مرور برچسب

تاریخ معاصر

دلایل افزایش حضور بهائیان در دوران پهلوی دوم

کارگزاران بهایی حکومت پهلوی دوم هر چند در دوره حاکمیت رضاخان نیز، می‌توان رد پای بهائیت را در حاکمیت وی رصد کرد، اما این پدیده در دوره فرزندش رشدی فزاینده داشت به گونه‌ای که در اشغال مناصب مهم کشوری، منتسبان به این فرقه اولویت داشتند.

مهدی تاجیک ، عظیم‌تر از یک زندگی

دیدگاهی از دکتر «مهدی موسوی» عیاران راستین خدمات بی‌شماری به این مرز و بوم نموده‌اند. مهدی تاجیک بنابر دلایل فراوان آخرین عیار ایران زمین بوده است، و مطلوبست نام و یاد وی به همین عنوان عیار حفظ گردد. یاد و نامش گرامی باد.

فریاد «گرسنه‌ها» جلوی مجلس ایران/ روزگاری که «بلوای نان» بود

۱۷ آذر سال ۱۳۲۱ شمسی، مردم تهران ریختند در خیابان‌ها و تظاهرات بزرگی برپا شد. اعتراض به چه بود؟ به گرسنگی. آن‌سال نان نبود و در ایران «بلوای نان» بود و آن‌روز مردمِ گرسنه تهران شورش کردند و جلوی مجلس فریاد می‌زدند «گُشنَمونه»!

بابک خرمدین

نام و تبار و طول زندگانی بابک بابک در آذربایجان متولد شد. در منابع آمده که او در جوانی زبان اعجمی را خوب تکلم نمی‌کرد؛ بنابراین احتمالاً زبان مادری او آذری یعنی همان زبان باستانی آذربایجان بوده‌است. نام بابک معرب نام ایرانی «پاپک» است. به…

قتل میرزا محمدتقی‌خان فراهانی معروف به امیرکبیر

بیستم دی‌ماه سالروز قتل میرزا محمدتقی‌خان فراهانی معروف به امیرکبیر؛ بزرگ‌مرد تاریخ معاصر ایران، به ‌فرمان ناصرالدین‌شاه قاجار است. هرچه نام والای امیرکبیر یادآور اصلاح، پیشرفت، لیاقت و شایستگی است، عزل و قتل او، از جمله خاطرات تلخ و ناگوار…

سنگ قبر ناصرالدین شاه

ناصرالدین شاه همان گونه که در زنده بودن خود باعث دردسر مردم بود، مردن او نیز مصیبت دیگری را بر مردم تحمیل کرد. سنگ قبر ناصرالدین شاه هم دردسرهای عجیبی برای مردم در پی داشت.ناصرالدین شاه در آستانه پنجاهمین سال تاج گذاری خود در سال 1275 ه…

تاریخچه اقتصاد و تجارت شهر تبریز

تبریز، شهر قدیمی‌ای که در سایه‌کش سهند آرام گرفته است، هرگز شهر آرامی نبوده است. مردمانی سخت‌کوش که مبارزه با مشکلات و استقامت را آموخته‌اند. شهری که از دیرباز دروازه تمدن شرق به غرب بوده، در تاریخ معاصر ایران، اسم عام آستانه دوران جدید است…

با باقرخان بیشتر آشنا شوید

تردیدی در این نیست که باقرخان سالار ملی به حق یکی از بازوان پرتوان انقلاب مشروطه و به خصوص ستارخان بود. در مورد دلاوری ها و رشادت های این مرد آزادی خواه، تاکنون ده ها مقاله در مجلات، روزنامه جات یا در گوشه و کنار کتاب ها یا سایت های…

رمز تاریخی داگاپیف (D’agapeyeff Cipher)

رمز داگاپیف، که تاکنون کدگشایی نشده است، در چاپ اول کتاب «کدها و رمز» آمده است. این کتاب مقدماتی درباره‌ی رمزنگاری، در سال ۱۹۳۹ توسط یک طراح انگلیسی اصالتا روس به نام الکساندر داگاپیف منتشر شده بود. رمز داگاپیف که به عنوان «رمز تمرینی» در…

آشنایی با نخستین تانک ساخته شده توسط بشر

یک قرن پیش و در خلال جنگ جهانی اول، نخستین تانک‌ها ساخته شد و توسط انگلیس و فرانسه علیه آلمان به کار رفت. نخستین تانک محصول خلاقیت «ارنست دانلوپ سوینتون» افسر بریتانیایی بود.   او در کتاب خود نوشته ایده اولیه ساخت وسیله…

خودرو محمدرضاشاه پهلوی

در سال ۱۹۳۹ دولت فرانسه به مناسبت ازدواج محمد رضا پهلوی ،ولیعهد ایران با فوزیه، خواهر شاه مصر، یک خودروی خاص به داماد هدیه داد. این خودرو یک بوگاتی تایپ ۵۷ بود که توسط ون وورن (Vanvooren) خودروساز فرانسوی طراحی و فقط یک دستگاه از آن ساخته…

امیر کبیر : درس خدمت و جاودانگی

روی هم رفته نمی توان گفت که نسل ایرانیان جدید عقیم شده ، چون این ملت توانسته است در دوران اخیر مردی نظیر امیر نظام به وجود آورد . ( تاریخ قاجار – سر رابرت واتسون )راز جاودانگی چیست ؟ چه کسانی جاودانه می شوند ؟ انسانهایی هستند که حتی با…