۹ ترند معماری در سال ۱۴۰۳ که باید به آن ها توجه کرد

۹ ترند معماری در سال ۱۴۰۳ که باید به آن ها توجه کرد

پیشرفت در فناوری، مقررات جدید جهانی و تغییر چشم‌انداز مصرف‌کننده به این معنی است که صنعت معماری به طور مداوم در حال تحول است و سال ۱۴۰۳ نیز از این قضیه مستثنی نخواهد بود.

برای اینکه به شما کمک کنیم در این روند جلوتر بمانید، فکر کردیم ایده خوبی است که برخی از ترندهای برتر معماری را که در سال آینده در حال پیشرفت هستند به اشتراک بگذاریم. ما به موضوعاتی مانند فناوری‌های نوظهور، شیوه‌های پایداری و فرایندهای ساخت‌وساز نوآورانه نگاه عمیقی خواهیم داشت.

پرینت سه‌بعدی در معماری

پرینت سه‌بعدی در معماری موضوعی نوین است! این فناوری پیشرفته، روش‌های ساختمانی سنتی را به سطح بالاتری می‌برد و از فرایندهای خودکار و سخت‌افزار تخصصی برای ایجاد ساختارهای پیچیده و شگفت‌انگیزی استفاده می‌کند که می‌توانند در ساخت انواع ساختمان‌ها همچون خانه‌های ویلایی تا فضاهای تجاری و حتی آسمان‌خراش‌ها استفاده شوند.

بناهای چاپ سه‌بعدی نه‌تنها ضایعات را کاهش می‌دهند و باعث افزایش کارایی می‌شوند بلکه می‌توانند عناصر طراحی پیچیده‌ای؛ مانند منحنی‌ها و اشکال سفارشی را که ساخت آن‌ها با دست دشوار است را بسازند. ممکن است اکنون کمی بیش از حد آینده‌نگر به نظر برسد، اما به‌زودی پرینت سه‌بعدی در معماری به روشی معمولی برای ساخت خانه‌هایی باارزش در عصر دیجیتال تبدیل خواهد شد و این همان چیزی است که آن را به یکی از بزرگ‌ترین ترندها برای سال ۱۴۰۳ تبدیل می‌کند.

معماری پایدار

طراحی دوستدار محیط‌زیست، به‌ویژه از منظر طراحی پایدار، به‌عنوان یکی از برجسته‌ترین ترندهای صنعت معماری شناخته می‌شود. این ترند به ویژگی‌های منحصربه‌فردی از جمله بهبود عملکرد انرژی ساختمان، تدوین چرخه عمر مصالح استفاده شده و سایر جنبه‌های مرتبط با حفاظت از محیط‌زیست تأکید دارد.

معماری پایدار از سال ۱۳۹۸ تاکنون رایج بوده است، زیرا افراد بیشتری از نیاز به کاهش ردپای کربن و ایجاد تأثیر مثبت بر روی سیاره آگاه می شوند.

معماری پایدار چیست؟

رویکردی برای طراحی و ساخت است که پایداری زیست‌محیطی را در هسته خود قرار می‌دهد و حفاظت از منابع، کاهش ضایعات و انرژی‌های تجدیدپذیر را در نظر می‌گیرد. به‌عبارت‌دیگر، معماری پایدار به طرح‌ها و مصالح سنتی ساختمان‌ها یک چرخش سازگار با محیط‌زیست می‌دهد و سازه‌ها با درنظرگرفتن بهره‌وری انرژی و سلامت انسان ساخته می‌شوند. همه چیز از صفحات خورشیدی گرفته تا نور طبیعی خورشید و… در معماری پایدار به کار می‌رود.

باتوجه‌به درک روزافزون از تأثیرات جهانی تغییرات آب‌وهوا، جای تعجب نیست که معماری پایدار از یک علاقه خاص، به یک سبک زندگی روزمره برای مردم در سراسر جهان تبدیل شده است که هیچ معمار موفقی نمی‌تواند آن را نادیده بگیرد.

خانه‌های کوچک

خانه‌های کوچک با کارایی باورنکردنی و زیبایی‌شناسی ستایش‌انگیز خود، انتظارات را برای خیلی از افراد برآورده می‌کنند. این خانه‌های کوچک تمام ویژگی‌های یک‌خانه بزرگ را به شکل کوچکی همراه با آرامش نامحدودی که در فضای کوچک قرار گرفته است ارائه می‌دهند.

خانه‌های کوچک با جمع‌وجور بودن، سبک زندگی مقرون‌به‌صرفه و درعین‌حال بسیار رضایت‌بخشی را در اختیار ساکنان خود قرار می‌دهند. علاوه بر این، آن‌ها به منابع و انرژی کمتری نیاز دارند که آن‌ها را نسبت به ساختمان‌های بزرگ‌، دوستدار محیط‌زیست می‌کند.

تکنولوژی جدید

فناوری مدرن از بسیاری جهات صنعت معماری را متحول کرده است. از نرم‌افزارهای مدل‌سازی سه‌بعدی گرفته تا ارائه‌های مجازی، معماران هرگز آزادی و تطبیق‌پذیری بیشتری در طراحی‌های خود نداشته‌اند.

به‌عنوان‌مثال، واقعیت مجازی معماران را قادر ساخته تا مدل‌های مجازی بسازند که تعاملی و زنده باشند. این کار به آن‌ها اجازه می‌دهد بدون نیاز به ساخت فیزیکی طرح‌ها، آن‌ها را با جزئیات بررسی کنند. به لطف واقعیت مجازی، معماران همچنین می‌توانند تور مجازی ایجاد کنند که به مشتریان یک تور واقع‌گرایانه از طراحی سازه می‌دهند و اما AR، به آن‌ها اجازه می‌دهد تا طرح‌ها را در زمینه محیط اطراف خود مشاهده کنند و درک بهتری از چگونگی ظاهر و احساس سازه‌های خود در زمان قرارگرفتن در محیط واقعی به دست آورند.

در مجموع، با شکل‌گیری چنین پیوند قدرتمندی بین معماری و واقعیت، ما را به دورانی هدایت می‌کند که نوآوری به بیشترین حد می رسد است و بهتر است این ترند را جهت عقب نیفتادن از تکنولوژی بپذیریم.

استفاده مجدد تطبیقی

استفاده مجدد تطبیقی همه چیز درباره دمیدن زندگی جدید به یک ساختمان قدیمی، تبدیل آن از کاربری سنتی به کاربری مدرن است. این امر شامل ارتقای ساختمان فرسوده به خانه های مسکونی یا تبدیل مدرسه به فضای اداری است.

استفاده مجدد تطبیقی نه‌تنها مرسوم است، بلکه می‌تواند با جلوگیری از تخریب ساختمان‌ها، زباله‌ها را کاهش دهد. علاوه بر این پلی است میان گذشته و آینده که اطمینان حاصل می‌کند که ساختمان‌های منحصربه‌فرد و فضاهای مهم فرهنگی به‌دقت نگهداری می‌شوند.

معماری مدولار

معماری مدولار این روزها به یک ترند کاملاً محبوب در صنعت معماری تبدیل شده است و به دلایل واضح این یک روش کارآمد، مقرون‌به‌صرفه و پایدار برای ایجاد ساختمان‌هایی با حداقل ضایعات است.

ساخت مدولار در اصل فرایند پیش ساخت اجزای ساختمان در محیط کارخانه و سپس حمل این بخش‌ها به محل پروژه قبل از مونتاژ آن‌ها مانند بلوک‌های بزرگ در شکل و اندازه دل‌خواه است. این نوع ساخت‌وساز همچنین زمان آماده‌سازی سایت را کاهش می‌دهد؛ زیرا همه چیز را می‌توان از قبل در یک محیط داخلی انجام داد؛ بنابراین، دیگر بارش باران و برف باعث تأخیر در انجام فرایندهای ساخت‌وساز نمی‌شوند علاوه بر این ساخت‌وساز مدولار گزینه‌های طراحی متنوعی را ارائه می‌دهد: از مکعب‌های ساده با سبک صنعتی گرفته تا آسمان‌خراش‌های معاصر. درواقع، این یک فناوری نوآورانه برای هر معمار است.

مصالح هوشمند

اگر به مزایای مصالح هوشمند نگاهی بیندازیم به توانایی تشخیصی آن‌ها برای مقاومت در برابر خطرات شدید محیطی و بازسازی خود پی می‌بریم. چنین مصالح هوشمندی مانند سلول‌های خورشیدی نازک، هیدرو سرامیک‌ها و مواد زیستی نوآورانه در حال ورود به صنعت ساخت‌وساز هستند و چهره طراحی ساختمان را آن طور که ما می‌شناسیم تغییر می‌دهند.

طراحی اجتماع‌محور

ساختمان‌ها باید با درنظرگرفتن جامعه طراحی شوند این عمل ترکیب ارزش‌ها، چشم‌انداز و هویت جوامع محلی در ساخت سازه‌ها و فضاهای چندمنظوره است. به‌این‌ترتیب، هدف آن افزایش رضایت برای همه افراد درگیر، تشویق تعامل مثبت با محیط ساخته شده و اطمینان از تطبیق آن با اهداف منحصربه‌فرد شهر یا محله است. طراحی اجتماع‌محور این روزها به طور فزاینده‌ای محبوب شده است، به‌خصوص در میان معمارانی که ارتباط اجتماعی و عملکرد را بر زیبایی‌شناسی اولویت می‌دهند.

ماکسیمالیسم یا حداکثرگرایی در طراحی داخلی

سال ۱۴۰۳ نوید آن را می دهد که پر از ایده ها و تجربیات معماری داخلی شگفت انگیز باشد، زیرا همه چیز در مورد حداکثر گرایی است. برای رسیدن به این ترند باید به رنگ ها، الگوها، بافت ها، پارچه ها و اشکال برجسته توجه کرد.بنابراین، آماده خداحافظی با دیوارهای ساده و محیط های ساده شوید.

نتیجه‌گیری

همگام بودن با ترندهای روز دنیا کلید هر کسب‌وکاری در صنعت معماری است. برای بقا و رشد در این چشم‌انداز همیشه در حال تغییر، خلاقیت همراه با نگاه به نوآوری، شما را جلوتر از بقیه نگه خواهد داشت؛ بنابراین، تغییرات را بپذیرید و از ترند صنعت آگاه بمانید و چیزهای جدیدی را تجربه کنید تا مطمئن شوید سال ۱۴۰۳ سال موفقیت شما است.

در مقاله مطرح شده، توضیحاتی در رابطه ‌با ۹ ترند معماری در سال ۱۴۰۳ داده شد. شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره معماری، معماری داخلی و معماری پایدار به سایت معماری آرک وب (www.archweb.ir) مراجعه کنید.

بهترین از سراسر وب

[toppbn]
ارسال یک پاسخ