مرور برچسب

سوریه

مصر و سوریه در تاریخ اسلام

سوریه و مصر از لحاظ سیاسی و فرهنگی در طول دوره اسلامی با یکدیگر پیوستگی داشته اند. نفوذ و توسعه اسلام در این نواحی که جزو مستعمرات امپراتوری روم محسوب می شدند به سادگی و سرعت زیادی صورت گرفت. گذشته از اشتراکات فرهنگی و سابقه روابط تاریخی…

ابلا /Ebla/

شهری در سوریۀ باستانی که در تپه تّل ماردیخ Tell Mardikh  در دهۀ آخر 1960 مورد حفاری قرار گرفت. این شهر از حدود 3500 پیش از میلاد، مسکون بود و در 1600 بیش از میلاد ویران شد، مهم‌ترین دورۀ ابلا مطابق با سطح باستان شناسی II B و مربوط به سال…

سوریه و فرانسه

قیمومت فرانسه بر سوریه یا قیمومت فرانسه بر سوریه و لبنان که به فرانسوی Mandat français en Syrie et au Liban نوشته می‌شود، ؛ یک نوع سیستم استعماری که بر سیاست و مجتمع سوریه تسلط داشت، از زمان شکست پادشاهی سوریه در جنگ میسلون در تاریخ ۲۴ ژوئن…

حمله اعراب به دمشق

پیامبر اسلام دو بار به سرزمین شام و به مرزهای امپراتوری روم حمله كرد. سپاه اسلام نخستين بار در غزوه «مؤته» با سپاه انبوه و تا دندان مسلح روميان روبرو شد. اين غزوه بود كه مقدمات نفوذ به سرزمين شام را براي مسلمانان فراهم ساخت. پيامبر خدا صلي…

اوگاریت شهری در شمال غرب سوریه

محققان و پژوهشگران در 16 کیلومتری شمال شهر لاذقیه تمدنی به نام اوگاریت را یافتند که قدمت آن به هزاره دوم پیش از میلاد می‌رسد. باستان شناسان در کاوش‌های خود در این منطقه، متونی را یافته‌اند که به یک زبان ناشناخته نوشته شده‌اند. این متون…

سوریه یک استان در روم

پومپه( سیاست مدار و جنگ سالار) در سال 64 پیش از میلاد طی نبرد سوم خود با مهرپرستان، سوریه را به خاک روم ضمیمه کرد و از آن موقع سوریه به عنوان یکی از استان های روم به حساب می‌آمد و برای هفت سده تحت حکومت روم و سپس بیزانس قرار داشت تا آنکه در…

نگاهی به تمدن‌های قدیمی سوریه

تمدن إبلا یکی از شهر های باستانی و قدیمی سوریه که به گفته محققان قدمت آن  به 3000 سال قبل از میلاد میرسد، ابلا نام دارد. ظهور و پیشرفت این شهر در شمال غرب سوریه از طریق تجارت با سومریان و اکدی‌ها میسر شد و سپس گستره آن از شمال به…

مرور کوتاه بر تاریخ سوریه

احتمالا نام قدیمی سوریه  (به یونانی Συρία  ) از نام امپراتوری «نوآشوری» گرفته شده باشد که در قرن ۱۰ پیش از میلاد در این خطه تأسیس شد. مدرن سوریه امروزی پس از اشغال به دست فرانسوی‌ها (۱۹۱۷–۱۹۲۰) و قیمومیت (۱۹۲۰–۱۹۴۶) فرانسوی‌ها در…

ارض موعودِ قوم یهود

فلسطین- اقلیم- دورة ماقبل تاریخ- ملت ابراهیم – یهودیان در مصر- سفر خروج- فتح كنعان نویسنده‌ای چون باكل یا مونتسكیو، كه دوست داشته باشد تاریخ را با جغرافیا توضیح و تفسیر كند، دربارة فلسطین صفحات فراوانی می‌تواند بنویسد. سرزمین فلسطین، از…

سارگن اول، شاه اَکد

سارگن اول . (اِخ )   مؤسس دولت آکد بوده و در2637 تا 2582 ق .م . میزیسته است . (وبستر)   . به سال 2750 ق .م . به شمال سوریه تاخت و آن سرزمین را به چنگ آورد. (فرهنگ ایران باستان پورداود ص 33). وی دولت خود را دربین النهرین سفلی بنیاد نهاد و…

زنان سرباز تاریخ: در سوریه ملکه زنوبی

در سوریه ملکه زنوبی (zenobie) زنوبی ملکه مشهور پالمیر (واقع در سوریه) بود. شوهر دوم او بنام اوده‌نات  رئیس طوایف صحرایی پالمیر بود. در هنگام جنگ در مقابل شاهپور اول پادشاه ساسانی امور جنگی و هدایت آن را بین خود و شوهرش تقسیم نمود. به علت…