آنچه درباره پیدایش هخامنشیان باید بدانید!
دین و حفظ سنت های محلی
کوروش یک فرمانده نظامی موفق بود و سعی داشت به مناطق فتح شده نظم اقتصادی بدهد. به این منظور، کوروش در هر منطقه بعد از فتح یک حاکم قرار می داد و به مردم محلی امکان میداد تا به سنت های دینی و محلی خود پایبند بمانند. این اقدامات موجب شد تا از نظر اقتصادی پیشرفت کنند و احتمال شورش آنها را کاهش داد.
در بین النهرین باستان یک استراتژی امپریالیستی این بود که جمعیت های فتح شده را به مناطق جدید منتقل کند تا اتحاد سیاسی و فرهنگی آنها را بشکند و در نتیجه برای حکام کم خطر باشند.
اصلاحات اقتصادی
داریوش یک ارز استاندارد (یک سکه دایره ای شکل) را معرفی کرد. داشتن یک ارز استاندارد باعث شد فعالیت های اقتصادی افزایش یابد و معاملات آسان تر شد. برخلاف کالاها و خدمات خاص همه برای خرید کالا پول پرداخت می کردند. ارز استاندارد به داریوش این امکان را داد تا به راحتی بتواند مالیات سکه و پول به جای کالا جمع کند و تسلط بهتری بر ثروت امپراطوری داشت.
سقوط هخامنشیان
در ۴۹۰ قبل از میلاد، ارتش داریوش در جنگ با یونان شکست خورد. بین ۴۸۰ و ۴۷۹ قبل از میلاد ، پسر داریوش موفق تر بود اما در نهایت از یونانیان شکست خورد.. ناکامی خشایار برای شکست یونانیان پایان هخامنشیان را رقم زد.
در طول یک قرن و نیم بعد پادشاه هخامنشیان مالیات را افزایش داد و در امور یونان با استراتژی های سیاسی و اقتصادی دخالت کرد. به مرور کنترل از دست هخامنشیان بیرون آمد و هر یک از حاکمان مناطق مختلف دیگر دلیلی برای تبعیت از پادشاه را نمیدیدند. در ۳۳۴ قبل از میلاد الکساندر مقدونیه به امپراطوری ایران حمله کرد. پادشاه ایران، داریوش سوم مرد و الکساندر بر تخت نشست.
من خیلی وقت هست که سایت شما رو دنبال می کنم و مطالب قبلی که از تاریخ تمدن ویل دورانت و غیره می نوشتید بسایر عالی بود و من رو به تاریخ علاقمتد تر کرد. ولی متاسفانه پس از خوندن مطلب بالا خیلی تعجب کردم هر بچه مدرسه ای میدونه که بعد از داریوش خشایار بود، ولی مترجم محترم به جای Xerxes، نوشته سیروس؛ در حالی که این شکل نوشتاریی خشایار هست که در متون انگلیسی. و یا در پاراگراف آخر مربوط به مربوط به سقوط هخامنشیان نوشته شده “با نقاط قرمز در نزدیکی سارد” که این جمله در متن انگلیسی ذکر شده برای ارجاع به نقشه ای که در سایت قرار داره و نمیدونم توی ترجمه فارسی چرا اومده. به جای ترجمه با گوگل ترانسلیت از منابع خارجی، این همه منبع فارسی در مورد تاریخ ایران باستان وجود داره؛ از کتاب های تاریخ ایران کمبریج بگیر تا تاریخ مردم ایران و روزگاران دکتر زرین کوب که نثر فارسی فوق العاده ای هم دارند. پیشنهاد می کنم از اونها استفاده کنید و چند تا عکس هم از منابع اینترنتی همراهش کنید تا قشنگ تر بشه. اگر امکانش هست میتونم با نویسنده این مقاله چت کنم و ناگر بشه با شما همکاری کنم؟ اگر ممکن بود بهم ایمیل بزنید. متشکرم
سلام وقت بخیر. گفتیم که اصلاح کنند. لطفاً مجدد چک کنید و ببینید که درست شده یا نه.