مرور برچسب

تاریخ تمدن

۱۰ تمدن قدیمی در جهان

با اینکه اولین انسان‌ها یا شبه‌انسان‌های (گونه‌هایی از انسان‌ها) اولین بار چیزی حدود 2 میلیون سال قبل زندگی می‌کردند، هومو ساپینس‌های اولیه یا انسان مدرن امروزی نسبتا جوان بودند. این انسان‌های اولیه حدود 200000 سال قبل در آفریقا چشم به

صنعت و هنر در عصر دیرینه سنگی ( حجر قدیم )

افزارها – آتش – نقاشي – مجسمه‌سازي اگر براي پي بردن به طرز زندگي مردم عصر ديرينه سنگي به ذكر آلاتي كه انسان آن دوره ساخته است توجه كنيم، بسيار شايسته‌تر از آن است كه عنان خيال و تصور را بازگذاريم و از اين راه پيش برويم. طبيعي…

نگاهی به عوامل کلی تمدن / ویل دورانت

عوامل كلي تمدن تعريف – عوامل جغرافيايي‌-‌‌ زمينشناختي-‌ اقتصادي- نژادي- رواني- علل انحطاط و اضمحلال تمدنها تمدن را مي‌توان، به شكل كلي آن، ‌عبارت از نظمي اجتماعي دانست كه در نتيجة وجود آن، خلاقيت فرهنگي امكان‌پذير مي‌شود و…

شاپور اول فرزند اردشیر دومین شاه ساسانی

شاپور. (اِخ ) ابن اردشیر. نام دومین پادشاه سلسله ٔ ساسانی . معروف به شاپور اول است . داستان تولد او از دختر اردوان آخرین پادشاه سلسله ٔ اشکانی در شاهنامه و کتب تاریخ آمده است . حمداﷲ مستوفی این داستان را چنین روایت کرده است : (اردشیر) دختر…

اساطیر و افسانه های باستانی

اساطیر و افسانه های تاریخ باستان امروزه به عنوان یک رشته جداگانه در دانشگاه های معتبر تدریس می شود. درس اساطیر یا اسطوره شناسی در اکثریت کشورهای دنیا وجود دارد. گاه به صورت تخیلی و گاه پهلوانی. افسانه ها در تاریخ، اهمیت بی حدی دارند، چرا که…

تمدنهای اسرار آمیز

تمدنهای اسرار امیز در امریکای جنوبی " 1- " مهاجرت اسرار امیز " شاید بتوان امریکای جنوبی را مهد تمدن اسرار امیز زمین دانست . تمام این اسرار بوسیله قوم اینکا و مایا به وجود امده است . سرزمین امریکای جنوبی از همان اغاز بعنوان یک معما در برابر…

دیوار چین

دیوار چین 中国国际广播电台 دیوار چین که یکی از هفت اعجاز جهان شمرده می شود ، در جهان به لحاظ زمان ساخت طولانی ترین و بزرگترین مهندسی تدافعی نظامی در قدیم است . این دیوار در نقشه جغرافیایی چین ۷۰۰۰ کیلومتر امتداد یافته است. این اثر سال ۱۹۸۷ در…

آمفی تئاتر کولوسئوم

Coliseum معروفترین آمفی تئاتر دایره وار(بیضی) عظیم تاریخی که تعداد ردیف‌های صندلی آن به تعداد پنجاه هزار ودارای ۸۰ در ورودی است. واژه کلوسئوم به معنی «جایگاه بزرگ» نام دیگر آن آمفی تئاتر فلاویوسی(amphitheaterum flaviusi) است. ساخت…

کوتاهی از تمدن اکد

اکاد. آکاد. نام کشوری قدیم در محل بین النهرین . مردم آن در قدیم دولتی تشکیل دادند. شهرهای آن عبارت بوداز: سیپ پار، کیش ، بابل (در حدود 2800 ق. م .) مدتهاعیلام باجگزار اکد بود. (فرهنگ فارسی معین ). قسمت شمالی بابل در بین النهرین…

بخور و بخوردان در دین زرتشت

بخور و بخوردان ، بخار یا دود حاصل از تبخیر یا سوزاندن مواد خوشبو و ظرف مخصوص این کار. استفاده از بخور برای ایجاد بوی خوش یا استفاده های مذهبی ، درمانی و نظایر آن قدمتی تاریخی دارد. از روزگار باستان تاکنون در مراسم و آیینها مواد و روغنهای…

بختنصر (بُختُ نَصَّر)

بُختُنَصَّر (بُختُ نَصَّر) ، پادشاه بابل ، ویران کنندة بیت المقدس و اسیر سازندة قوم یهود. این نام که در اصل بابلی است و در زبان عبری به صورت نَبوکَد نَصَّر درآمده (کتاب دانیال نبی ، 1:1)، در زبان عربی تغییر یافته و در منابع اسلامی…

زندگینامه هومر شاعر حماسه سرای یونان

هومر مشهورترین شاعر حماسه سراى یونان باستان است. او طى سال هاى آخر سده هشتم و اوایل سده نهم پیش از میلاد مى زیست. در روزگار باستان مردم هفت شهر از نژاد یونانى هومر را از خود مى دانستند. اما دلایل برخى از مردم این شهرها معتبر نبود. چنانكه…