آشنایی با قلعه آمبر،جایپور
قلعه آمبر یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری شهر جیپور در هند است. این قلعه باستانی در فهرست آثار تاریخی یونسکو قرار دارد و مجموعهای از باروهای بزرگ، دروازهها و مسیرهای سنگفرش شده را در خود جای داده است.
جایپور یکی از شهرهای تاریخی هندوستان و مرکز ایالت راجستان است. این شهر در شمال غربی کشور هند واقع شده و جمعیت آن حدود ۳.۱ میلیون نفر است. جایپور نخستین شهر دارای طرح شهری در هندوستان بود و به خاطر وجود ساختمانهای پرشمار صورتیرنگ در شهر، به آن لقب “شهر صورتی” داده شده است. این شهر از مراکز مهم گردشگری در هند است و دارای دژهای ناهارگر و جایگر، کاخ هوامحل، و رصدخانه قدیمی یا مجموعه اخترشناختی جانتر مانتار است. آب و هوای شهر نیمهخشک بوده و باران های موسمی نیز دارد. زبانهای رایج در این شهر هندی و راجستانی هستند، اما انگلیسی، پنجابی و سِندی نیز در این منطقه رواج دارند.جایپور بناهای تاریخی فراوانی دارد که قلعه آمبر یکی از آنهاست.
معماری قلعه آمبر
معماری قلعه آمبر ترکیبی از سبکهای مغول و راجپوت است که شامل کندهکاریهای پیچیده، ساختارهای زیبای مرمر و ماسهسنگ قرمز، و نقاشیهایی است که صحنههای شکار باستانی و حاکمان راجپوت را به تصویر میکشد. این قلعه دارای دروازه های منحصر به فردی مانند سورج پل (دروازه خورشید) و دروازه شیر است که هر کدام دارای طرح ها و اهمیت خاصی هستند. حیاط چهارم محل زندگی زنان سلطنتی بود و شامل قدیمیترین بخش قلعه، کاخ من سینگ اول است که با نقاشیهای دیواری رنگارنگ و نقاشیهای دیواری مزین شده است. به طور کلی، قلعه آمبر نمونهای خیرهکننده از معماری تاریخی هند را به نمایش میگذارد که عناصر دورهها و فرهنگهای مختلف را با هم ترکیب میکند تا یک معماری باشکوه و غنی از لحاظ فرهنگی ایجاد کند.
به طور کلی، قلعه آمبر نمونهای خیرهکننده از معماری تاریخی هند را به نمایش میگذارد که عناصر دورهها و فرهنگهای مختلف را با هم ترکیب میکند تا یک معماری باشکوه و غنی از لحاظ فرهنگی ایجاد کند.
قلعه آمبر در شهر جیپور در استان راجستان هندوستان واقع شده است. این قلعه از نام خدایان آمبا گرفته شده و علاوه بر اقامتگاه ییلاقی برای خاندان سلطنتی، از نظر نظامی نیز اهمیت فراوانی داشته است. قلعه بر روی ارتفاعات این منطقه و بر روی تپه قرار گرفته است و بنای آن با معماری هندی-اسلامی ساخته شده است. داخل قلعه بیشتر از رنگهای سفید، کرم و صورتی برای تزیینات استفاده شده و از مرمر و سنگ ماسههای قرمز ساخته شده است. این قلعه یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری جیپور محسوب میشود و در فهرست آثار تاریخی یونسکو قرار دارد.
بخش های مهم قلعه آمبر
قلعه آمبر یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری در شهر جیپور هند است. این قلعه در قرن شانزدهم توسط رجاییان راجستان ساخته شده و در طول زمان تغییراتی در طرح و ساختمان آن ایجاد شده است. قلعه آمبر شامل بخشهای مختلفی است که مهمترین آنها عبارتند از:
تالار عام
محلی که پادشاه با مردم عادی ملاقات میکرده است.
تالار خاص
مخصوص ملاقات پادشاه با اشراف و بزرگان بوده است.
باغهای زیبا
قلعه در میان باغهای وسیعی قرار گرفته که میتوان در آنها به گشت و گذار پرداخت.
موزههای داخل قلعه
از جمله موزه هنری، موزه اسلحه و موزه مجسمههای نقرهای که بازدید از آنها برای گردشگران جذابیت دارد.
معبد برهادیسوارا
قدیمیترین بخش قلعه با بیش از ۴ هزار سال سابقه که حاوی معبدی باشکوه است.
بنابراین قلعه آمبر با معماری زیبا و بخشهای مختلف تاریخی و فرهنگی خود یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری در هند به شمار میرود.