رمزگشایی ازاسرارمونالیزا،معروفترین نقاش جهان
شاید کمتر کسی باشد که اسم داوینچی را نشنیده باشد. همگی با آثار ارزشمند او آشنا هستیم. آثاری همچون شام آخر، مرد ویترویوسی، خودنگاره، بانوی صخرهها و اثری که امروز درباره آن صحبت میکنیم یعنی مونالیزا!
البته که اکثر این آثارها در زمان خود زندگی داوینچی زیاد مورد بحث واقع نمیشد و یا بهتر بگویم، اصلا مورد بحث واقع نمیشد؛ ولی میتوان گفت که حالا ارزش آثار داوینچی خودش را به همگان نشان داده و امروزه از او و آثارش به عنوان یکی از پربحثترین و جنجالی ترینها یاد میشود.
در تحقیقات به دست آمده گفته شده که داوینچی یک فرد زن گریز بوده؛ یعنی اینکه به جنس مخالف هیچ حسی نداشته! و از طرفی دیگر یکی از تئوریهایی که درباره اثر لبخند مونالیزا مطرح شده، این است که مونالیزا معشوقه داوینجی بوده! الان شاید متوجه ربط این دو شده باشید.
اول همه به جواب یکی از سوالایی بپردازیم که درباره مونالیزا مطرح شده. اگر در عکس مونالیزا دقت کنید متوجه میشوید که مونالیزا “ابرو” ندارد! حالا چرا؟
چرا مونالیزا ابرو ندارد؟ کشف ابرو در نقاشی مونالیزا
چندین جواب از سوی کارشناسان و تاریخدانان برای این سوال مطرح شده:
۱. تاریخدانان معتقد هستند که در قرن ۱۶ میلادی، معمولا مرسوم بود که زنان اشراف زاده، ابروهای خود را از ته تیغ میکردند!
۲. یک عده میگویند که این نقاشی هنوز کامل نیست و امکان ندارد که فردی کمالگرا به مانند داوینچی، این نقاشی را بدون ابرو رها کرده باشد.
۳. “پاسکال کوته” یک دانشمندان اهل کشور فرانسه است که به گفته خودش، ۱۰ سال از زندگی خود را صرف تحقیق بر روی اثر مونالیزا کرده است و معتقد است که به کمک دستگاههای پیشرفته توانسته اثر یک فرچه یا کاردک را در چشم چپ مونالیزا پیدا کند و اعتقاد دارد که کسی که مسئول ترمیم این نقاشی بوده، باعث از بین رفتن ابروهای این اثر شده!
در نقاشی مونالیزا، عکس جام طلایی وجود دارد؟
یکی از روشهایی که میتوان به رازهای یک اثر هنری پی برد، قرینه کردن و یا برعکس کردن آن است. شما اگر حتی اثر لبخند مونالیزا را هم برعکس کنید و آن را قرینه کنید، متوجه شکلی عجیب میشوید.
تصویر بالا را به دقت ببینید. متوجه شکلی آشنا نشدید؟ شما با قرینه و برعکس کردن نقاشی مونالیزا میتوانید تصویری شبیه به یک جام طلایی را ببینید که به گفته تاریخدانان این جام، همان جام طلایی مسیحیان است!
لایههای نقاشی مونالیزا
ما در چند بند بالاتر به شخصی به نام پاسکال کوته اشاره کردیم. او شخصی بود که قسمت بزرگی از زندگی را صرف بررسی نقاشی مونالیزا کرد و برای پی بردن به اسرار این نقاشی، یک دستگاهی را اختراع کرد که با یک تکنولوژی پیشرفته شروع به اسکن این نقاشی در ۱۳ طیف نوری مختلف میکرد. او بعد از سالها تلاش، بالاخره به ۴ لایه تشکیل دهنده نقاشی مونالیزا پی برد.
دفتر خاطرات و اسرار داوینچی
به گفته دانشمندان، لئوناردو داوینچی یک دفترچه خاطرات هم داشت که در آن تمامی اسرار و رازهای زندگی شخصی و هنری اش را مینوشت. او از ترس اینکه شاید یک روزی آثارش به یغما برود و یا از روی آثارش کپی کنند، تمامی این یادداشتها را به صورت رمزنگاری شده نوشت؛ به حدی که امروزه هم کسی نتوانسته به خوبی آن را رمزگشایی کند.