مرور برچسب

سارگن

ارتش در آشـور

بزرگترین تکیه گاه امپراتوری آشور نیروهای نظامی بود. فرمانروایان این کشور بر خلاف دیگر دولتمردان میانرودان، بیشتر شهرتشان را مدیون موفقیت در عملیات نظامی بودند، بنابراین نیاز بود که بنیان های یک ارتش استوار و همیشگی پی ریزی شود. تیگلات پلیسر…

فریگی ها

بقایای میراث فرهنگ هیتی در اواخر سده نهم ق.م به قدرت تازه ای به نام فریگیه رسید که در اسیای کوچک روی کار آمد و عنوان « پل فرهنگی میان لیدی و یونان » را پیدا کرد. افسانه ی پیدایش و رشد آنها بصورت نمادین، طلوع و غروب تمدن ها را نشان میدهد.…

کتیبه‏ ی سارگن دوم آشوری‏ در تنگی‏ ور

اشاره آنچه می‏خوانید،ترجمه‏ی مقاله‏ای‏ است درباره‏ی کتیبه‏ ی‏ «تنگی‏ور»و همراه با توضیحاتی از مترجم درباره‏ی ویژگی‏های طبیعی‏ محلی که این کتیبه در آن جا قرار دارد. در نوشتار حاضر،همچنین به‏ موقعیت دقیق کتیبه و آثار دیگری پرداخته شده…

اِشارات متون آشوری به مادها

(کتیبه ای منسوب به آشوریان - 883-859 قبل از میلاد-  By Shahireh) متون قدیم آشوری از ده‌ها و به قولی صدها مکان جغرافیایی در سرزمین ماد نام می‌برند. بر اساس این نوشته‌ها می‌دانیم که در سرتاسر نیمه غربی و شمال غرب فلات ایران در فاصله…

هنرهای آشوریان

خرده هنرها- نقش برجسته- مجمسه‌سازی- ساختمان- صفحه‌ای از «سارداناپالوس» آشور، در پایان كار، از لحاظ هنر به پایة معلم خود، بابل، رسید، و در ساختن نقش برجسته بر آن پیشی گرفت. ثروت فراوانی كه چون سیل به طرف آشور و كالح و نینوا سرازیر می‌شد،…

سارگن دوم، پادشاه آشور

سارگن دوم . (اِخ )   پادشاه آشور که از 872 تا 705 ق . م . سلطنت کرد و نام او به زبان آشوری شروکین   است . (بمعنی پادشاه راستین ) وی در دوره ٔ شلم نصر پنجم   فرمانده کل سپاه آشور بود و مدت سه سال باسارماتها جنگید.

سارگن اول، شاه اَکد

سارگن اول . (اِخ )   مؤسس دولت آکد بوده و در2637 تا 2582 ق .م . میزیسته است . (وبستر)   . به سال 2750 ق .م . به شمال سوریه تاخت و آن سرزمین را به چنگ آورد. (فرهنگ ایران باستان پورداود ص 33). وی دولت خود را دربین النهرین سفلی بنیاد نهاد و…