قدرتمندترین فراعنه مصر باستان! (قسمت دوم)
۶.خشایار شا اول (۵۱۹-۴۶۵ ق.م)
خشایار شا معروف به خشایار شای بزرگ ، پنجمین پادشاه سلسله هخامنشی ایران بود. او پسر داریوش کبیر بود و سلطنت او از ۴۸۶ تا ۴۶۵ ق.م ادامه یافت. او به خاطر موفقیتش در نبرد ترموپیل با یونانیان به شهرت رسید. بعدها، در همان سال، در جنگ سالامیس شکست خورد و مجبور به فرار شد. او هم حاکم ایران بود و هم فرعون مصر ، چرا که در آن زمان مصر بخشی از امپراطوری ایران به شمار می رفت. او توسط فرمانده نیروهای محافظتی خودش، اردوان به قتل رسید. خشایار شا در کتاب ها و منابع یونانی، به عنوان شخصیتی منفی و نماد ظلم و ستم به تصویر کشیده شده است.
۷.آخناتون (۱۳۸۰ تا ۱۳۳۴ ق.م)
آخناتن، معروف به آمنهوتب چهارم، یکی از قدرتمندترین فراعنه مصر در سلسله هجدهم بود. سلطنت او از ۱۳۵۳ ق.م تا ۱۳۳۶ ق.م ادامه یافت و به خاطر اصلاحات منفوری که انجام داد، چندان در بین مردم محبوب نبود. مردم مصر عادت داشتند خدایان متعددی را بپرستند ولی آخناتون سعی داشت آنها را مجبور به یکتاپرستی کند و فقط آتن (خدای خورشید) را بپرستند. مردم و فراعنه بعدی به قدری از این حرکت ناخشنود بودند که بعد از مرگ آخناتون ، مجسمه او را ویران ساختند. و دوباره شروع به پرستیدن خدایان متعدد خود کردند. او از لیست شاهان هم حذف شده و تا یافتن بقایای او ، هیچ اثری از وی نبود. بعدها، توتانخامون، اصلاحات پدر را به حالت اول باز گرداند.
۸.جوزر (۲۶۸۶ تا ۲۶۴۹ ق.م)
جوزر بنیانگذار پادشاهی قدیم، فرعون سلسله نهم بود. او از ۲۶۳۰ ق.م تا ۲۶۱۱ ق.م سلطنت کرد و به خاطر همکاری اش در ساخت پلکان آهکی هرم سقرا، معروف است. این بنا نمونه ای از نوآوری های بزرگ مصریان می باشد. این بنا برای محافظت از مقبره فرعون جوزر ساخته شد. روی سنگ ها نوشته های حکاکی شده است. این هرم جوزر نمونه ای از شگفتی های معماری مصری ست که با وجود وزن زیادش ، استوار است. بعد از مرگ جوزر، ایرن هرم توسط ایموتب کامل شد.
۹.خوفو (۲۵۸۹ تا ۲۵۶۶ ق.م)
خوفو ، دومین فرعون سلسله چهارم ، به خنوم خوفو هم معروف بود. او متعلق به پادشاهی قدیم بود و از ۲۵۸۹ تا ۲۵۶۶ ق.م سلطنت کرد. متون تاریخی زیادی وجود ندارد که دوران سلطنت او را توصیف کند ولی بزرگترین دستاورد او برای تمدن مصر، هرم بزرگ جیزه می باشد. این بنا نماد معماری بی عیب و نقص مصر باستان می باشد. این هرم از سنگ آهک و آجرهای گلی ساخته شده است. هرم جیزه سه اتاق و یک گالری بزرگ دارد.
۱۰.کلئوپاترا هفتم (۶۹ تا ۳۰ ق.م)
کلئو پاترا VII ، آخرین فرعون پادشاهی بطلیموسی بود. او از بومیان مصر نبود ولی دختر ژنرال بطلیموس اول بود. سلطنت او از ۵۱ ق.م تا ۳۰ ق.م ادامه یافت که خود را به عنوان یک رهبر توانا ثابت کرد. پادشاهی مصر تحت سلطنت او رونق یافت و اصلاحات زیادی انجام داد و اقتصاد مصر بهبود بخشید. روابط خارجی اش، سیاسی و شخصی، باعث تجارت های خارجی زیادی شد.
سلطنت مصر کار ساده ای برای او نبود و ملکه ای باهوش و صالح بود. وی در سن ۳۹ سالگی خودکشی کرد. آخرین فرعون مصر تاثیر زیادی بر ادبیات، درام، نمایشنامه ها و آثار هنری گذاشت.
بعد از مرگ او امپراطوری مصریان به پایان رسید.