“پاپ هیتلر” که بود؟
پاپ پیوس دوازدهم از سوی منتقدانش به خاطر آنچه “بیعملی” و سکوت در قبال جنایات آلمان نازی خوانده شده، به “پاپ هیتلر” معروف شده است.
واتیکان در دوران جنگ جهانی دوم اعلام بیطرفی کرده بود. پیوس دوازدهم در سال ۱۹۳۹ به عنوان پاپ انتخاب شد و تا سال ۱۹۵۸ در این سمت باقی ماند.
او با عنوان کاردینال یوجین پاچلی از سال ۱۹۱۷ تا ۱۹۲۹ سفیر واتیکان در آلمان بود. از سال ۱۹۳۰ تا ۱۹۳۹ وزیر امور خارجه واتیکان بود و با مرگ پیوس یازدهم به عنوان رهبر کاتولیکهای جهان انتخاب شد.
اسقف پل ریچارد گالاگر، یک مقام رسمی واتیکان گفته است اسناد رسمی نشان میدهد که پاپ پیوس، “قهرمان بشریت” بود که به یهودیان بسیاری در ایتالیا پناه داد و تماس با نهضت مقاومت آلمان را حفظ کرد.
پیوس دوازدهم در اقدامی که بعدها یهودیان از آن انتقاد کردند، از امضای بیانیه نیروهای متفقین در نکوهش براندازی و نابودی یهودیان از سوی آلمان نازی خودداری کرد. واتیکان همواره گفته است دیپلماسی پشت پرده پاپ پیوس دوازدهم در دوران آلمان نازی منجر به نجات جان هزاران یهودی شد.
پاپ فرانسیس، رهبر فعلی کاتولیکهای جهان دستور داده تا تمامی اسناد و مدارک مربوط به پاپ پیوس در دسترس عموم قرار بگیرد و گفته است کلیسای کاتولیک “از تاریخ نمیترسد. ” قرار است محققان و مورخان اسناد منتشر شده را در ماههای آینده ارزیابی کنند.
واتیکان میگوید دیپلماسی پشت پرده پاپ پیوس دوازدهم در دوران آلمان نازی منجر به نجات جان هزاران یهودی شد
پاپ بندیکت شانزدهم در سال ۲۰۰۹ پیوس دوازدهم را “ارجمند و معزز” خواند.
بندیکت شانزدهم، در زمانی که پاپ بود قدیس اعلام کردن پیوس دوازدهم حمایت کرد.
در قدم بعدی باید معجزهای به پاپ پیوس نسبت داده شود که طی آن او آمرزیده (بئاتیفیه) میشود که معنای آن اعلام رسمی ورود شخص وفات یافته به بهشت و توانایی او برای شفاعت است.
در آخرین گام، باید معجزه دومی نسبت داده شود که این باعث معرفی فرد به عنوان قدیس میشود.
در شرایط خاصی، پاپ میتواند بدون انتساب معجزه به فرد، او را قدیس اعلام کند. گروههای یهودی از واتیکان خواستهاند روند قدیس کردن پیوس دوازدهم به حالت تعلیق در آید.