برج آرامگاهی تهمینه

به گزارش تاریخ ما؛ این برج که در کیلومتر ۶۰ جاده کرج به چالوس و در دهی به نام میدانک نزدیک گچسر واقع است، در میان بومیان منطقه با نام برج تهمینه هم به شهرت رسیده است. برج میدانک که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده، آرامگاه یکی از قلعه‌ بان های قرون هشتم تا نهم هجری قمری می باشد.
برج
 قدمت این برج آرامگاهی که شبیه بنا‌های دوران مغول ساخته شده، به دوره تیموری باز می‌گردد. از دوره تیموریان به بعد، نوعی از بنا‌های آرامگاهی با استفاده از اشکال هندسی مانند هشت ضلعی شکل گرفت. روشی که در طراحی و اجرای بنای برج استفاده شده، آن را در ردیف برج‌های آرامگاهی قرن هفتم هجری قمری قرار می‌دهد.
این بنای سنگی، آرامگاهی با پلان ۸ ضلعی است. همچنین این برج دارای یک ایوان پیش آمده در سمت غرب آن است که پهنای ورودی آن حدود ۳ متر است. پلان فضای داخلی برج مربع شکل است که چهار تورفتگی در هر ضلع آن مشاهده می­شود. این تورفتگی­ها پلان چلیپایی را در ذهن تداعی می‌کنند.
داخل فضای ایوان و بقعه با تزییناتی از جمله کاربندی­ها و قطاربندی‌ها پوشیده شده­اند. سقف برج به صورت گنبد دوپوسته­ای مخروطی بوده که در حال حاضر، پوشش بیرونی آن از بین رفته و تنها پوشش زیرین باقی مانده است. در ساخت برج از مصالحی همچون سنگ، گچ و نوعی ملاط ساروج استفاده شده است.
برج آرامگاهی میدانک به عنوان یک جاذبه فرهنگی در دل طبیعت زیبای جاده چالوس و در نزدیکی جاده اصلی قرار گرفته ودسترسی به آن به راحتی برای بازدیدکنندگان امکان پذیر است.
منبع خبرگزاری صدا و سیما

بهترین از سراسر وب

[toppbn]
2 نظرات
  1. سلبریتی می گوید

    واقعا چه تاریخ گرانبهایی داریم و ازش بی خبریم

  2. قوم‌باره می گوید

    حالا اسم تهمینه و مهمینه از کجا اومد چسبید به این بنا؟
    جواب: پانفارس‌بازی دوره پهلوی‌ها که در جمهوری اسلامی هم ادامه دارد.

ارسال یک پاسخ