بوباستیس " زیارتگاه گربه بشمار می رفته . گربه از علامت و نشانه ماه حکایت میکرده و چشمانش در بزرگ شدن و یا کوچک شدن مردمک به افزودن…

مجموعه معابد آمون- رع

معبد آمون- رع (Amon-Ra) در کرنک کاملترین و پیچیده ترین اثر معماری مصر باستان است. از دوره پادشاهی میانه، تبس مرکز آیین پرستش آمون بود و کرنک نیز تبدیل به مهمترین مکان مذهبی آمون- رع در دوره پادشاهی جدید گردید. این مجموعه معبد دارایدو محور…