مرور برچسب

دین

جدال بر سر دین

یک هزاره جدل بر سر دین   در دوره تقریبا هزار ساله حکومت اشکانیان و ساسانیان مرز این دو امپراتوری ایرانی با امپراتوری روم، بین النهرین بود. هر کدام از این دو رقیب که تاثیر و نفوذ بیشتری بر مردم منطقه داشتند، قدرت تجاری سیاسی بین النهرین

جنگ تمدن ها ایران و غرب

هگل، فیلسوف آلمانی، بر آن تاکید می‌کند که جنگ پدیده‌ای است ضروری و عقلانی که دیالکتیک تاریخ خود را با آن پیش می‌برد. هگل، فیلسوف آلمانی، بر آن تاکید می‌کند که جنگ پدیده‌ای است ضروری و عقلانی که دیالکتیک تاریخ خود را با آن پیش می‌برد. جنگ

اوستا

« اوستا کهن ترین نوشته ایرانیان و کتاب دینی زرتشتیان است. بخش های گوناگون این کتاب، طی صدها سال تدوین شده است.»  (جهت دانلود ده کتاب  مرتبط با اوستا اینجا کلیک کنید) معرفی اوستا و بخش های مختلف آن تعداد زیادی نوشته‌ی مقدس طی سال‌های…

زرتشت‌ کیست‌؟

((زوراست )) يا ((زرتشتر)) يعنى دارنده شتران زرد... مستشرقين با حقه بازى عجيبى ، تاريخ تولد ((زرتشت )) را از 329 تا 600 ق .م . به 6000 سال ق .م . و حتى 6000 سال پيش از حمله اسكندر عقب مى برند تا به يك نتيجه گيرى نژادى دست بزنند! چرا كه…

دین (دئِنا) 

ایزد بانویی که مظهر وجدان است و به آدمیان نیرو می‌دهد که راه اهورایی را برگزینند. او را دختر اورمزد و سپندارمد و خواهر ایزد اشی به شمار آورده‌اند. نقش اساسی او بر پل چینود است. زمانی که روان، داوری انجامین خود را در حوض مهر و رَشن و سروش…

روز زن به تعبیر دین زرتشت

پنجم اسفند در ایران باستان به تعبیری در دین زرتشت روز زن است. اگر در میدان اسطوره های ایران و دین زرتشت، قلمرو مادی زندگی در اختیار یلان نامور است، یلان زندگی معنوی بیشتر ایزدبانوهایی هستند که پرستش ایشان و توانی هایشان زیباترین برگ های…

نقد و بررسی کتاب تاریخ کیش زرتشت

نویسنده : حیدری، حسین گمان مبر که به پایـان‌ رسـید‌ کـار‌ مغان هزار باده ناخورده در رگ تاک است چکیده: در این مقاله کتاب تاریخ کیش‌ زرتشت اثر مـری بویس ــ استاد سابق دانشگاه لندن ــ بررسی شده است‌. از نظر نویسنده مقاله‌،…

نقش آداب دینی در عوامل اخلاقی تمدن / ویل دورانت

سحر و جادو – آداب مربوط به كشاورزي – جشنهاي آزادي جنسي – داستان زنده شدن خدا پس از مرگ – سحر و خرافات – سحر و علم – كاهنان هنگامي كه انسان اوليه عالمي از ارواح براي خود ساخت، بدون آنكه ماهيت واقعي و تمايلات آنها را بداند، در صدد برآمد…

نقش معبودهای مختلف دینی در عوامل اخلاقی تمدن / ویل دورانت

خورشيد – ستارگان – زمين – جنس – جانوران – توتمپرستي – انتقال به خدايان بشري – روحپرستي – نياپرستي چون براي هر چيز روحي تصوير شود، به عبارت ديگر خدايي در آن نهفته باشد، عدد اشياي پرستيدني نامعدود مي‌شود. اين خدايان بيشمار را مي‌توان در…

نقش سرچشمه‌های دین در عوامل اخلاقی تمدن / ویل دورانت

ترس – شگفتي – خوابها – روح – جانگرايي همان‌گونه كه لوكرتيوس، حكيم رومي، گفته، ترس نخستين مادر خدايان است؛ و از ميان اقسام ترس، خوف از مرگ مقام مهمتري دارد. حيات انسان اوليه در ميان هزاران مخاطره قرار داشته و خيلي كم اتفاق مي‌افتاده…

نقش دین در عوامل اخلاقی تمدن / ویل دورانت

الحاد در نزد ملتهاي اوليه اگر دين را به معني «پرستش نيروهاي برتر از طبيعت» تعريف كنيم، از همان ابتداي بحث بايد اين نكته را در نظر بگيريم كه بعضي از ملتهاي اوليه، ظاهراً، هيچ‌گونه ديني نداشته‌اند. بعضي از كوتوله‌هاي افريقايي (پيگمه‌ها)…

دین مادها

از زرتشتی بودن مـادها آگاهی در دست نیست. ولی از نشانه ها چنین پیداست که آنها میتوانسته اند زرتشتی بوده باشند. آرامگاه مادی « قیـزقـاپان » در درۀ شهر زور، نزدیک سلیمانیۀ عراق امروزی و مقبرۀ « دکـان داوود » در سه کیلومتری جنوب شرقی سرپل ذهاب،…

ادبیات مصریان باستان

بخش عمدۀ ادبیات باستانی مصر، متون دینی، متشکل از دعاها، اوراد و افسون ها و اساطیر و حماسه های پیش از تاریخ مصر و آغاز دوران تاریخی آن سرزمین است. قصیده های مصر باستان آمیخته ای از اشعار مذهبی و سرودهای حماسی بوده است. کارشناسان از آنجائی که…

هرم چیچن ایتزا شاهکار تمدن مایا

چیچن ایتزا اثری باستانی از تمدن مایا است که در کشور مکزیک واقع شده‌است. کلمه چیچن ایتزا به معنی «در کنار دهانه چاه ایتزا» است که خود «ایتزا» احتمالا در زبان مایاها به معنی جادو یا جادویی بوده‌است. این اثر جزو میراث جهانی یونسکو به‌شمار…