مرور برچسب

فیلسوف

مهندسی که «پزشک، مورخ و فقیه» بود! / «نظریه تکامل» به‌روایت ابوریحان بیرونی!

۲۲ آذر سال ۴۲۷ شمسی، «ابوریحان بیرونی» درگذشت. اغلب ایرانیان امروزی نمی‌دانند او چگونه دانشمندی بود و ریاضی‌دان بود یا منجم یا فیزیک‌دان یا شیمی‌دان یا چی؟ خوبی‌اش این است که همه این‌ها بود و بیش ‌از این‌ها بود؛ «همه‌چیزدان» بود.

معبد فیلسوف بزرگ، کنفوسیوس

یکی از بزرگترین و سرشناس‌ترین فیلسوفان جهان کنفوسیوس نام دارد. او بنیان گذار مکتب کنفوسیوس در چین بوده است. به همین منظور و در راستای بزرگداشت این مرد بزرگ اقامتگاه، معبد و آرامگاهی برای او ساخته شده است. این کار نشان از آن دارد که طی دو…

فیلسوف جوان چو و نظر او در رابطه با جهان هستی

یکی از نظرات فلسفی چنین بیان می‌کند که: هر آنچه که در این جهان هستی وجود دارد،اعم از زندگی و مرگ، خوب و بد، زشت و زیبا، همه یکی است و همگی غیر متفاوتند. این جمله از جوان چو فیلسوف سرشناس چینی است. یک روز همسر فیلسوف جوان…

زندگینامه تالس

تالس یا طالس فیلسوف مکتب مَلَتی بود. از او که در نیمهٔ دوم سدهٔ ششم پیش از میلاد می‌زیست- به عنوان آغازگر فلسفه و نخستین چهرهٔ علم یاد می‌شود. یونانیان او را در شمار حکمای سبعه آورده‌اند. زندگی تالس تالس میلتوسی در حدود سال…

نام و پیشینۀ مصر باستان در منابع تاریخی

مصر از نظر لغوی به معنای «شهر» است، زبان شناسان و ادیبان آن را به معنای «حد» مرز،سرحد و... نیز معنا کرده اند. داریوش یکم (بزرگ، 522 تا 486 پیش از میلاد مسیح) در بند اول ، سطر 33 کتیبۀ ی بزرگ بیستون در گزارشی دربارۀ رفتن کمبوجیه به مصر، آن…

نگاهی به زندگی و تعالیم لائوزه (لائوتزه)

لائوزه یا استاد پیر کهن ترین فیلسوف برجسته ی دائویی و در واقع بنیادگذار مکتب دائو است، که به مکتب لائو هم معروف است. او در قرن ششم ق م می زیست و معاصر کنفوسیوس بود، گرچه از او بزرگ تر بود. در باستان هماوازه ی کنفوسیوس بود و نفوذ تعالیم او…

فیلسوفان بابلی

دین و فلسفه – ایوب بابلی – كحیلث بابلی – یك ضد روحانی بابلی یك ملت با روح رواقی متولد می‌شود، و با روح اپیكوری از دنیا می‌رود. همان‌گونه كه یك ضرب‌المثل قدیمی می‌گوید، بر گهواره‌اش مذهب ایستاده است، و فلسفه آن ملت را به گور می‌خواباند. در…