کشف مقبره فرمانده‌ مصری که ۵۰۰ سال قبل از میلاد می‌زیست

 

 

باستان‌شناسان اخیراً بقایای مقبره یک مقام نظامی مصر باستان را که در حدود ۵۰۰ سال قبل از میلاد می‌زیست را در ۱۲ کیلومتری جنوب شرقی اهرام جیزه کشف کردند.
 بر اساس بیانیه وزارت آثار باستانی مصر، از جمهوری چک یک هیئت باستان‌شناسی که در نزدیکی فلات جیزه واقع در کشور مصر مشغول عملیات کاوش و حفاری هم بودند، بقایای این مقبره برای یک مقام نظامی مصر باستان که فرماندهی گردانی متشکل از سربازان خارجی را بر عهده داشت، کشف کردند.

به گفته وزارت آثار باستانی مصر، هم یافته مکشوفه اخیر منتج بر این باور به کارشناسان شده است که مصر باستان بیش از آن چیزی که تا کنون تصور می‌شد، دارای تعاملات بسیار گسترده‌ای با نقاط مختلف جهان بوده است و یا به نوعی جهانی شده بود.

 بر این باورند باستان‌شناسان، که در ۱۲ کیلومتری جنوب شرقی اهرام جیزه مقبره مکشوفه یافت شده است، که متعلق به فردی به نام “Wahibre-merry-Neith” است که در فاصله زمانی بین اواخر سلسله ۲۶ و اوایل ۲۷، یعنی حدود ۵۰۰ سال قبل از میلاد می‌زیست.

 

 

 به همت باستان‌شناسان این اکتشاف دپارتمان مصرشناسی دانشگاه “چارلز” واقع در شهر “پراگ” صورت گرفته است.

مقبره باستانی این فرمانده که به واسطه پل‌های باریکی که با تراشیدن سنگ ساخته شده‌اند به بخش‌های جداگانه ی تقسیم شده است، که در مساحتی به اندازه ۱۴ متر مربع وجود دارد که حدود ۶ متر عمق دارد.

 از آن زمان همانطور که در محل‌های تدفین باستانی مرسوم بود، در وسط گودال اصلی، نیز یک گودال بسیار کوچک‌تر و عمیق‌تر با ابعاد ۶.۵ در ۳.۳ متر وجود دارد که به جهت جانمایی تابوت اصلی تعبیه شده است که فرمانده Wahibre-merry-Neith نیز در قسمت مذکور دفن شده بود.

باستان‌شناسان دو تابوت‌دان در عمق ۱۶ متری گودال کوچک‌تر، که یکی از آن در داخل دیگری بود را کشف کردند. تابوت‌دان بیرونی از دو تخته سنگ عظیم سنگ آهک سفید ساخته شده است؛ همچنین تابوت‌دان داخلی از سنگ بازالت و به شکل بدن یک انسان ساخته شده است.

 

 

بنا به گفته رهبر عملیات کاوش موصوف دکتر “مارسلاو”، در قسمت فوقانی تابوت بازالتی گزیده‌هایی از فصل ۷۲ کتاب مردگان مصر نیز حکاکی شده است که محتویاتی درباره رستاخیز متوفی و سفر او به زندگی پس از مرگ را بیان می‌کند.

طول تابوت بازالتی دارای ابعادی در حدود ۲.۳۰ متر و عرض ۱.۹۸ متر است.
بر اساس آنچه که در ادامه این بیانیه آمده است، باستان‌شناس در حالی تابوت مذکور را کشف کردند که هیچ‌گونه مومیایی در آن وجود نداشته، بر همین اساس هم احتمال این موضوع را که مقبره در حدود قرن چهارم یا پنجم میلادی مورد حملات دشمن قرار گرفته است، قویاً مطرح می‌کند.گواه این ادعا را نیز وجود دو ظرف سرامیکی کشف شده در گودال اصلی است که بر اساس آن تاریخ حدودی سرقت را نیز اعلام کرده‌اند.

همچنین در این بیانیه آمده است که شکستگی‌هایی در قسمت فوقانی تابوت بازالت هم اتفاق افتاد است که گمان می‌رود سارقین از قسمت شکستی، مومیایی موصوف را هم سرقت کرده‌اند.

 

 

 

البته علاوه بر تابوت‌دان، آثار تاریخی مختلفی از جمله یک مجسمه سوسک سرگین‌گردان و چندین «اوشابتی» (تندیس‌های بسیار کوچکی که مخصوص به مراسم خاکسپاری در مصر باستان) کشف شده است.

 

 

معاون عملیات کاوش منطقه مذکور دکتر محمد مجاهد، در این باره گفته است: اگرچه کاوش‌های باستان‌شناسی گورستان Wa-ip-Ra Meri Nate بسیاری از یافته‌های باستان‌شناسی مهم یا وسایل تدفین مفصل در اختیار ما نیز قرار نداد، اما این کشف هم به نوبه خود منحصربه‌فرد و دارای ارزش تاریخی بسیار زیادی است.

او با بیان اینکه کشف متأخر بینش جدیدی از اطلاعات و دانسته‌هایی از دوره آغاز تسلط پارس‌ها بر مصر را بازگو می‌کند، بیان کرده است: در مصر باستان ساخت و طراحی این مقبره در نوبه خود منحصر به فرد است و هیچ‌گونه مشابهتی با مقبره‌های کشف شده گذشته ندارد.

 

منبع خبرگذاری تسنیم
عضویت
اطلاع از
guest

3 نظرات
پرامتیازترین
جدیدترین قدیمی‌ترین
بازخورد درون خطی
دیدن تمامی دیدگاه ها
رامسس

واقعا صد حیف هست که بعد از گذشت هزاران سال از این اهرام هنوز جهان به علم آنها نرسیده

ابراهیم
امتیاز :
     

جای شکر دارد که خلخالمفخیدعراست وگرنه با عملیات ه هر طوری بود آن را ویران.میکرد

کمبوجیه

کشور مصر واقعا کشور باستانی است است حتی در زمان هخامنیشان مدارکی پیدا شده که از مصر و اهرام بعنوان باستان در آن زمان یاد میکردند ولی حیف که حاکمانشان در آن زمان هیچ بوی از عدالت و مردانگی نداشتند خدا میدونه برای ساخت این اهرام چقد برده داشتن چقد به مردم ظلم کردند واسه همین انسان وقتی اهرام مصر میبینه حالش گرفته میشه ولی بر عکس اونها انسان وقتیکه از تاریخ و بناهای حکومت هخامنشی را میبینه و می‌شنوه احساس انسانیت میکنه و بخاطر عدالت شاهان هخامنش بخصوص کوروش، جوری احساس غرور و وطن پرستی و انسان دوستی میکنه… مطالعه بیشتر »