تپه مارلیک

تپه مارلیك گنجینه ای دیدنی از هزاره دوم و اول پیش از میلاد

تپه مارلیک گنجینه ای دیدنی از هزاره دوم و اول پیش از میلاد

 

تپه باستانی مارلیک در دره گوهر رود در نزدیکی رودبار گیلان قرار دارد. در پانصد متری شمال آن تپه دیگری قرار دارد که روی آن توسط قوم مارد قلعه ای در دو هزار سال پیش از میلاد ساخته شده است و آثار آنرا می توان دید. محل دفن اموات ساکنان این قلعه به نام تپه مارلیک خوانده می شود. حفاری در این تپه از سال ۱۳۴۰ آغاز شد و از آن آثار هنری با ارزشی به دست آمده است .

دژ پیلا قلعه، در سال ۹۰۰ پیش از میلاد توسط مهاجمانی به آتش کشیده شد. می توان حدس زد که ساکنان این محل و ساکنان حسنلو از نظر فرهنگی ریشه های یکسانی داشته اند .

در گورستان مارلیک، اموات با لباس درون گورهای مستطیل شکل دفن می شدند. سقف و پوشش گورها از چوب است و در طی سالیان این چوبها پوسیده شده اند و بر روی گورها ریخته اند. از درون گورها انواع قمه، سر تیرها، گرز، سپر، سایر آلات قتاله، ماکتهای لوازم کشاورزی، مجسمه هایی از زن و مرد، انواع حیوانات برنزی و سفالین وآثار منحصر به فرد ساخته شده از طلا به دست آمده است .

طرحهای باقی مانده از آثار این قوم نشان می دهد که آنها مردمی جنگاور و گله دار بودند که به مرور زمان در این منطقه به کشاورزی پرداختند و در عین حال مذهبی نیز بوده اند. جام های طلایی و نقره ای مارلیک هم از نظر طراحی هم از نظر تکنیک ساخت بسیار دیدنی هستند. به عنوان مثال ساغر زندگی مارلیک، جامی به بلندی ۲۰ سانتیمتر است که زندگی یک بز کوهی را از بدو تولد تا مرگش به تصویر کشیده است.

تپه مارلیک

مرد و زن سفالی مارلیک

 

 

منبع iranatlas

بهترین از سراسر وب

[toppbn]
ارسال یک پاسخ