دیوار چین 中国国际广播电台 دیوار چین که یکی از هفت اعجاز جهان شمرده می شود ، در جهان به لحاظ زمان ساخت طولانی ترین و بزرگترین مهندسی تدافعی نظامی در قدیم است . این دیوار در نقشه جغرافیایی چین ۷۰۰۰ کیلومتر امتداد یافته است. این اثر سال ۱۹۸۷ در “فهرست میراث جهانی ” ثبت شد. تاریخ ساخت دیوار چین به قرن ۹ قبل از میلاد باز می گردد. حکومت وقت چین برای جلوگیری از حملات ملیت های شمالی ، برجهای آتش برای خبر رسانی و یا قلعههای مرزی برای حصول اطلاعات دشمن را در ارتباط با دیوار و بر روی آن ایجاد کرد . در دوره حکمرانی سلسلههای بهار وپاییز و کشورهای جنگجو ،میان دوک ها جنگ بر پا شد و کشورها با استفاده از کوههای مرزی به ساخت دیوار پرداختند تا سال ۲۲۱ قبل از میلاد ،امپراتور چین شی خوان پس از به وحدت رساندن چین ، دیوارهای دوک ها را به هم متصل کرد که به صورت دیوار بزرگ در مرزهای شمالی بر روی کوهها در آمد . او می خواست با این کار از حملات دشمن به مراتع شمالی جلوگیری کند. در این زمان طول دیوار چین به ۵۰۰۰ کیلومتر می رسید. در سلسله خان پس از سلسله چین طول دیوار به ۱۰ هزار کیلومتر رسید. در تاریخ دو هزار و اندی ساله چین، حکمرانان دوران مختلف به ساخت دیوار چین پرداختند . تا اینکه طول دیوار به ۵۰ هزار کیلومتر رسید. این میزان معادل گردش به دور کره زمین است .
دیواری که اکنون مردم مشاهده می کنند ، دیوار متعلق به سلسله مینگ (سال ۱۳۶۸ – سال ۱۶۴۴ ) است از غرب به دروازه ” جایو گوان ” در استان گان سو چین و از شر ق به ساحل رود یالو جیان در استان لیائو نینگ در شمال شرقی چین منتهی می شود و درمیان آن ۹ استان- شهر و ناحیه خود مختار به طول ۷۳۰۰ کیلومتر وجود دارد و مردم انرا دیوار طولانی می نامند. دیوار چین به عنوان پروژه تدافعی بر روی کوهها ساخته می شد از بیابان ها مراتع و لجنزارها عبور می کرد . کارگران طبق عوارض زمینی ،ساختار متفاوتی برای ایجاد دیوار در نظر گرفتند که درایت و عقل نیاکان چین را نشان می دهد. دیوار بر مسیر کوههای پر فراز و نشیب امتداد یافته است . در بیرون دیوار پرتگاههای بلند دیده می شود . در واقع کوه و دیوار به یکدیگر پیوند خورده اند . لذا دشمن به هیچوجه قادر به نفوذ به این دیوار نبود . دیوار چین معمولا با آجرهای بزرگ و سنگ مستطیل ساخته شده و در وسط ان خاک و خرده سنگ ریخته شده و ارتفاع ان ۱۰ متر است در پهنای دیوار برای عبور چهار اسب کافی است و در یک ردیف عرض آن ۴ -۵ متر است تا در زمان انتقال غلات و سلاحها مشکلی ایجاد نشود . طرف درونی دیوار، نرده سنگی و در وجود دارد که به آسانی حرکت می کند . در فاصله معیینی سکوی دیواری ویا برج آتش برای خبررسانی ساخته شده است . سکوی دیواری برای ذخیره سلاحها و غلات و استراحت سربازان است و در جنگ مخفیگاه بوده است . هنگامی که دشمن دست به حمله می زد برج های آتش روشن می کردند و سراسر کشور از حمله آگاه می شدند . اکنون مقاومت دیوار چین به عنوان یک مانع نظامی از بین رفته است. اما زیبایی معماری مخصوص آن دیدنی است . زیبایی دیوار چین پر ابهت ، و باعظمت است. از دور دیواری بلند و پر پیچ و خم بر روی کوهها همانند اژدهایی در حال حرکت به چشم می خورد و صحنهای شکوهمند ایجاد شده است . از نزدیک ، دروازههای پر ابهت ، دیوار ها ، سکوهای دیوار ی،برج های دیده بانی، برج های آتش هماهنگ با عوارض زمینی آکنده از دلربایی هنری است. دیوار چین دارای اهمیت تاریخی و فرهنگی و ارزش دیدنی است. چینی ها می گویند : ” کسی که به دیوار چین صعود نکرده باشد ، قهرمان نیست “.گردشگران چینی و خارجی از پیمودن دیوار احساس افتخار می کنند . حتی سران بسیاری کشورهای خارجی نیز فرصت دیدار از این اثر بزرگ را از دست نمی دهند . برخی از بخش های دیوار چین بخوبی حفظ شده است از جمله دیوار “بادلینگ ” در نزدیکی بیجنیگ دیوار ” سی ما تای ” ، دیوار ” موتیان یو ” ، دروازه شان حای گوان در انتهای شرقی دیوار چین است که نخستین دروازه چین نامیده می شود و دروازه “جایوگوان” در انتهای غرب در گان سو ،این بخش ها همچنین از مکان های بسیار مشهور و دیدنی دیوار است و گردشگران زیادی در تمام سال از آنها بازدید می کنند .
دیوار چین تجسم درایت و رنج و زحمت میلیونها چینی در دوره باستان چین است . این اثر پس ازهزاران سال از بین نرفته و دارای دلربایی فناناپذیر و سمبل روحیه ملیت چین است . سال ۱۹۸۷ میلادی دیوار چین به عنوان “سمبل ملیت چین در فهرست میراث جهانی ثبت شد
شاهکار عظیم تاریخ جهان : دیوار چین
دیوار بزرگ چین باستان
دیوار عظیم چین باستان از کره ماهچون یک خط قابل مشاهده است.
با سلام
مطالب شمارا تا حدودی مطالعه کردم متاسفانه مطالب بسیار ضعیف ودر حد مدارس ابتدایی بود و بهتر بود در سایتی که مخصوص کودکان خردسال بود انتشار می یافت واقعا برایتان متا سفم بهتر است بروید وسرتان را گل بگیرید
سلام
دوست داشتم این علی آقا برای ما توضیح میداد که اشکالاتی که مورد نظر ایشان هست کدامند. آخر قراره بنده بزودی بزرگسال بشوم و علاقه داشتم بدانم چرا این مطلب برای بزرگسالان خوب نیست.
برای بنده به عنوان یک خردسال پنجاه ساله مطلب خوب و جالبی بود و همچنین عکسها. البته کاری به تحصیلات ندارم چون حرف از سن و سال زده اند.
عزت زیاد
اگه جات بودم بیشتر به فرم حرف زدنم فکر می کردم…
موفق باشی
takmahfel.comسلام
اگه با تبادل لینک موافقی منو با عنوان:سایت تفریحی تک محفل
لینک کن و در این قسمت خبرم
کن تا با چه نامی لینکت کنم
سایت تفریحی تک محفل
axbazar.comسلام دوست عزیز وبلاگ قشنگی دارید تبریک میگم.
اگه موافق باشید با هم تبادل لینک کنیم
نام : عکس بازار
لینک :
بعد از اطلاع شما ، لینک شما در کمتر از ۲۴ ساعت در سایت ما قرار می گیرد و به شما خبر داده می شود.
لطفا لینکتان را همراه نام انتخابی خود برای ما بفرستید.
سلام
خسته نباشید
وب زیبا یی دارین
اگر مایل هستید تبادل لینک کنیم
امار بازدید هام روزانه بیش از هزار است
با تشکر
بنام خدا
با سلام و خسته نباشید خدمت شما دوست عزیز
از بابت مطالب خوبتان در سایت تشکر وقدر دانی می نمایم.
عالی بود
باسلام خدمت مدیریت محترم سایت.
وشما علی اقا ممکن این موضوع برای شما تازه گی نداشته باشه ولی خیلیا هستند که به این اطلاعات نیاز دارند
سلام.دستتون درد نکنه .خیلی جالبه .من آرزو داشتم دور دنیا رو بگردم و شهر های دیدینی کشور های مهم رو ببینم.حالا با دیدن این عکس ها دلم می خواد این دیوار رو هم ببینم.به نظر من اگر آدم جا های دیگه دنیا رو نبینه و ملت دیگر رو از نزدیک نبینه و از دنیا بره انگار که کور و کر از دنیا رفته و در طول زندگیش فقط تا نوک دماغش رو می دیده چون به نظر من گردش رو این کره خاکی آدم رو به این درک میرسونه که این دنیا چقدر بزرگه و مردم کشور های دیگه چه دیدی به زندگی دارن و نگرش و دید انسان رو باز میکنه وکلا متحول میکنه.نظر شما چیه؟
سلام
بچه ها ممنونم از عکسها و اطلاعات زیبای شما
مدیریت سایت خسته نباشد
خیلی از مطالب شما ممنون ولی مخوام خیلی بیشتر از مطالبی راکه نوشته اید بدونم باید چکار کنم وبه کجا مراجعه کنم
با سلام خسته نباشید مطالب اموزنده ای دارین ایول از مشاهده ی برخی نظرات دوستان واقعا احساس تاسف میکنم اما من به وجود شما افتخار میکنم بازم ممنون
از لطف شما ممنونم پرهام.
مطالبتون خوب و جالب ولی محدود بودند مخصوصا تاریخ سوریه و کره ، لطفا مطالبتون گسترش بدید و درباره ی تاریخ عراق و اروپا و اسلام نیز بنویسید.
موفق باشید!
با درود وسپاس فراوان…خدمت علی جانم بگم که این نقد تاریخی نیست.. و همچنین از کلمات خوبی استفاده نکردی. پسر خوبی باش.
با سپاس از همه شما
هم خوانندگان هم مدیران سایت
سلام
مطلب جالب است ولی اطلاعات این پست با مطلب مشابه دیوار چین در پست “حکایتی اسفناک درباره دیوار چین” کمی متفاوت است .ممنون اگر دقت فرمایید.
درود.
دوست عزیز تفاوتش را بفرمائید
سپاس
خوب بود.
باتشکرفراوان ار بابت انتشارمطالب سودمندجغرافیایی ما که بهره کافی را بردیم دستتان درد نکند.