مرور برچسب

بعل

یم ، خدای اوگاریتی

یم/Yam/ خدای اوگاریتی(jm) لقب او  zbljmو tpt nhr به معنای «شاهزادهٔ رود» نشان می‌دهد که مردم اوگاریت در میان آب‌های شیرین و آب دریا فرقی نمی گذاشتند. برخلاف موت، این خدا جایگاهی در مراسم پرستش داشت و به‌طور منظم، هدایایی دریافت می‌کرد. او…

بعل ( اوم) / Bellum /

به اکدی «سرور» که معادل آن En سومری است و موقعیت یک شهر_ خدا را به‌عنوان فرمانروای شهر توصیف می‌کند. این لقب را می‌توان برای خدایان کیهانی به کار برد؛ بدین ترتیب انلیل« سرور» کیهان می‌شود؛ مردوک نیز چنین بود. در این مورد، این لقب…

بعل ، لقب چندین خدای سامی غربی

بعل / Baal/(_ تصویر ۵) بعل لقب چندین خدای سامی غربی و به معنای فرمانروا است، بیشتر خدایانی که نام او را داشته‌اند مربوط به آب و هوا و دارای ویژگی‌های مشابه بودند. آن‌ها را می‌توان به‌وسیلۀ صفاتشان شناخت که به شهرها یا کوه‌ها به‌طور جدا جدا…

قونیر شا، خدای سامی غربی

( ال) قونیر شا /(EL)qunirša)/_خدای سامی غربی این نام از قن راس «qnrs» یعنی« آفرینندۀ زمین» مشتق شده است. در یک اسطورۀ کنعانی که بخشی از آن در یک متن هیتیایی حفظ‌شده، سخن از روابط بد خانوادگی با آشرتو Ašertu(= اشتارت ) به میان می‌آید. این…

اسطوره‌شناسی اوگاریتی/ ugaritic mytology/

دانش کنونی ما دربارۀ اسطوره‌شناسی اوگاریتی متکی بر تعدادی الواح است که در داخل پدر پیرامون معبد بعل در اوگاریت یافت شده است ( رأس شورا Ras šemra). آن‌ها به یک گویش سامی غربی به گونۀ خط میخی« الفبای» کنعانی حدود ۱۴۲۵ و ۱۳۵۰ پیش از…

سمیرامیس

در بسیاری از افسانه ها از سمیرامیس بعنوان زنی یاد می شود که که باغهای معلق بابل بخاطر وی بنا شده است و احتمال داده می شود که او در بین سالهای 800 قبل از میلاد مسیح می زیسته است. ریشه لغت سمیرامیس به معنی هدیه ی دریا می باشد در افسانه…

ایران پیش از اسلام و تمدنهای جهان باستان – بخش اول

 مقدمه:     در تاریخ بشر از دیرین زمان تاکنون مناسبات سرزمینها و دولتها به صور گوناگون تحقق پذیرفته است. داد و ستدهای کالاها و فرآورده های سرزمینها به وسیلۀ بازرگانان، جهانگردان، مهاجران و مسافران شاخص ترین شیوه در روند شناخت متقابل مردمان…