مرور برچسب

بین النهرین باستان

اساطیر و افسانه های باستانی

اساطیر و افسانه های تاریخ باستان امروزه به عنوان یک رشته جداگانه در دانشگاه های معتبر تدریس می شود. درس اساطیر یا اسطوره شناسی در اکثریت کشورهای دنیا وجود دارد. گاه به صورت تخیلی و گاه پهلوانی. افسانه ها در تاریخ، اهمیت بی حدی دارند، چرا که…

تاریخچه تحقیقات پیرامون خط و زبان سومر باستان

با کشف و آموزش یافته های بیشماری که از خرابه شهرهای باستانی بین النهرین چون اریدو، اوروک، اور، ماری، نیپور، نوسی و گااورتپه بدست آمده است، دانشمندان گام مهمی در عرصه تاریخ تمدن بشری برداشته اند. یعنی با خوانده شدن خط میخی تمدن پرشکوه سومری…

ارمغانهای مدنی وعلمی سومریان به بشر

سومریان خدمات شایانی به بشریت کرده اند وارمغانهای ذیل قیمتی در ابعاد فرهنگی وعلمی تقدیم تمدن بشری نمودند که میتوان بشرح ذیل برشمرد: ۱- وضع قانون واداره جامعه بر اساس موازین قانونی. ۲- اختراع خط میخی ونگاشت زبان شفاهی براساس خط مذکور. ۳-…

خط سومریان باستان

پیروحفاریها و کنکاشهایی که از سوی باستان شناسان اروپایی و آمریکایی در شهرهای بابل,شوش,اور,نیب پور و شهرهای دیگر سومریان وایلامیان بعمل آمد, حکاکی های گل نبشته ها و لوحه های سنگی واستوانه های بیشماریافته شده در نواحی مذکور که اکنون در موزه…

سومریان اولین خالقان قانون درتاریخ بشریت:

تقریبا تمام متخصیصین تاریخ بر اساس اسناد ومدارک تاریخی کشف شده تا امروز بر این مطلب اتفاق نظر دارند که سومریان قدیمی ترین قوانین تاریخ را وضع و اجرا کرده اند.و قانون حمورابی ملحم از قوانین سومری بوده است .علی پاشا صالح در این باره چنین می…

تصورات دینی سومریان

باستانشناسان ،براین باورند كه سومریان بت پرست بوده اند.مردمان آن اعصار مانند ایلامیان ،هورییان،كاسسی ها،اورارتوهاو... همه بت می پرستیدندویکتاپرستی هنوز موضوعیت نیافته و مطرح نبود.ذكر این نكته لازم است كه بت پرستی سومریان با نوع بت پرستی…

اصل ومنشاء سومریان

چنانجه در بالا اشاره شد،سومریان و ملل متاخرآنها چون عیلامیان ،تقریبا چهارهزارسال قبل یكی بعدازدیگری ازطریق قفقازبا گذراز خاك آذربایجان وارد خاك كنونی عراق و خوزستان شده ، تمدنهای باشكوهی كه تاریخ بشر تابدان روز برخود ندیده بودرا بنا نهادند.…

دانلود کتاب سومریان

نویسنده : رضا ترک نسب:سومریان درجنوب سرزمین كنونی عراق(بین النهرین: سرزمین مابین دو رود دجله وفرات) وشمال خلیج فارس وازجمله شهرباستانی بابل سكنی داشتند و تمدنی بسیار با كیفیت متعالی وبلند مرتبه پی ریزی نمودند. تاریخ ورود سومریان به این…

«اوتو» در سومر باستان

واژه «اوتو Utu»به معنای خورشید و از خدایان باستانی سومر است. جایگاه اصلی پرستش او در شهر «لارسا Larsa»» در معبدی به نام «اِبَبَر E-babbar» به معنای منزلگاه تابناک بوده است در دوره نئو سومری از «اوتو» به عنوان پسر «نانا Nanna» (خدای ماه)یاد…

خاستگاه سومریان باستان

این سوالی است که هنوز هم بر سر آن بحث و جدال می باشدآقای ویل دورانت معتقد است :" با تمام پژوهشهایی که شده ، نمی توان گفت که سومریان از چه نژادی هستند و از کدام راه به سرزمین سومر آمده اند. آثار نشان می دهد که مردم کوتاه بالا و تنومند…

زیگورات شهر باستانی اور

در پایان هزاره چهارم پیش از میلاد بناهای سنگی و خشتی بزرگی در نقاط مختلف میان رودان بنا شدند. این بنا ها در کانون توجه و اهمیت ساختار شهر قرار می گرفتند. از میان شهرهای سومری ، اور بیشتر از بقیه یادگارهایش را حفظ کرده است. زیگورات شهر اور…